Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    válasz d4d #14901 üzenetére

    Ma egy barátomtól barkácsoltam ki laptop akkukat, 18650, Samu, 6 db, ingyen.
    Helyszínen multiméter szerint 0.8, 1.1 V között voltak, erre az oem töltőre 1 párat az előbb kb háromnegyed órára ráraktam. Nem jelzett hibát, legalábbis nem villogott a kis led.
    (van 4 db 26650 is, azokra 2.8-at írt a kütyü, az jobb?)

    Kivettem, nem melegedett, a zseblámpa (még mindig a noname majdnem police) kis fényerővel világított velük. (Gondolom valami 2.8 körüli lehet a töltöttségük így)

    Igen, ismerem a feszültséghatárokat, mégis, mennyire istenkísértés amit most csinálok? (mélykisült akku töltéskor ne csináljon mókás dolgokat, belső ellenállás, stb; ezért is raktam tűzmentes helyre, ahol nem tud ártani a töltő) ) Hagyhatom 3-4 órát tölteni az akksikat, mehetnek lámpában? Igazából kukára számítottam, állítólag 1 évig minimum álltak, de ingyér voltak végül is, ha probléma nélkül 1-2 órát tudnak világítani, pótakkunak megtartanám őket.... főleg a mostani akkus külföldi postázásos hírek tekintetében.

    amúgy az ilyen police lámpákkal lehet védelem nélküli (jó állapotú) akkukat mélykisütni? Én, amikor halványul a fényerő, egyből mindig tölteni viszem.

    Valaki a topicról szórakozott már ilyesmiket, mint most én?

    [ Szerkesztve ]

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák