-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanzaa
senior tag
lehet moderálnak ezért, de nem tudtok olyan csájna oldalt, ahol fake converse, adidas cuccokat lehet rendelni paypales fizetéssel.
Lenovo Vibe Z2 Pro
-
llaszlo
veterán
Most kaptam ezt a levelet. Tényleg csak én szívok most a Kínai postával? Ha abból indulok ki, hogy a ma érkezett csomagot később adták fel egy héttel és az is légipostával jött akkor ennek már rég ide kellett volna érnie.
Dear llaszlo,
[link] ,there is your item show prove post to you
Please note that Shipping time is just an estimate ONLY ; actual shipping duration might change due to unavoidable situations.Also please note that we (Sellers) can't control the shipment transit periods.
would you like wait continue?if not ,how about we refund for you first
waitting for your reply again -
Cynicelectro
aktív tag
Időpont Hely * Küldemény információ Kiegészítő információ
2012.09.07 10:07 362028(CHINA) Küldemény felvéve / Item accepted2012.09.10 14:57 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.09.10 22:36 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.09.11 22:36 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.09.19 14:54 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Ez azt jelenti, h. 2-3 hétig még vám alatt lesz?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cynicelectro #23807 üzenetére
Miért jelentené?
Senki nem tudja mennyi lesz a vámolás ideje.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Cynicelectro #23809 üzenetére
Arra valószínűleg nem kell. De ha céges számla van róla, akkor ott már nem 45EUR a határ.
⭐ Stella
-
llaszlo
veterán
válasz hodostamas #23811 üzenetére
Ejha, nekem is van egy amit aznap vásároltam és még nincs itt.
-
lupus_l
aktív tag
válasz hodostamas #23811 üzenetére
Érdekes, most jött meg nekem is egy hasonló időpontban vásárolt csomag...
ezekből kiindulva valószínű a vámon áll a legtöbbet a csomag. -
stalix
csendes tag
Én még Júliusban rendeltem egy noti hűtőt, 24.-én adta fel a kedves Hong Kong-i eladó, de nem érkezett meg 30 munkanap alatt, ezért felvettem a kapcsolatot vele. Problémázás nélkül visszaadta a pénzem(kemény 4 dollár ). A hűtőt azóta sem kaptam meg. Létezik, hogy postánál valaki "hazavitte"?
Első ebay-es rendelésem, és ez is így végződött... -
Csabee.
nagyúr
Srácok!
Vásároltam ettől a személytől: zhoupo1230 ebay-en, és kifizettem a csomagot, ő elvileg feladta és a mai napig nem érkezett meg. Mit tudok tenni? Mert nem szeretnék 15$-t bukni miatta. Kizárták vagy mit jelent a No longer a registered user felirat??
Üdv: Csabee.
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Ma regisztráltam eBay-re és PayPal-ra, így elég alap kérdéseim lesznek.Vettem csak tesztként (és mivel épp szükségem is van rá, így két legyet egy csapásra), egy iPod, iPhone szétszerelő pálcikát $0.99-ért, PayPal-en ki is fizettem az illetőnek.
Kell még valami emailt írnom neki cím, vagy valami, vagy nem szokás ilyenkor, és automatikusan küldi neki az eBay?
PayPal-hoz a bankkártyámat adtam hozzá, de ezt a $0.99-et (227ft) levonta a 400ft aktiválásból, a továbbiakban a kártyámról fogja levonni az összeget?
Hong Kongból rendeltem, Free Ship volt, kb mennyi idő alatt ér ide?
Köszi előre is!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Más teendőd nincs, mint várni a cuccot.
2 héttől 1 hónapig is tarthat a szállítási idő.
Igen, mivel párosítottad a kártyádat PayPal-al, mostantól kezdve onnan fogja közvetlenül vonni, mintha egy üzletben vásárolnál kártyával.
Csabee.: Ha 45 napon belül vagy még a vásárlástól számítva, akkor nyiss Case-t PayPal-on keresztül és jelezd benne, hogy nem kaptad meg a terméket.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem kell írni neki, minden adatodat megkapja PayPal-tól.
Milyen gyakran? Mindenkinek másak a tapasztalatok, nekem eddig 3-4 levelem tűnt el.
Ha tudom mindent Express kérek, amivel jár tracking. Ezt nem merik lenyúlni itthon a postások.
Ami sima levélként volt feladva USA, GB, HK, annak volt hogy nyoma veszett.
Legutóbb egy könyv USA-ból (nem eBay adta fel, szóval tuti nem a feladó vert át).⭐ Stella
-
Cynicelectro
aktív tag
Idáig 7 terméket rendeltem de csak 5 jött meg belőle.
Az egyik eladó felajánlotta, h. vagy a pénzem fizeti vissza, vagy küld egy új terméket, csak ne adjak neki negatív értékelést.
Biztos vagyok benne, h. elküldte, itt Mo-n tűnhetet el. Nem volt száma a csomagnak, így bárki zsebre rakhatta.
Egy jópár eladó jelzi a termékeinél, h. nem postáz Mo-ra, biztos nem véletlenül.
Érdekes, azok a cikkek megjöttek amelyeket elvileg nem postáznak Mo-ra.
Átlagban 14-20 nap alatt ideért. Bár az is igaz, h. mindegyik AirMail volt. -
W1
senior tag
Azért elgondolkodtató a dolog, hogy hová süllyed Mo..
Mindegy, remélem nekem nem sűrűn lesz ilyennel találkozásom, mert amiket tervezek rendelni azok 2-3k-s kijelzők Free Shipping-el, és direkt azért rendelem onnan, mert így a fele az ár, mintha itthon venném..
-
bul07
nagyúr
válasz Csabee. #23823 üzenetére
Írjál neki hogy nem jött meg és refundot kérsz , ha első leveledre kitérő választ adna lebegtesd meg neki a negatív értékelést ösztönzően szokott hatni, van esély hogy visszatérít
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Yahoo
aktív tag
Sziasztok, dhgate-ről szeretnék nagyobb értékben rendelni, de most látom, hogy augusztus óta nem lehet paypal-on keresztül fizetni.
Hogyan érdemes pénzt utalni? Milyen rendszeren keresztül, ami megbízható és esetleges probléma esetén viszontláthatom a pénzem?Köszönöm
-
veze
őstag
válasz faresz5 #23802 üzenetére
szoktam egyezkedni és nincs is rossz tapasztalatom szinte mind mindent visszafizet, az a néhány amelyik nem válaszol arra meg nyitok case-t. viszont bosszantó hogy kellene a cucc, aztan rendelhetem ujra és várhatok megint 4 hetet..
és tudom hogy amikor azt irja elküldte szinte biztos nem hazudik 180ezer értékeléssel 99,3%-al.(és nem először küld, hanem tizedszerre már kb és eddig mind megjött)
ma végre megjött egy ujra küldött termék.. eredendöen júli 18-én küldték el... az sose jött meg a másikat aug 27-én helyette adta fel helyette, na az megjött ma.. már lemondtam arról is.
tapasztalatom az ha a másodjára elküldött se jön meg felajanja hogy a felét visszatériti (hivatkozik arra hogy 2x elküldte meg a ebay jutalék me a ráfizetés blabla...) de még igy is kifizet felet bár már messze 45 nap utan vagyunk ilyenkor. a másik fele a veszteség..
valakik valahol itt is szednek ezekből a küldeményekböl le.. ki lehet némelyiket tapogatni is van(lehet) benne, van már rutinja benne azoknak akik ezt csinaljak, tuti.. sajnos[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Véletlenül ilyet nem vett már valaki , ha igen menyire működik jól
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
W1
senior tag
Kaptam egy emailt az ebay-tól:
Hello xy,
To help you keep track of your purchases, we're sending you this order update. You can also view the latest order updates and details in My eBay.
Thanks again for shopping on eBay.
Order updates
Recent updates to your order
Your item is marked as dispatched.Ez pontosan mit jelent?
-
faresz5
senior tag
Hallottatok már ilyen baromságot? Egy szar androidos médialejátszó, még aksi sincsen benne.
thanks for your purchase
but very bad news here !
just now we get the return items which we sent out to you the customs said that the items are avoid to export ...
so they return them back to us .
in this case , we will refund you and you can buy again soon in other stores .
do you agree ?
sorry for the inconvenience cause " -
faresz5
senior tag
Sehogy. Ha bankkártyával fizetsz és gond van akkor hónapokig elhúzódik az ügy,(és kétes a kimenetel) esetleg ellopják a kártyaadataidat és meglepődsz, amikor leemelik a fizetést.
Nagyon nem ajánlom.Csabee.: csak figyelni kell a határidőket és nincsen gond,én 10nappal a lejárta előtt írok nekik, akkor kérnek időt, másodszorra meg mindig refundolnak. Ebay kiírja a termék alatt meddig lehet.
Ezzel az eladóval nem tudsz semmit tenni, kitiltották, hiába írogatsz neki.[ Szerkesztve ]
-
Oldbiggy
tag
Sziasztok. Bocs hogy itt kérdezem, de látom itt profik vannak. A dealextremen vásárolnék két tételt, kb 15 dollár értékbe, ott most free shipping, -ha jól értem ingyenes szállítás- van MO-ra. Arra lennék kiváncsi, hogy akkor most ingyenesen házhoz szállítják, vagy nekem lesz még valami költségem?
Köszi. Üdv: Oldbiggy
Zavard össze a világot, mosolyogjál hétfőn..
-
Cynicelectro
aktív tag
válasz Oldbiggy #23835 üzenetére
Így van! Ingyenes a szállítás. Én rendeltem tőlük kíváncsiságból, egy hálózati usb töltőt 2(!) $-ért, postával!. Kiváncsi vagyok mikor érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Ingrid01
csendes tag
Sziasztok,
Bár ezen a fórumon teljesen új vagyok, az eBay-el már tapasztalt (legalábbis azt hittem).
Hetek óta olvasgatom itt a hszeket, de akkor én is előállok a problémámmal, hátha valaki sorstárs:Sorban rendelgettem aróbb dolgokat China/HK posttal, amik nem jönnek meg, ahogy látom ez nem csak nálam van így. Mivel ezek kis tételek (ékszerek), nem nagy gáz, csak ugye várnám őket. Ami viszont enyhén szólva érdekes, hogy vidékre is rendeltem egy ékszert, s hopp, az bezzeg ott volt 3 hét alatt HK posttal.
De nem is ez a fő gondom most, hanem: anno 1,5-2 éve nagyon sok mindent vettem Angliából. Minden mindig megjött 3(!!!) munkanap alatt, igaz, a fentebb említett vidéki címre.
Volt egy nagy kihagyásom, de most megint megtetszett pár gém Albionból. Az eladó több ezres, megbízható ember. Intl Signed For-nak írta a szállítást, magyarán kb. egy ajánlott küldemény, a budapesti címemre kértme, ahova nemrég költöztem (sztem itt a hiba).És itt jön a röhej: szept. 10-én jelölte postázottnak a csomagom, és a mai napig nincs itt. 1 levelemre nagy nehezen válaszolt, hogy airmaillel lett feladva. Azóta írtam már neki tracking no.-ért, de semmi válasz.
Nagyon nagyot csalódtam most, pedig a Royal Airmail volt eddig az etalon a szememben.Valaki van hasonló helyzetben? Lehet csak a vámváltozások miatt van ez? Röhejnek tartanám egy 5 fontos csomi miatt.
-
Melack
veterán
MoneyBookers (vagyis mostmár Skrill.... ) egy hasonló rendszer, mint a PayPal, csak tudsz hozzá kártyát is kérni. Van díja, ezt itt nézd meg (szerintem nem éri meg, de ez az én véleményem)
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
faresz5
senior tag
válasz Ingrid01 #23840 üzenetére
Jóban kell lenni a postással és ennyi. Ha most költöztél a címedre akkor keresd meg a postást beszélj vele, hogy tudja hová kinek kell a csomag, hidd el rögtön megfognak érkezni a csomagok.(új címzett esetén lehetséges,hogy lusta kivinni, inkább megnézi mi van benne.)
Én mióta elbeszélgettem a kocsis postással is.(b****t kihozni a csomagokat, csak másnap hagyott egy értesítőt), azóta azzal sincsen baj, beszól és leadja a csomagot. -
bul07
nagyúr
válasz Melack #23845 üzenetére
Több fajta ajánlott levél van a kézbe kézbesítős/aláírós drágább mint a sima ajánlott levél, lehet nem úgy adták fel
[ Szerkesztve ]
-
matykooo
aktív tag
Kisebb csomag témához: 7 kisebb értékű csomagom nem érkezett meg, ennyi "vitám" még egyszerre soha nem volt... ok, visszakapom a pénzt (már egy része refundolt) de sajna számoltam a csomagra...
Ez nem biztos, hogy a magyar posta hibája, de már régebben is mondtam 2-3 hónapja nagyon lassan jönnek a kis csomagok, vagy meg sem érkeznek...
''a walesi srác aki legenda lett''
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest