-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Én is félreértelmeztem elsőre, de ahogy itt a többiek is írták, annyi a változás, hogy a termék elméleti érkezési idejétől számítva van 30 napod hogy case-t nyiss, ez jobban kitolja a határidőt szerintem mint a fizetéstől/feladástól számított 45 nap. Mert teszem azt úgy veszed meg hogy 1 hónapot ír szállításnak (ami normális kínából), és erre jön még egy hónap az már 60 nap, ellentétben a 45 nappal.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz axioma #36250 üzenetére
Igen, én most néztem meg!
Valójában ez szerintem ( nekem) pozitív változás, a várható szállitási idötöl számitva 30 nap a határidő az ügy nyitására az eddigi, vásárlástól számított 45 helyett.
és hogy honnan számit a 30 napos határidő?
A várható becsült (legkésöbbi) szállitási határidőtöl, ezt pontossan leirja
nekem pl egy tegnap rendelt dologra ezt ira:
Estimated Delivery: Tue. Nov. 12 - Fri. Nov. 29
vagyis a becsült legkésöbbi szállitási idő november 29 , ettől számitva 30 napom van ügyet nyitni ha addig nem kapom meg.
Van ugy hogy szinte biztos vagyok abban ismerve a feladót hogy elküldte csak épp valahol dekkol és nem ér ide a 45. napon. Emiat eddig kénytelen voltam ügyet nyitni, vagy ha nem, az eladó jóhiszeműségére bizni magam hogy visszatérit e. Ezek utan nem kell kapkodni a 45. napon várhatok tovább még, anélkül hogy elveszíteném azt a jogot hogy mégis nyithatok ügyet később.
Viszont az is benne van hogy az egész ügyet később lehet eszkalálni, ha nem jutsz dűlőre az eladóval és késöbb kapod vissza visszatéritést is.htc07 emiatt nem fognak ráállni a trackingre és nem fog emelkedni az ár, sőt nagyobb biztonságban lesznek az eladók is, mert ha késik a szállitás 45 nap után, nem fog a vásáró azonnal kapkodni és nyitni ügyet, csak amiatt mert kifut az időből.. várhat nyugodtan akár még további 10 napot is..
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Egy pirospontot adnék a kínaiaknak, értékelés után írtam, hogy eldurrant a töltő, az eladó sajnálkozott egy sort, majd megkérdezte, hogy küldjön-e másikat. Én inkább refundot kértem, azonnal meg is kaptam. Lehet, hogy némely termék amit árulnak szar minőségű, de ha gond van én eddig mindig pozitívan jöttem ki minden üzletből. Itthon megnézném, hogy azonnal visszafizetné-e bármelyik üzlet hasonló esetben a pénzt..
.
-
Akcok94
senior tag
üdv,
rendelnék egy házat eBay/amazon-ról, de nem tudom hogy mit kell utána fizetni, a ház maga 69.99 dollár, szóval vám-t/ áfa-t kell utána fizetnem és ha igen akkor ezt hogy kell végre hajtanom?
esetleg ezt ki lehet váltani hogy ajándék kártyát veszek(kapok magamtól) és lemegyek vmi érték alá ami után nem kell fizetnem semmit?köszönöm.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Southboy
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett egy csomagom a DHL be de az van írva hogy
13 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 01:5912 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:40
11 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:35
Akkor most jön ? Vagy keresem a paypal küldéses számlám a vámhoz vagy mi ennek a menete valaki tudna ebben segíteni ?
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
zsebszi
tag
Sziasztok!
Elég régóta vásárolok az ebayről. Van mát kb. 250 pozitív értékelésem. Szeretnék eladni most valamit a német ebayen, de nem enged a végén kiírja, hogy 10 pozitív értékelés kell az elmúlt 90 napban. Elvileg az megvan. Miért nem engedi az eladást? köszi a segítséget!
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van egy tracking number-es csomag, ami nem jött meg Kínából. Lassan egy hónapja "célországban elküldve" üzenetet mutat a követési szám. A 40. napon (tegnap) Claim-et indítottam. Ma jött egy válasz, hogy
"Az eladó válaszolt. Még nem erősítette meg a követési információkat a Posta.
Ami ezután történik,Kérjük, olvassa el az információkat, és tudassa velünk, hogyan szeretné folytatni."Ilyenkor mit válaszoljak rá? Eleve úgy indítottam, hogy kérem vissza a pénzt.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
hobbyone
aktív tag
Leírom, hátha valaki majd rákeres. Amerikából (Jackson, New Jersey) USPS First Class Mail Intl.-el küldött termék 11 nap alatt érkezett meg: 17.-én adták postára, 18-án indult el USA-ból.
-
őstag
válasz Akcok94 #36275 üzenetére
Esetleg írj a 'Customer Questions & Answers' részhez . Írja amúgy, h ez 'Ships from and sold by Amazon.com' és semmi nem kattintható, amikor nem amazon prime-os egy termék, annál a sold by után az eladó felhasználóneve áll, kattintható formában és utána már ott van h írj neki üzenetet.
-
andatti
senior tag
Már régóta tervezem, hogy majd veszek egy wifi-s rádiót, mert a sima fm rádiók alig fognak valamit... A routerem meg b/g/n szabványt is tudja... Ezen kívül tud valaki valami jó márkát, normális árban? (itthon 25-30 rugónál kezdődik)
-
üszök
őstag
Karácsonyi cuccokat vett már valaki? Pár ötlet jól jönne. Apró ajándéknak valók,lakásdíszítők,égő sorok ilyenek.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
-
Kerio
őstag
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Bence123
tag
Pont ezelőtt néztem, különböző ledes gyertya imitációk, nem kifejezetten karácsonyi, de több színben, vagy akár színváltósban is kaphatóak, szerintem jópofák
[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
válasz Blackhole13 #36247 üzenetére
Valami ötlet?
Vagy ne problémázzak és vegyem meg inkább? -
faresz5
senior tag
Nagy valószínűséggel visszament a feladónak. Én éppen ma jártam így 2 csomaggal, feladva, majd szólt az eladó,hogy a vámtól visszalökték.(pedig nem volt benne semmi olyasmi.)
Kérd vissza a pénzt. Ha valami csoda folytán mégis megkapnád(kétlem),akkor vissza tudod bármikor fizetni nekik. -
Kerio
őstag
válasz faresz5 #36289 üzenetére
Köszi! Írjam meg neki, hogy utalja vissza és ha megjön akkor visszaadom? Vagy ne írjak semmit?
-
kmisi99
addikt
Nem jött meg már vagy 35 napja pár cuccom. Rámentem, hogy contact seller, volt olyan, hogy
I haven't received my item yet. Aztán erre mentem
Did we answer your questions?
Yes, I got my answer.Nem sokat tudok angolul de ennyit elég tenni vagy így még nem fogja visszafizetni az árát?
-
Agostino
addikt
-
kmisi99
addikt
Kösz az infót akkor tényleg inkább írok neki egy üzenetet. Egy ideig elnéztem de most belegondolva már ezer ft okat buktam azon, hogy nem jön meg a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest