-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
fail17
újonc
válasz MirmiX1983 #104919 üzenetére
Köszi a posztot. 2hete irtam levelet a diginek és basztak visszaválaszolni. Telefonon meg ugye mondják,hogy nem náluk a hiba. Most irnék valami szépet,de inkább nem
-
winben
aktív tag
válasz MirmiX1983 #104919 üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám Miskolcon, az Avason.
Igazából több, mint egy évtizede vagyok digis és soha nem voltak ilyen gondjaim, még a covid lockdown alatt sem - pedig akkor szerintem igen nagy túlterhelés lehetett. Egy huawei ONT egység van nálam és egy kb 100 ezres mikrotik router - próbaképp ha a huawei ONT-ot újraindítom, a mikrotik újracsatlakozik, de amúgy a routeren is csak annyi látszik, hogy a pppoe túlsó feléről nem jönnek adatcsomagok.
Nagyjából az elmúlt 3-4 hétben napi szintű problémává vált, viszont megnyugtatásul - nem csak a gémereknek probléma ez hanem azoknak is, akik otthonról dolgoznak. Gyakorlatilag ahogy elmondtad óránként ledobál a VPN, amitől megbolondul a mac-em és lényegében már én is. Amúgy tapasztaltam már olyat is, hogy Netflix film menetközben beködösödött (amire sosem volt előtte még példa) a TV-n, vagy voip hívások szakadtak szét.
Főleg így, hogy már nem a román digihez tartozik én már nem várok előrelépést, kollégáim is panaszkodnak, szóval már gondolkozok jobb hijján a magentás szolgáltatóhoz áttérni...
-
Dragon3000
veterán
válasz MirmiX1983 #104943 üzenetére
A korábban írt 23-9-ig rendben minden, utána rossz. Kétlem, hogy 9-23-ig akkora túlterhelés lenne, hogy ez okozza. Mindenki otthon marad és terheli a netet, senki nem megy dolgozni, suliba...... Inkább valami hiba van a központban, ahogy írták, akár eszköz gond....
[ Szerkesztve ]
-
winben
aktív tag
válasz MirmiX1983 #104943 üzenetére
Köszi szépen! Nekem még nem válaszoltak, gondolom nem csak 2 email-t kaptak a témában.
Mivel elég jól behatárolható a probléma időszaka szerintem valamit félrekonfigolhattak, vagy egy eszköz hányja el magát újra és újra ciklikusan és indul újra például egy interfész. Mivel új IP címet se kapok én ilyenkor sosem így gyanús, hogy nem is feltétlen Miskolcon van a probléma...bár nem tudom ezeknek hol és hogy van beállítva a pppoe szerverük.
-
Multibit
nagyúr
válasz MirmiX1983 #104948 üzenetére
Olyan központi hiba, ami csak bizonyos területekre "jut el".
Hajnali ping, napközbeni ping (Tatabánya). Napközben már dolgoztam a mérés közben (VPN). Sem a céges kapcsolatban, sem egyéb nethasználatban nem tapasztaltam szakadást, vagy lassulást.
Kíváncsi vagyok, mire jutnak ezzel az érdekes központi hibával. Drukkolok nektek! -
Dragon3000
veterán
válasz MirmiX1983 #104963 üzenetére
Sms-t mindig küldenek, mert 72 órájuk van javítani a hibát, utána kötelesek kötbért fizetni és sok ember hisz az sms-nek, így a következő bejelentést új hibajegynek veszik és megint 72 óra játszadozás, ezért érdemes ilyen esetben elutasítani, hogy javítva lett a hiba és lezárták, ha valójában nem így van.
-
Qtya123
őstag
válasz MirmiX1983 #107962 üzenetére
Uhh, hát ez nem túl biztató...
Kedden írok nekik, meglátjuk mi lesz. De ha nem a fiberhome eszközük a hiba forrása, akkor valószínűleg hozzád hasonlóan kell küzdenem velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest