Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsirigó7

    senior tag

    válasz fer #7543 üzenetére

    "Vagy valamilyen oknál fogva mégiscsak ismerhette a mideket??"

    Nem ismeri semmiképp, legalább is fw alapján nem. :N
    Legfeljebb annyit, hogy az DVD-R vagy DVD+R szabvány.
    Azért tudja még is megírni, mert egy általános írási stratégiát alkalmaz. Mint minden olyan MID-re, amit fw alapján nem tud kezelni.

    Ez annyit tesz hogy minden DVD-R lemeznek, szabvány szerint gyakorlatilag egyformának kell lennie. Mivel így biztosított a kompatibilitás az írókkal/lejátszókkal.
    Mint ahogy a DVD+R lemezeknél is van egy szabvány, amitől a gyártás során nem térhetnek el.
    Ezért azt veszi alapul ilyenkor az író, hogy ez egy szabvány DVD-R vagy DVD+R lemez, és elkezdi pörkölni egy általános írási stratégiával, max 4x-sen. Aztán vagy sikerül az írás vagy nem. :)

    Vannak azért olyan írók is, amelyek az firmware-jukban nem szereplő MID-es lemezt, egyszerűen kiköpik. Azzal hogy rakjon be írható DVD-R vagy DVD+R médiát a meghajtóba!

    Az már megint más kérdés, hogy a lemezgyártók milyen minőségű alapanyagokat használnak fel a lemezgyártás során. Meg hogy minőségre vagy mennyiségre mennek inkább.

    Az közismert hogy a gyártók különböző médiaazonosítóval látják el a lemezeiket.
    Egyrészt hogy megkülönböztessék belsőleg is a lemezeiket, más gyártó termékétől.
    Másrészt hogy az író gyártók, tudjanak különböző sebességű írási stratégiát kidolgozni hozzá.
    Itt jön képbe a firmware kérdés. Mert ha fw szerint pörköli az író a lemezt, akkor pontosan arra a MID-re gyárilag beállított/finomított írási stratégiákat használ, persze a sebességválasztástól függően. Így sokkal jobb minőségben tudja pörkölni az adott (ismert)lemezt mint egy általános írási stratégiával (max 4x sebességen). Ráadásul akár 18-20-22-24x sebességen is, a 16x lemez MID-ek némelyikét. Ha mai írókat vesszük alapul.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák