-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Ha meghirdetsz egy terméket ebayen, akkor mindig valami listázással jön, mintha be kellene sorolnod valahová a termékedet.
"Listing using the eBay catalog is mandatory in this category whenever there's a product in the catalog that matches your item. Click here to select the catalog product matching your item. Using the catalog helps buyers find your listing faster. To learn more about this, please see our help page."
Érdemes ezt megtenni? Ha igen, akkor hogyan lehet? Ezzel tényleg többen megtalálják a termékedet?
Kérem aki tud az segítsen nekem privátban, köszönöm!
-
-
Ingrid01
csendes tag
Hali,
Pár napja írtam egy rejtélyesen eltűnt angol Signed-for csomaggal kapcsolatban. Azóta írtam még egy nem túl kedves levelet és visszaírt az eladó - nem csak hogy hazudott, hogy válaszolt legutóbbi levelemre, csak nem kaphattam meg, de kiderült, még az is átverés volt, hogy Signed-for-ral küldte (screenshotjaim is vannak az item adatlapjáról).Ilyenkor mit tudok tenni azon kívül, hogy case-t nyitok? Jelenthetem valahol?
Felajánlotta hogy indít egy claimet a RM-el, de amilyen béna volt eddig, azt is most vagy megcsinálja vagy nem.
-
Novbert
csendes tag
Sziasztok,
Első rendelésem ebayről USA-ból, First-Class Mail International küldemény, USPS, 14-én rendelve, az eladó aznap fel is adta.
A tracking szerint:
Electronic Shipping Info Received September 14, 2012
Accepted at USPS Origin Sort Facility September 18, 2012, 9:42 pm
Processed at USPS Origin Sort Facility September 18, 2012, 10:57 pm
Depart USPS Sort Facility September 19, 2012Magyarán a csomag egy hete elhagyta az USPS szortírozóját, és azóta valahol van.
Ez normális? Mennyi időnként frissíti a trackinget az USPS? Szerintetek mikorra várható a csomag? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok, kapok Kínából több cuccot, kikerestem a trackinget és ennyit ír:
Tracking HistoryDate and time
Status
2012-09-02
Electronic Information submitted by sender
2012-09-02
Parcel received from sender
2012-09-03
Parcel Scanned and Process posting
2012-09-04
PostedMiért nem frissül, amikor van tracking number a cucchoz? Vagy ez ugyan az a szitu, mint az előbbi kollegánál, hogy csak Kínán belül látom? HKRPost-al jön.
-
entlitti
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Új vagyok még az ebayen. Nemrégiben rendeltem 1-2 dolgot, de nem drágán, gondoltam, hogy először meg nézzük, hogy hogyan is történnek itt a dolgok Gondolom ezen mindenki át esett. És olvasgattam vissza nagyon sokat, és egy kis zűr van most a fejemben, és erre kérnék pár választ.
Először is az open a case, és a paypal disputáról lenne kérdésem, lassan 3 és fél hete van, hogy nem jött meg 2 csomagom, és kezdek gondolkozni, hogy vajon mi is lenne a legjobb dolog. Az egyik USA-ból jön, 40 dollár volt, a másik Kínából az 15 dollár, itt ingyenes posta volt, a másiknál tracking ID is van. A kérdésem, hogy ha nem jön meg mi a legjobb megoldás ? az ebayen vagy a paypalon indítsak disputát ? és hogy valahol van ezekről vmi leírás ?és a másik pedig , hogy ezt a tracking ID-t, a csomag feladási számát, milyen oldalon tudom nyomon követni ?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
bul07
nagyúr
válasz entlitti #23963 üzenetére
Általában először érdemes írni az eladónak hogy nem jött meg és refundot kérsz , én álltalában 32-33nap környékén írok
Ha ez nem hoz megegyezést akkor a PayPal rendszerében nyitni kel ügyet , én ezt 43-44napon szoktam[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
LÁZ
addikt
válasz entlitti #23963 üzenetére
CUSTOMER SUPPORT – RESOLUTION CENTER.
Itt végtelenül egyszerű a dolgod, lépésről lépésre le van bontva minden, a bal oldali oszlop az érdekes, hiszen vásároltál valamit. Az első választás, hogy nem kaptad meg a cuccot, a másik pedig, megkaptad, de nem felelt meg az eladó leírásának – ez történt velem is, de nem voltak képesek megérteni, hogy mi a valódi problémám –. Ezután pedig beadja a lehetséges termékeket, kiválasztod melyik a problémás. Utána ismét töltögetni kell, hogy felvetted e a kapcsolatot az eladóval, mit válaszolt, pár mondatban leírod a problémádat, lehetőleg minél részletesebben, majd kiválasztod, hogy milyen megoldással lennél elégedett. Ezt a részt, ha nem jó az angolod, a gugli fordítóval is abszolválni lehet. Miután megvagy, leokézod, és várod az ebay 72 órán belüli válaszát. Az esetek 90%-ban a vevő javára döntenek, a maradék 10% pedig az értetlenség.
Amennyiben továbbra is úgy érzed, hogy neked van igazad, és nem felel meg a döntés, meg tudod támadni (appeal)– fellebbezhetsz az ebay döntése ellen –. Ebben az esetben még1x leírod az álláspontodat, és számodra megfelelő megoldást. Ez az utolsó lehetséges opció az adott probléma megoldására, ha nem tetszik amit mondanak, így jártál.forrás: ebay segitség kezdőknek topik
@Cola: packagetrackr.com mit ir?
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
entlitti
csendes tag
Értem Köszönöm a választ. Még annyit kérdeznék, hogy az ebayen vagy a paypalon érdemesebb először ügyet nyitni ? melyik a jobb ? és hogy a 45 nap az munkanap vagy pedig általános nap a hétvégét is beleértve ?
Megnéztem a pacagetrack.com-on a track ID-t de azt írja h az US posta már több mint 10 napja nem frissítette az adatokat, tehát akkor gondolom ez azt jelenti, hogy csak az USA-ba követte a dolgokat ? -
LÁZ
addikt
válasz entlitti #23970 üzenetére
ebay előbb sztem, mivel ott vásároltad, először az ő supportjuk-hoz fordulj, kb ua mint a paypal, a 45nap úgy tudom minden nap, hétvége is. A nyomkövetés szerint vagy vhol kallódik, vagy rossz helyre küldték, eladót kérdezd meg, linkelve az oldalt, hogy meddig birod követni a cuccot.
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
entlitti
csendes tag
Köszönöm a segítséget !
-
bul07
nagyúr
válasz entlitti #23970 üzenetére
USA küldeményeknek mindnek van nyomonkövetési száma csak a legolcsóbb feladási formánnál csak a USA határáigg jegyzi utána nem
Ígyis ugyis a PayPal rendszerében tőrténik a vissuatérítés így érdemesebb ott indítani az ügyett
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
DeniBoy
aktív tag
12.09.09.Rendeltem Hongkong
12.09.25.Hozta a postaAmiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
MAGUS7
tag
Sziasztok rendeltem 1 pólót kínából XL-esként meg is jött a pólón is XL-van feltüntetve mint méret de a valódi mérete L-nek felel meg,mások ezért Negativot adtak neki náluk is mérettel voltak gondok, gondolom ebben az esetben refund-olhatok nem ?
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
adammkaa
senior tag
Ez elég vérlázító, hogy 21-én előző hét pénteken a megrendelt Vsonic gr06, vám elé lett állítva, és még ma sincs itt a fülhallgató, mit csinálnak ezek három napon keresztül azon kívül hogy vakarják a pöcsüke* ?
Nexus 5 Black
-
Cynicelectro
aktív tag
Nekem így alakult a vám:
2012.09.19 14:46 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2012.09.19 14:54 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2012.09.24 09:49 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
Ez nem olyan hosszú idő... -
Bodz
nagyúr
válasz Cynicelectro #23981 üzenetére
Nem vészes.
Akartam már kérdezni. Döglött kígyót, skorpiót lehet Magyarországra behozni?
-
Picboy
tag
válasz faresz5 #23979 üzenetére
Ahogy mondod!
A posta.hu-n ez látszik:
2012.09.08 00:52 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2012.09.10 15:00 Budapest 1005 Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2012.09.10 19:21 Budapest 1005 Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Az usps-en meg ez:
HUNGARY
Processed Through Sort Facility September 08, 2012 - 1:39 am
Customs Clearance September 08, 2012 - 1:52 am
HUNGARY
Customs clearance processing complete September 24, 2012 - 3:25 pmNemtudom, ez a clerance processing complete mit jelenthet??
Valószínűleg megőrzésre átadva lesz...[ Szerkesztve ]
-
matykooo
aktív tag
válasz Predator2 #23975 üzenetére
igen nyiss dispute-ot...
Kérdés: Most kellett először Claim-ot nyitnom... eddig hála az égnek ha gond volt, mindig meg tudtuk beszélni előtte és refundoltak, vagy közben megérkezett a cucc mint pl ma is, és így zártam és ment a +++...
Na szóval, ez a dolog hogy megy? Most abban az állapotban van, hogy várja az eladó válaszát (én is vártam rá 6 napot, hogy válaszolni méltasson de nem tette, ezért léptem tovább), szóval az lenne a kérdésem, hogy visszakapom a zsét? Mivel a cuccos már nem hiszem, hogy megjönne, már majdnem 50napja fizettem ki... De az eladó nem válaszol, el sem lehet érni szóval így nem tudom...
15dollárról van szó nem is az összeg miatt, hanem inkább amiatt, hogy nem az én pénzem volt hanem az egyik ismerősé, neki kellett volna a dolog amit rendeltem... de így se pénz, se sálak
[ Szerkesztve ]
''a walesi srác aki legenda lett''
-
Kerio
őstag
Van egy eladó, aki elvileg nem szállít Magyarországra. Viszont megdumáltam vele, hogy 15euro-ért elküldi nekem a terméket.
Ilyenkor mi az eljárás? Hogy fizetem ki a szállítást?ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz Winner_hun #23986 üzenetére
Köszi! És addig a terméket sem engedi kifizetni? Mert a Pay now-ra kattintva alul nem aktív a contine gomb.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Kerio
őstag
válasz Winner_hun #23988 üzenetére
Siker Kijavította.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Azt honnan tudom/tudja a vám, hogy valamit magánszemélytől vagy cégtől rendeltem meg? Ahogy tapasztaltam nemigen szoktak céges pecsétet tenni se a borítékra, se belülre... Max. aláírásként odaírják, hogy Steve, vagy Kevin, vagy effélék
$50 értékű cuccot szeretnék megrendelni, ami €40 alatt van kicsivel jelenleg, tehát pont a két limit közé esik, ezért volna érdekes.
-
Gege94
tag
Sziasztok, új vagyok, remélem jó helyre írok
Szóval kinéztem magamnak egy ilyen szépséges tabletet [link] és a kérdésem, hogy dealextreme ilyen nagyobb értékű csomagoknál mennyire megbízható?
Most van egy kisebb próba rendelésem amit 08 31.én küldtek és most ment át vámkezelt állapotba. (09.25. 06:34), szóval 1-2 nap és megjön. Igaz-e? A tabletnél is kb ennyit kell majd várni rá?
[ Szerkesztve ]
-
Gege94
tag
És erre az áfát előre kell kifizetni vagy a postán, amikor már megjött?
Amúgy köszönöm a gyors választ
-
matykooo
aktív tag
válasz spidersoft #23992 üzenetére
tudom tudom, nekem is volt ami majdnem 3 hónap volt... csak most ez a Claim-os dolog amit ugye megnyitottam nem tiszta, hogy mi lesz a vége... elvileg ugye az 20napig van nyitva... ha nem válaszol csávókám akkor köszönjek el a pénztől, vagy ezt nem tudom, hogy megy... mert ilyen eladóval még nem találkoztam aki nem hajlandó egyszerűen válaszolni... pedig nem is kezdő eladó... szal ez a nem tiszta dolog, hogy mi lesz a dolog kimenetele...
''a walesi srác aki legenda lett''
-
Gege94
tag
válasz Winner_hun #23996 üzenetére
Hálám üldözni fog
-
Sanzaa
senior tag
Hogy működnek ezek a tinydeales TD pontok?
[link]
A Transzi barátommal próbáltam értelmezni, de nem nagyon ment.
Az ebayes account megadása pl. 20 pontot jelent. ~2$
A facebookos megosztásuiba volt egy átlátszó napelemes számológép, ami 50 TD pontot adott csak ma.
(10TD pont 1$, csak a beváltás módját nem vágom)Lenovo Vibe Z2 Pro
-
Predator2
addikt
válasz matykooo #23984 üzenetére
előbb ne az ebay-től kérjek segítséget?
illetva ha csak a paypal maradt akkor azt hogyan kell? (egy leírást megköszönnék)
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Renault, Dacia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest