Új hozzászólás Aktív témák

  • HardSanyeee

    őstag

    válasz gyapo11 #43363 üzenetére

    Azt tegyük gyorsan hozzá, hogy amikor 16 dolcsis kupon van GB-n az akksikra, akkor az 4 darabra vonatkozik, nem 2-re (mint amit Te is vettél eBay-ről), ami nem mindegy. Az nem tudom miért mérvadó, hogy egy random oldalon túlárazottan árulnak akkukat.

    Megvan az oka, hogy márkás akksikat szokás itt ajánlani: Mert azok már bizonyították, hogy jók, nem véletlenül márkásak. Persze lehet szerencsejátékot játszani, látszólag fele akkora befektetéssel, csak mi az értelme? Hiszen most megtapasztaltad, hogy nem feltétlenül kifizetődő dolog (még akkor sem, ha visszakapod a pénzed), csak felesleges köröket fut az ember ezekkel.

    "nincsenek 'olcsó akku robbant' hírek"

    Ez igaz, de azért nagyon nem teljes így a kép. Kezdjük a részarányokkal. Én úgy saccra azt mondanám, hogy minőségi akkuk alsó hangon kb 99%-os arányban lehetnek jelen a piacon a kínai akkukkal szemben (és most nem csak a 18650-esekre gondolok). Ebből adódóan a hiba esélye is magasabb a márkás akkuknál a nagy számok törvénye miatt. És még így is csak a Note 7-es szériánál voltak gondok az utóbbi időkben, legalábbis a nagy problémák közül. Másrészt annak nincs hírértéke, hogy 1-1 kínai akku felrobban. Sőt, annak sem lenne ha egy egész széria kínai akku felrobbanna, hiszen úgyis csak annyi lenne az általános reakció, hogy "ki hitte volna, hiszen kínai?!".

    Persze mindenki azt vesz, amit szeretne, csak azért ne ferdítünk se azzal, hogy olcsóbbak, se azzal, hogy megbízhatóbbak a kínai akksik.

Új hozzászólás Aktív témák