Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    Ha már szóba került az UV fény, akkor pár sort írjunk a többi színről is. Ne kelljen napokat, hónapokat keresni, mi mire is való.

    PIROS - Az emberi szem ennél a fénynél nem húzza össze a pupillát, ezért élesebben lehet vele éjjel látni. Az állatok többsége, ezt a színt nem érzékeli, ezért ezeket az állatokat, ezzel a fénnyel nem zavarjuk. Térkép olvasására nem jó, mivel a piros, barna csíkok színe megváltozik, esetleg kevésbé lesz látható. Álló helyzetben jó ez a fény, mozgás közben kevésbé. Ezért pl a csomagban úgy keresgélhetünk vele, hogy másokat nem zavarunk. A természetjárás kifejezetten veszélyes lehet vele.

    ZÖLD - A zöld növényzet még zöldebb, az emberi szem is jobban észleli a zöld fényt, ezért az erdei, mezőn átvezető túrára alkalmasabb mint a piros fény. Nagyobb távról a zöld fény a legkevésbé észrevehető, mármint ha valaki lopakodni szeretne. ;) Ha a sérült vad után erednétek, a vér fekete a majdnem világító zöld levélen, szóval, hamarabb látni, megtalálni a nyomokat.

    KÉK - Ennél a fénynél, minden fehér papírcetlit megtalálni a fű között, mintha világítana. Ne ezt a fényt találták ki éjjeli térkép olvasására. Városi környezetben is érdekes jelenségekre figyelhet fel a felhasználó. Nagyon kontrasztos a megvilágított felület.

Új hozzászólás Aktív témák