Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz Beri #72620 üzenetére

    Hu, megint sok a kérdés.

    Az lehet, hogy a XP-L 200 lm/W hatásfokot tud, de a lámpában rugó (-k) is van (ami lehet nem belírium ötvözet), és a meghajtó sincs a helyzet magaslatán az olcsóbb lámpáknál. Magasabb fokozaton elfűti, alacsonyabb fokozaton meg a belső ellenállása eszi meg a teljesítmény 1 részét. És a Convoy, BLF, Sofirn foncsora, szemre, mattnak tűnik pl a Nitecore foncsorához képest.

    Hogy jön ki? > A -t, lm -t, V -ot tudsz mérni, + 1 kis számolás és kijött a lm/W hatásfok. Ha nem megy, lesd meg Zozz táblázatát. Ő mérte, számolta szintén. ;)

    A Maglite XL200 -ast vette meg. Hogy mit tud? Hát giroszkópos vezérlésű. Gyorsan, fokozatmentesen állítod be a fényáramát, a villogás sebességét, csuklóból, az egész lámpa elforgatásával. De csuklóból tudom kapcsolgatni is (ha jelezni szeretnél). Este az éjjeli szekrényre letéve, elég ha hozzáérek a szekrénykéhez és feléled a lámpa. A 2011, 2012 körül vásárolt XL200 -as 4900 cd fényerőt tud. Stabilan. Akárhányszor indítva, merülésig. Az idővel játszik, 12 perc után a felére (50%) visszavesz, így meghosszabítva az üzemidőt. Én 3 db AAA NiMh Eneloop akkuval használom. (A friss 6660 cd.) A XL200 -as holdfényre is képes. 218 órán keresztül. Lezárásához, feloldásához az egés lámpát kell elfordítani, fentről lefele, miközben tartod a kapcsolóját. Egyetlen lámpa sem forog a táskában, pláne nem hosszanti irányban. Ja és a 10 év garit újra indítottam neki. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák