-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #68597 üzenetére
Gratulálok.
Ugye, hogy nem a nagy fényerő számít, hanem, hogy legyen nálad fényforrás. Szinte, mindegy melyik lámpánkat használjuk.
-
sarajhvh
tag
válasz Gargouille #68604 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek!
Vannak olyan helyek, ahol a viszonylag kis fényárammal is lehet jól látni, de nekem, és ez csak az én véleményem, sötétebb tónusú terepen, ami szinte benyeli a fényt, 400 Lumen környéke az alja, és ismétlem nekem. -
vaakuum
addikt
18650-es akkuval egy nem túl bumfordi fejű, alapvetően szűken világító, de azért szórt fényt is adó lámpát mit javasolnátok olyan 8-10 eFt környékén, ami elég strapabíró és a menet sem adja meg magát az akku ki-be pakolása miatti csavargatástól??? Alap vízállóság elég hozzá, hogy esőben se adja meg magát, de búvárképesség sem szükséges. Kellene mellé egy megbízható kerékpáros felfogató is, hogy kerékpár első lámpának is lehessen használni, könnyen lehessen felszerelni-levenni. 3 (max 4) fényerő mód elég lenne, villogó meg véletlenül sem kell.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vendingo
veterán
válasz vaakuum #68608 üzenetére
Sorry. Elírtam lumintop b01.
Ha városi használatra keresel lámpát kerékpárra, akkor a hagyományos lámpákat felejtsed el, mert "legyilkolnak" az autósok. Bringára bringalámpát, mert a hagyományos vakítja, zavarja a többi közlekedőt.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HollyBoni
veterán
válasz vendingo #68609 üzenetére
Én épp most vettem egy Fenix BC30-at, de amúgy 3-4 éve egy Convoy M1-et használtam bicón. Elég sokat ment, pl. télen minden nap sötétben mentem és jöttem munkából elég forgalmas úton. Aszfalton közepes fokozaton használtam, eddig senki nem szólt be. Ha normálisan van beállítva a dőlésszög, szemből egyáltalán nem vészes.
A BC30 egy fokkal jobb, de azért 1500 lumen fokozaton szemből ez sem kellemes. De persze aszfalton bőven elég kisebb fényerő.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
És egy kérdés. Kéne valamilyen lámpa a sisakomra bringázáshoz.
Az első és legfontosabb dolog lenne a súly, minél könnyebbet keresek. Fényerőben tudjon tartani olyan 400-500 lument anélkül hogy felgyulladna (bringán), és ne csak elméletben tudja de legyen is rajta ilyesmi fokozat. Semmiképp nem valami totál flood lámpát keresek, de ne is legyen nagyon szűk thrower. Ha olyasmi lenne mint egy XM-L2 Convoy M1, az tökéletes. 18650 akkunak örülnék. Magát a sisakra fogatást megoldom valahogy. Tapasztalat alapján a hagyományos, pántos fejlámpák nem nagyon működnek jól a bicós sisakokkal, tehát "sima" elemlámpát keresek. Örülnék ha megúsznám mondjuk olyan 15-20k-ból.
Tippek? Esetleg egy jó öreg S2+ XPL-HI? -
HollyBoni
veterán
válasz vendingo #68612 üzenetére
Köszi a tippet, jól néz ki. Közben én is rájöttem hogy a "rendes" fejlámpa lehet még jobban működne. Levágnám a pántokat, rádobnám szilikonnal együtt a sisak tetejére, és hosszanti irányban rögzíteném oldható gyorskötözővel/tépőzárral/gumival/valamilyen szíjjal stb. úgy hogy maga a lámpa is rögzítve lenne A mostani sisakomon csak hosszanti irányban tudok rögzíteni, oldal irányban nem, szóval "sima" elemlámpához fabrikálnom kéne egy tartót.
Viszont a súly kicsit soknak tűnik, 122g 18650 üzemmódban akku nélkül? Ha jól tudom egy S2 olyan 70-80g körül van (?).
Mondjuk lehet 18350 lámpa sem lenne rossz, viszek plusz akkut, de legalább a fejemen kevesebb a súly (minden grammot érezni, főleg sisakkal).[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz vendingo #68609 üzenetére
Igazából kézilámpa kellene elsősorban (mert ami van neki, az a végét járja).
Csak ha a gyerek elmegy kerékpározni, és sötétedés után érne haza, akkor is legyen már mit a bicajra pattintani, amivel maga elé vagy alá tud világítani vagy 2-3 méterre (nem cél a minél messzebbre világítás, elvileg közvilágított területen jellemzően aszfalton mozog, a lényeg, hogy Ő maga látszódjon. Nyilván egy jó láthatósági mellény is egy eszköz ehhez. Technikailag akár függőlegesen maga alá is világíthat, vagy tényleg néhány méterre maga elé, ahol a több fokozatú üzemmód kisebb fokozatai is segítség, hogy ne vakítsa el szembejövőket. Alapvetően nem hiszem, hogy sokat kerékpározna sötétben."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
HollyBoni
veterán
válasz FBLLMAG #68616 üzenetére
Igen, V2.0. Egyelőre csak barátkozunk, nagyobb teszt még nem volt.
A minőség elsőre nagyon jónak tűnik. A tartóhoz brutál szorosan illeszkedik a lámpa, a műanyag részek erősnek, minőséginek néznek ki. A "távirányító" széles monti kormányon nagyon jól jön, viszont a kivitelezés nem az igazi. Picikét tud mozogni az egész kapcsoló ahogy nyomogatod. Szerintem több gumírozás kéne rá, és a tépőzár helyett valami más rögzítés. Meglátjuk majd hogy valami házi tuninggal tudok e javítani a helyzeten.
A fényerő meg a vetítési képe szuper, bár én valamiért azt vártam hogy ahogy bekapcsolom hallani fogok egy hallelujah kórust és leesik az állam, de azért az nem volt meg. M1-hez képest láthatóan erősebb a fény, szélesebben terít, kevésbé hotspot-os, de attól független szórja is távolra a fényt. A fénye picit hideg, a két legalacsonyabb fokozaton picikét zöldes, de nem vészes.
Elsőre mindenképp jó cuccnak tűnik, biztos szeretni fogom már csak a "kényelmi" funkciók miatt is.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #68615 üzenetére
H04R-re gondolsz.
A legmagasabb fokozat, amit stabilan, visszalépés nélkül tart, a 490 lm. Nem gyullad meg, próbáltam.A refis az elég szűk, de bicajra, menet közben, nyílt terepen lehet hogy pont jó. Viszont lehet hozzá mindenféle TIR optikákat venni, és akkor játszadozhatsz is a vetítéssel.
Nekem refis van, de amire használom, ahhoz szűknek találtam ( bicajon van fix lámpám, messze hord, erős, a Skilhunt arra kell, hogy a fejemmel együtt mozogjon a fény közelre, illetve ha szerelni kell valamit, akkor lássak ), úgyhogy most épp egy olyan TIR van benne, ami egy fokozattal szűkebb, mint amit a TIR lencsés H04-be tesznek, mert az meg nagyon szélesnek bizonyult. De van hozzá bordázott lencsém is, ha bicajra akarnám feltenni.
-
HollyBoni
veterán
válasz Lacerta #68618 üzenetére
Igen, H04R akart lenni.
Igazából azért szeretnék fejlámpát hogy szűkebb ösvényeken jobban belássak a kanyarokba (ide pont flood lenne jó gondolom), tudjak nézelődni oldalra mikor a lámpa fényéhez van szokva a szemem és amúgy semmit nem látok, meg lejtőzésnél is jó lenne egy "fixebb" lámpa mikor a bringa (és ezáltal a lámpa) dőlésszöge sokszor változhat. Viszont ha lehet cserélgetni a reflektort meg a lencsét, akkor simán ki tudom kísérletezni mi lenne a jó. Refit meg lencsét honnan lehet/érdemes külön beszerezni?
Azzal van tapasztalat hogy Banggood-os rendelésnél tényleg nincs semmi extra költség, minden benne van az árban?
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #68619 üzenetére
Refit sehonnan, semennyi pénzért nem kapsz, úgyhogy refiset vegyél, és akkor lesz reflektorod is.
TIR alin van, több helyen is, "17mm 5050 lens" pl. dob találatokat, vagy a "Yajiamei 17mm". Nem annyira olcsó, de korábban sem volt az.
Annyit tudj, hogy a gyári TIR-esben 30 fokos mikrolencsés van, ahhoz képest lehet még 20, 45 és 60 fokost választani. A megadott szög ne tévesszen meg, nem sok köze van a valósághoz.
Nekem most 20-as van benne, a 30-ast már szélesnek találtam. Nem rossz az sem, de csak ha néhány méteren túl nem akarsz világítani.A mikrolencse nélküliek szintén 20, 30, 45 és 60 fokosban léteznek, próbáltam a 20-ast, határozott hotspot, kevés szórt fény, és a hotspot széle a reflexiók miatt olyan, mint egy Vasarely-festmény, bár terepen nem okvetlenül zavar. A mikrolencsés elmossa ezeket a csíkokat, és több szórtat küld a perifériára.
Csíkosból 20x60 és 30x60 fokos létezik, nekem 20x60 van, nem rossz a vetítése, de mivel fejen használom a lámpát, egyelőre dobozban pihen.
BG-ról én nem rendeltem még az ÁFAgeddon óta, de vannak itt többen, akik már igen, majd ők referálnak.
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok a témában, kellene egy kis segítség.. Vettem egy Sofirn SP31 V2 lámpát, viszont a High es a Turbo mód között semmilyen különbséget nem látok.. Vagy, hogyan kell turbo módba kapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
-
vendingo
veterán
válasz Diamond500 #68621 üzenetére
Dupla klikk?
-
saril
senior tag
válasz zolikaDB #68467 üzenetére
Megjött! Nagyon jó, imádom így nekem teljes a paletta, Convoy s2+ kicsi de erős; Convoy M3 floodosabb, Astrolux FT03 xhp50.2 a thrower meg a kis S11 EDC ez a 4 lámpa mindent lefed számomra.
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #68622 üzenetére
Szívesen!
Lehet, hogy reflektorral is pont jó lesz neked. Ha nem, még mindig vehetsz hozzá TIR lencséket.
Ha bicajon csak a fejlámpa lenne rajtam, lehet hogy én is reflektorral használnám. Saccra 25-30m táv fölött jó a fénye, közelebbre már kicsit szűk. Van amúgy elég szórt fénye is, de rövid távon nagyon elnyomja a hotspot. -
bedvóter
tag
válasz Diamond500 #68626 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a turbó fokozat csak nagy áramú 18650-es akkuval működik.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
zolikaDB
veterán
Egésséggel De izgatja a fantáziám ez az XHP50.2-es FT03 - de most mit csináljak, ha van már egy SST40-es kék verzió, ami gyönyörű és imádom?!
Izé, M3 most 40$ körül van... "Mennyire jó throwernek?" (hülye kérdés, tudom)
De még mindig az SST40-es FT03-nál nagyobb fényerejű throwert keresem... -
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #68628 üzenetére
Nekem most ilyen van benne. A 20 fokos. Innen is vettem.
Nagyon fontos, hogy csak ez a fajta 17mm-es megy bele ( de más eladónál is szokott lenni ).
Ezzel még van hatótávolsága, de már eleget terít ahhoz is, ha mondjuk ne adj' isten valamit szerelni kell sötétben.
A 30 fokost én már túl szélesnek találtam, nyílt terepen kicsi a hatótávja, de - ahogy említettem - a gyári TIR-es H04 azzal van szerelve, és van, akinek az jön be. -
MittuDomain_
őstag
Egyszer játszottam az FT03-al, nem teljesen józanon, hajnali kettőkor egy romkocsmázás után. Mikor lekapcsolták a város díszkivilágítását, teszteltem a Fővám térről a sörnyitót a túlparton.
Hát, működött.
Le is kapcsoltam kb 10sec múlva, csak hajtott a kíváncsiság.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
zolikaDB
veterán
válasz MittuDomain_ #68634 üzenetére
Igy már értem.
De akkor SST40-es FT03 után nincs élet?[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
Dehogynem.
BLF GT, Astro MF04, Astro EA02 (ez magasan a legolcsóbb a listából, nálam is love product, ha valaha 10e alá megy, beszerzek egyet), vagy valamilyen speciális vadász lámpa.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Fenix HM23 fejlámpája van, volt valakinek?
Mire elegendő? 5.000.ft.ért keveset használtan hozzá tudnék jutni.
Köszönöm. -
zolikaDB
veterán
válasz MittuDomain_ #68638 üzenetére
Astrolux EA02: fura, h a lumen és a táv kb egyezik
-
Vlah
tag
Skilhunt H300, érdekel mit gondoltok az új fejlámpáról.
-
vcsabika
tag
Valakinek nincs veletlenul lencseje convoy S2+ -hoz, olyan ami nem teljesen atlatszo?
-
vendingo
veterán
válasz bbsofficial #68645 üzenetére
Eléggé. Jó lámpa, de nem ennyiért. Vannak benne jó megoldások, amik tetszenek.
-
Lacerta
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
-
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #68649 üzenetére
Mivel nagyobb teljesítményű LED az XHP50.2, ezért azonos áramerősség mellett alacsonyabb a nyitófeszültsége.
Ez azt jelenti, hogy valamivel jobb a hatásfoka, illetve ( ha hasonló buck driveres a hajtása, a H300-nak, mint a H04-nek; ezt egyelőre nem tudni ) valamivel tovább tudja tartani a stabil fényáramot.
Mivel a legmagasabb stabil fokozaton ugyanaz a fényáram, ezért legfeljebb annyit lehet észre venni, hogy a H300 kicsit kevésbé lesz meleg magas fokozaton, illetve pár perccel hosszabb az üzemideje. Ha egyáltalán észre venni.
De ezért én nem adnék 20 dollárt. Inkább kicseréltem a H04-esemben az XM-L2 ledet SST40-re, annak is lényegesen alacsonyabb a nyitófeszültsége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest