Új hozzászólás Aktív témák

  • Oldman2

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz #46372352 #3360 üzenetére

    Két gyártó látszólag hasonló, mégis különböző terméke.

    A Kindle mellett szól a sokkal nagyobb elterjedtség és az állítólag modernebb kijelző. A Kindle Paperwhite kivételével a KIndle olvasók 800x600 -as felbontásúak, mint a Nook Touch.

    A Nook Touch jelenleg ~15e, a K 4/5 kb. 23-25e HUF összegért szerezhető be. Itt egyértelmű a győztes kiléte.

    A Nook-on rootolás után egy Android rendszer érhető el, ami a kijelző korlátait figyelembe véve teszi lehetővé bármilyen Android applikáció futtatását. A Youtube -on vannak olyan videók, ahol videólejátszás és GTA3 is fut rajta.

    A Kindle-ben nem bővíthető a gyárilag rendelkezésre álló (2-4GB) memória, a Nookban Micro SD kátyás bővítés lehetséges (max. 32GB), gyárilag minimális (pár 100 MB) a szabad memória.

    A Kindle alatt elérhető az Amazon felhő szolgáltatása, sőt ha több eszközön is olvasol, akkor az egyiken megkezdett olvasást a másikon ott folytathatod ahol az előzőn abbahagytad. Persze ehhez szükséges hálózati kapcsolat.

    Ha mindenáron akarsz hangot/hangoskönyvet/zenét is hallgatni, akkor a Kindle Touch és a KIndle 3 Keyboard készülékeken ez lehetséges (de hivatalosan már egyik sem vásárolható meg). A Nookon nincs audio kimenet.

    A Nook alapértelmezett formátuma az ePUB, a Kindle készülékeké pedig a mobi/prc/azw (Calibre-vel kezelhető a konverzió). PDF olvasása lehetséges mindkettőn, természetesen a 6"-os kijelző korlátait figyelembe véve.

    Bármelyiken vásárolsz könyvet, az nagy eséllyel DRM-mel védett lesz, ami a konverziót nehezíti, de nem gátolja meg.

    USB-n keresztül mindkét készülékre tudsz könyveket másolni.

Új hozzászólás Aktív témák