-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsabo
senior tag
Wubennél akció van. Labour25 kuponnal. Asszem csak ma.
-
Janusz001
őstag
Megjött az Astrolux ft03 xhp, persze nem működik, elem jó, de másikkal is kipróbáltam.
Ha rajta van a töltő, működik. Próbáltam a rugókon tágítani, de nem segített.
Valami csörög ha rázogatom a fej részben. Szét lehet ezt kapni a menet felől? -
törölt tag
Helló!
Az imént találtam csak rá erre a fórumra. Igaz, már csak azután történt mindez hogy megrendeltem a kiválasztott lámpát de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre. Elvégre netes rendelésnél vissza is tudom még küldeni ha úgy van.
Szóval: Teljesen kezdö vagyok a témában de némi guglizás után egy Lumintop GT Mini Pro mellett döntöttem. Mire is kell ez nekem? Igencsak vidéken lakunk gyakorlatilag az erdő szélén; közvilágítás ide nem jön el. Gondoltam nem ártana télire venni egy izmosabb zseblámpát amivel mondjuk körbenézhetek hogy csak egy őz matat a hátsó udvarban, vagy betörő. Korábbról van ugyan néhány amazonos lámpám is de azok eléggé korlátozottak (ezekről is majd mindjárt)
Ha jól értem a GT Mini és GT Mini Pro közötti eltérés az hogy utóbbinak "narancsbőrös" foncsora van tehát jobban "teríti" a fényt? Mert pontosan erre lenne szükségem.
Másik kérdésem hozzátok hogy van-e tapasztalat a Klarus akkukról? Mivel a lámpát akku nélkül vettem, ezért rendeltem hozzá egy 3600 mAh-s Klarus akkut mégpedig olyat aminek saját mikro USB bemenete van, onnan lehet tölteni. Azért választottam ezt a megoldást mert így megspórolhatom a töltő vásárlást. Legalábbis átmenetileg. Nyilván úgyis kell majd.
Illetve van egy töltőm de nem bízom benne. Ebben kérném még a véleményeteket.
Még régebben vettem pár zseblámpát Amazonon. A "jobbik" a Ledeak XM-L2. Egyszerü kínai és nyilván a lumen értéket sem lehet komolyan venni. De barkácsoláshoz keresgéléshez megteszi. Járt hozzá egy védelem nélküli akku és egy töltő. Csak a napokban kezdtem belemélyedni a témába így már tudom hogy ez védelem nélküli El is kezdtem aggódni hogy mennyire lehet baj belőle. Használjam nyugodtan vagy inkább mihamarabb ruházzak be valami rendes akkuban és töltőbe?És hogy ne csak kérdezzek hanem információkat is osszak meg: kis ismertető az eddigi "noname" lámpáimról. Összességében azért elmondom hogy egy "profil zseblámpás" szemében talán gagyik. De nekem az utolsó élményem gyerekkoromból volt a laposelemes izzós zseblámpa és ahhoz képes ezek a kínai ledesek is fényévekre vannak.
Szóval:
1) A már említett Ledeak XM-L2. Pont kellemes a mérete; minőséginek hat kézbevéve de nincs csúszásmentes bevonata csak festett. Zoomos. Funkciók: erős fény, közepes, gyenge, stroboszkóp, SOS. Ahogy fent írtam, noname 18650 védelem nélküli akku jár hozzá plusz töltő. Ezen felül egy egészen jó szövet tok és egy bringa kormányra való adapter is. Vicces hogy ez utóbbi miatt vettem meg de még azóta se használtam bringázáshoz. Jár hozzá egy adapter is amivel AAA elemekkel is használható. A lumen érték tippre olyan 30%a lehet a hirdetésben szerepőlnek. 14 font volt az ára, ennyit mindenképpen megért.
2) Teljesen noname "kempinglámpa". Pusztán arra vettem hogy az autókban mindig legyen egy lámpa amit ráadásul a szivargyújtóról tudok is tölteni. Mivel kettő volt egy csomagban akkor 11 fontért ezért nem sokat vártam de utólag mégse vagyok elégedetlen. Ez is 18650 akkuval megy; minden felirattól mentes akkuk járnak hozzá. Viszont van saját USB mikro töltőbemenete. Lumen értéket közelítőleg sem tudok. Zoomos. Funkciók: erős fény, gyenge fény, stroboszkóp, SOS. Egy kis akasztó csipesz van rajta. "Backup" lámpának megteszi amíg az akkuk bírják.
3) Fejlámpa: Cat CT4200. Kényelmes stabil nem mozdul el munka közben. Zoomos, 220 lumenes, három funkcióval: erős fény, gyenge fény, egyenletes villogás. A lámpa függőlegesen billenthető 180 fokban (racsnisan). Három darab AAA elemmel megy. Nagyon szeretem bár mai fejjel inkább megvenném a kicsit drágább 4205öst ami tölthető és nagyobb a fényereje.Bocs ha hosszú voltam. Ha van rá igény írok majd beszámolót a GT Mini Proról is ha megérkezik.
-
Janusz001
őstag
-
saril
senior tag
Nos 6 nap alatt ideért, írnám hogy "a kicsike", de nem ez bazi nagy, 1,5x akkora mint az opus, van benne anyag! [kép]
további képek: [kép] [kép]Olyan sok mindent Is tud hogy ha lesz időm külön ki kell függnöm a beállításokat
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
UberMutant
őstag
szerencsére eltárolhatod a beállításaid, elég egyszer kimókolni.
30 helyed van, az elég lehet. utána csak a számokra kell emlékezni.ami kellemetlen, LiFePO túlmerített akksit nem hajlandó tölteni. (2.8V körül kell neki, hogy hajlandó legyen idulni)
néhány ladda akkura azt írja "battery too poor" és nem hajandó tölteni.
az üresjárati teljesítményfelvétele sztem magas, 1KWh-t is elszopogat 1 hónapban.[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
válasz UberMutant #68410 üzenetére
Köszi az infókat, főként 18650-el fogom "csak" használni.
1KWh itt ~20ft-ba kerül, felőlem lehet magas, az a lényeg hogy ez már ipari cuccAkkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Janusz001
őstag
válasz Janusz001 #68408 üzenetére
Kiderült a turpiság. Az a fránya középső tag nem mindegy milyen irányban van betekerve. Számtalan Convoy, Astrolux, Sofirn lámpánál ez eddig nem volt gond, illetve a középső tagon mindig volt szöveg, így mindig a szövegnek megfelelő irányban volt betekerve. Így már tökéletesen szuperál. Gondolom biztonsági okokból volt így, mert az elem a lámpában volt szállításnál, igaz az elemen volt egy védő fólia.
Mindenesetre ráírhatták volna, hogy ezt is meg kell fordítani. -
Vlah
tag
válasz #26702848 #68405 üzenetére
Köszönjük a lelkes beszámolókat, jó látni a lelkesedést!
Azt gondolom, hogy jó vásárt csináltál a mini proval. A vetítési képe nagyon ideális a céljaidhoz, erdőben barangolásra kertben szétnézésre. Maga a lámpa minősége kiváló, a kezelése szuper, az OP reflektor miatt valószínű szép egyenletes fénye is van.
A hátrányairól annyit, hogy a lumintop nyomógombjára szoktak panaszkodni, hogy gyakran jobblétre szenderül, az elektronikája olyan, hogy ahogy merül az akku gyengülni fog a fény valamelyest.
A csúcsértékről meg annyit, hogy arra ne számíts hosszú távon. 30W-nak a harmadával is 50 fok körülre melegedne a lámpatest, így hamar le fog szabályozni, mert szerencsére van hővédelem benne, valamint a kraft is hamar fog fogyni, nem hatékonysára lett optimalizálva. Maxon ha járatnád 20 perc alatt lemerítené az akkut, de addigra már 80 fokos lenne a lámpa és szétégne a led...Arra figyelj még, hogy nagy terhelhetőségű akkut rakjál bele. Ez a lámpa akár 10 A fölé is mehet, ami a nagy kapacitású akkuknak már sok lehet a Sanyo 18650GA elvileg tud 10A-t, de lehet, hogy nem tesz jót az élettartamának. A samsung 30q-t szokták ajánlani ilyen lámpákba.
Az akkukat itt tudod összehasonlítani:[link]
[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
válasz MittuDomain_ #68392 üzenetére
A posta ügyintézési díj lesz rá?
-
xcsabo
senior tag
válasz MittuDomain_ #68416 üzenetére
Tudom mit ettél tavaly nyárson.
-
xcsabo
senior tag
Van kupon ea01s-hez. 43 akku nélkül szállítással. KB.
-
xcsabo
senior tag
Ea01s lámpa melyik leddel jobb osszessegeben? Melegedés fogyasztás stb.
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz UberMutant #68423 üzenetére
Több beépített akkus kulcstartó lámpám is van. Már pár évesek, és köszönik szépen, jól vannak.
-
zolikaDB
veterán
És AAA kulcstartólámpából melyiket ajánljátok?
-
saril
senior tag
-
bedvóter
tag
válasz UberMutant #68423 üzenetére
A hiba nem benned van (tökéletesen egyetértek veled).
Ezt a világot egy jó ideje az idióták bitorolják.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
vendingo
veterán
Sziasztok. Kinéztem egy olight RN400 kerékpáros lámpát a korai sötétedés miatt. Reggel, este erdőnek járok dolgozni, korom sötét van. Most gagyi lámpáim vannak, semmit nem látok, városi használatra valók. Ez 900mah beépített akkus és attól tartok, hogy télen a hidegben hamar megdöglik majd, vagy gyorsan veszt a kapacitásából. Lehet ezekben akkut cserélni ha szükséges lenne, vagy alaptalan a félelmem? Esetleg tudtok ajánlani alternatívaként más kerékpáros lámpát? Hagyományos lámpa nem játszik, mert aszfalton is megyek, illetve az erdőben se akarok senkit vakítani. Kb 10-12k a plafon. Leginkább hazai, vagy eu raktáros érdekel, nincs időm kinából várni.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
saril
senior tag
válasz bedvóter #68428 üzenetére
Az komoly, komoly problémád van a tail switchel szerelt lámpákkal, ha erre így válaszoltál, vadkapitalizmus van, azt veszel és annyit amit szeretnél, ha nem tetszik a tail switch, nem veszel olyat, ha nem tetszik a beépített akku, veszel olyat amiben cserélhetős, szerintem ezzel az ég egy adta világon semmi gond nincs, miló 1+ fajta féle lámpa létezik..
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
WestBam
Topikgazda
válasz vendingo #68429 üzenetére
Szerintem semmiképp ne vedd meg, az az akkukapacitás nagyon kevés. Minimum RN800 amiben beépített (nem cserélhető?) 21700 akku van (4000mAh) vagy még jobb lehet a BR25, amihez már 5000mAh tartozék 21700 akku is van, és cserélhető is. Cserébe jóval drágább Fenixeket nem ismerem, de nekik is vannak bringalámpáik, nézd meg mi áron mennek.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vendingo
veterán
válasz WestBam #68431 üzenetére
Köszi. Néztem ezeket is, de ennyit nem szánnék rá.
Lehet jobb lenne valami alis eu raktáros.
Az rn400 ára és kompaktsága tetszett meg. Az akkutól féltem, ezek szerint jogosan.
Sajnos nagy lámpa nem fér el a kormányomon, ott is csak olyan helyen, ahol 31.8mm a kormány átmérője. Rövid hajlított kormányom van.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MittuDomain_
őstag
válasz vendingo #68429 üzenetére
Én ennyi pénzből ilyen paraméterekkel én BG EU raktárból vennék:
Astrolux BL02
vagy
Lumintop B01
esetleg ez a
GACIRON vagy mifene lámpa, de ezzel nincs még tapasztalat.A B01 jó cucc, de az Astro-ban dupla akkora (5Ah, hatszorosa az RN400-nak) az akksi, pláne részben erdőre szerintem ezt venném. (Nekem most egy ilyen jön, de ~féláron vettem kuponnal, városban kóricálni jó lesz...)
Nem néztem, mind van-e most EU raktáron, és azt sem, kuponnal mire lehet jutni. 40$-ig azért egész jó már a kínálat.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
xcsabo
senior tag
válasz MittuDomain_ #68433 üzenetére
Pont szemezek egy ilyennel. Ar/teljesítményben verhetetlen. [US$24.19 10% OFF]XANES XL29 Light 18650mAh Battery USB Motorcycle E-bike Bike Bicycle Cycling Flashlight Bike & Bicycle from Sports & Outdoor on banggood
-
bedvóter
tag
Gondold végig azért a dolgot.
Egy kézzel hogyan is tudsz egy tail switch-es lámpát kezelni és hogyan egy oldalkapcsolóst.
Jobb márkáknál (pl Acebeam) mindkét kapcsolóval elérsz minden funkciót.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
bedvóter
tag
Ha már ajánljátok ezeket a típusokat, legalább olvassatok el egy-két reviewt ezekről.
Elárulom, lehangolóak.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz UberMutant #68425 üzenetére
A használatot magát még bírják. Attól függ, hogyan használod. Ha nem 600 lm fényáramon működteted állandóan, akkor bírják. Nem esti sétára vannak kitalálva a kulcstartó lámpák, az is biztos.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bedvóter #68435 üzenetére
Mint írtam már, nekem Fenix E09R, E12 V2.0, E20 V2.0 megvan. Nincs velük probléma. A hátsó kapcsolós is könnyedén kezelhető közülük. Ráadásul mindig megtalálod a kapcsolót. Pont a Nitecore MH10S lámpámat fokoztam le, pedig fénye az van. A tokja is szuper. Azonnal kikapható a lámpa. Viszont, ha nem találom a sötétben a kapcsolóját (időt vesz igénybe), az gáz. Addig sötét van. A lábam elé sem látok.
Más oldalgombos lámpák, pl Olight Baton, Wuben E05, stb meg maguktól bekapcsolnak a zsebemben. A Fenix E12, E20, stb lámpáim még 1x sem kapcsoltak be. Nem fogom minden pillanatban lezárni a lámpát, meglazítani a lámpa kupakját. Pláne, mikor az a cél, hogy azonnal legyen fény. -
vendingo
veterán
Köszi a tippeket. A B01 nagyon tetszik, bár kicsit nagy, illetve mindig ott árválkodna a bumszli tartója a bringán. A BL02 sanszos, hogy nem menne rá a 31.8mm szárra. Gaciron meg nem tetszik. Rockbros qd400-at néztem még, ez eléggé tetszik, a 2000mah se vészes. Napi 50-60 percet használnám, így talán nem kellene naponta tölteni, de kicsit tartok a beépített akkutól, télen kinyírnám. Lehet marad a B01, télen úgy is csak melózni járok a bringával. Még nézelődök.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
FBLLMAG
senior tag
Autóba autóba való lámpa, bicajra bicajlámpa, a kulcstartó lámpa pedig az ajtózár, kulcs körüli dolgokra való. És ha bicajra bicajlámpát választ valaki, tisztelni kell. Mindegy, hogy olcsóbb, vagy drágább.
-
vendingo
veterán
válasz MittuDomain_ #68445 üzenetére
Épp 2 perce jutott ez eszembe. Jobban jártam volna az RN800 olightal, ha az akku árát is belekalkulálom. Pár ezer lett volna a difi, és mégis csak egy olight...
Használom majd 18650-nel, az mindig van nálam az elektromos cigi miatt. 26650-et bele lehet vajon tenni?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
UberMutant
őstag
válasz FBLLMAG #68437 üzenetére
bocs, de a fenix e09R marhára nem kulcstartó lámpa. vagy te mászkálsz extrém mennyiségű kulccsal.
ez egy EDC pont esti sétára kéne / van tervezve.a wuben e05-tel majdnem sikerült. a fenix visszalépés ehez képest a fenti hibák miatt.
érdekes nálam a wuben sosem kapcsol be a zsebemben.[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
Ha már ilyen nagy arc vagy, akkor magyarázd el nekem légy szíves pontról pontra, hogyan, mi módon kapcsolsz be egy kézzel egy tail switches lámpát és hogyan egy oldalkapcsolóst. Aztán azt is írd le légy szíves, hogy a bekapcsolást követően melyik esetben nem okoz gondot az alkarod változatlan helyzete mondjuk egy óra elteltével.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest