Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz ati2 #3012 üzenetére

    Én nem bíznék abban a 100kW-ban. A frekvencia.hu egyszerűen összeadta a nemzetközi megállapodásokban (GE06) Szentesre engedélyezett vízszintesen (H) is és függőlegesen (V) is sugározható maximális 50kW-t. Mivel nálunk alapvetően vízszintes polarizációt használnak UHF műsorszórásra, ezért nem valószínű, hogy elkezdenek egyúttal függőleges polarizációval is adni (M). Már csak azért sem, mert a magyar háztartások nem rendelkeznek a "keresztpolár" vételéhez szükséges "antennarendszerrel" (2db antenna derékszögben) és fázishelyes jelösszegző eszközzel (mérni és hangolni is kell adott frekvencián). Mindezen "macera" után kapsz +3dB nyereséget, amelyet az antenna mögé közvetlenül elhelyezett nagydarab fémlemezzel (reflektorfal) egyszerűen túlszárnyalhatsz vízszintes polarizáció esetén is minden macera nélkül (+5dB nyereség). :)

    rokecz Ausztriában, ha jól tudom a DVB-T sugárzás MPEG2 videókódolást használ. Leírásod szerint az alábbi eszközöket használod:

    [Aspire 5612 wlmi]
    [Typhoon DVB-T duo] vagy [Typhoon DVB-T duo]

    A notebookban intel [T2300 ] processzor (1.6GHz 2MByte cache) és az intel [945GM] chipset beépített [GMA950] videóvezérlővel, amely az MPEG2 [videógyorsítást támogatja]. Így a hardware alkalmasnak tűnik az ausztriai DVB-T vételre. Milyen szoftvert használsz?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák