Új hozzászólás Aktív témák

  • Gibbs

    csendes tag

    Akkor, közkívánatra az Oral B LIonizálása:
    Én arról az egyszerű változatról beszélek, ami induktív töltővel rendelkezik.
    A készülék talpán lévő záródugót a két egymással szemben lévő horonyba tett valamivel balra kb. 30 fokkal, ütközésig el kell fordítani és kipiszkálni a helyéről. Ezután az egész belső rész egyben lefelé kivehető. Lehet, hogy egy kicsit a tengelyt felülről meg kell noszogatni. A belső szerkezetet egy műanyag keret fogja össze, ebből mindent ki kell dobni, rugót, tekercset, elektronikát, akkut, csak a motor (a felette lévő hajtóművel) és a kapcsoló marad meg. A kör keresztmetszetű belső műanyag házba pontosan belemegy egy nem védett 18650 akku. A motor alatt három érintkezőt fogunk látni. A középső a kapcsolóé, Erre egy érintkezőt kell forrasztani, ez lesz az akku pozitív érintkezője. Alá tegyünk egy szigetelő lapot, hogy a bal oldali érintkezővel (ami üresen marad) az akku ne érintkezhessen .A jobb oldali motor érintkezőre pedig egy olyan hosszú vékony vezetéket kell forrasztani, ami leér az akku negatív pólusáig és a végére valamilyen érintkezőt forrasztani, amit be lehet hajlítani az akku alá. Én egy szétszedett ál védett cella felső érintkezőjét használom. A vezeték el fog férni az akku mellett, a tartó nyitott részén. Sajnos az akku egy kicsit hosszú, ezért az alsó záró dugó tetejét a jól látható záró pöckök felett le kell fűrészelni annyira, hogy kb. 10 mm magas maradjon. Így sajnos a dugó közepén lyuk lesz, ezért összeszereléskor valamilyen vékony gumi, vagy puha műanyag kör alakú lapot kell az akku negatív érintkezője és a záródugó közé tenni, hogy a szerkezet ne ázzon be. Összeszerelés előtt célszerű az alsó csatlakozó felületeket megtisztítani és bőven szilikon zsírral megkenni, egyúttal a hajtómű is kapjon kenőanyagot.
    Miután a cellát bedugtuk a hengeres házba, nézzük meg, hogy felül érintkezik-e a pozitív pólus. Ezután hajtsuk az akku alá a negatív érintkezőt és az egészet dugjuk vissza a külső házba. Tegyük be az alsó szigetelő/tömítő lapot és az alsó záródugót illesszük be a helyére, jól nyomjuk meg és fordítsuk el kb.30 fokot jobbra ütközésig.
    Ha jól csináltuk, a motor direktben megy az akkuról és a fogkefe olyan erős lesz, hogy akár cipőt is lehet vele kefélni (csak a sorrendre ügyeljünk). Nálam a bontott akkuval kb. két hónapig megy el. Az akku merülésére a csökkenő fordulatszám fog figyelmeztetni.
    Jó barkácsolást kívánok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák