- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz zsolt501 #20048 üzenetére
Felénk sem.
A CAT 6-os kábelt kihúztuk teljesen a DIGI boxig már csak arra várok,hogy jöjjenek a gigabitet bekötni.
Ami megint 1 érdekes dolog,mert még jul 3.-án jeleztem az igényem.Múlthéten is leadtam neten keresztűl,de semmi válasz.(emailben sem ,telefonon sem)Tegnap is leadtam neten keresztűl erre 2 percre rá jött az email,hogy "Megrendelését a következő nyilvántartási számon rögzítettük: 611".
Kérdem én,hogy mi lett az előzőekkel?Azóta simán elém kerűltek párszázan...[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
őstag
válasz zsolt501 #20062 üzenetére
Régebben, mikor még digis voltam, én is tapasztaltam ilyet. Pl. ha tvnetwork-ös IP-t kaptam, nem volt meg a teljes sávszélesség. Nyomtam egy reconnect-et, kaptam pl egy 94.21.x.x (eredetileg is digis) IP-t, és máris full sávszélességem lett.
Ez amolyan rejtély kategória.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #20083 üzenetére
minek
torrenten kívül mással nem tudod órákon keresztül csutkán használni a sávot
letöltésnél hamar tele a vinyó feltöltésnél meg csak torrenttel lehet 0-24-ben kihajtani azt a 100megabitet
na de mivel nem csak neked hanem az összes DIGI előfizetőnek legalább 30 de inkább 50megabit lett a feltöltés már torrenten sem olyan egyszerű ám kihajtani mert van 2tucat másik user akinek szintén sok a feltöltése. tapasztalatból beszélekúgyhogy csúcsidőn kívül nem hiszem hogy nagyobb terhelést fog kapni a hálózatuk
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Flashget
félisten
válasz zsolt501 #20125 üzenetére
csak mikor elindítottam a gépet a sebesség jó volt vagy 4 órával ezelőtt, ha csak közben nem szakadt le és kaptam a rossz ip-t
ff a böngésző és a legutolsó flash van fenn.
mindig ezzel mértem azzal nem hiszem, hogy gond lett volna.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz zsolt501 #20193 üzenetére
Vagy ne adj Isten ezek a gépek Interneten keresztül vannak összekötve egy belső felhőben. Ott is jó, ha LAN sebesség van.
Diopapa: latency nem lesz jobb a gyorsabb csomaggal. Még lehet rosszabb is lesz.
A weboldalak meg nem töltődnek be gyorsabban.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #20216 üzenetére
nyugi ez valami sablon levél mert én is ezt kaptam holott szimplán csak írtam nekik egy levelet hogy érdeklődnék technikailag rendelhető-e már 2x küldtek levelet hogy megrendelés esetén itt ott jelentkezzek pedig semmi féle rendelést nem tettem.
ma meg a tulaj küldte át email-ben hogy azt kapta hogy sajnos technikailag még nem rendelhető így egyelőre várni kell és 30napon belül majd megkeresik ha már elérhető lesz.
nem mintha 100/50 nem lenne eléggre3nwar
mag-on tudod hány top feltöltőnek volt betéve 200+ MB-os (megabájt) utorrent fotó?
annyit láttam hogy ihaj szóval bőven ki lehet hajtani csak legyen alá vas meg legyen olyan a hálózat[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz zsolt501 #20282 üzenetére
Jó már neked, nekem anno ezt írták:
"A csomag biztosításának technikai feltételei vannak, ezért kollégáink megvizsgálják, hogy az Ön által megadott lakcímen elérhető-e a kért csomag, melynek eredményéről és a további teendőkről legkésőbb 15 napon belül e-mail-es tájékoztatást küldenek Önnek."Semmi pozitív visszajelzés Óbuda szívében.
⭐ Stella
-
ZoleeHU
tag
válasz zsolt501 #20353 üzenetére
Én is ráérek, csak szerintem lesz egy olyan rossz húzás, hogy mivel nekem 1 nap alatt (még be se mentem) megírták a szerződést, hamarabb meg is kapom a netet, ami egy kicsit másokkal szemben unfair lenne. (Majd kiderült, legalább már biztos, hogy lesz )
[ Szerkesztve ]
-
-
Ksix
tag
válasz zsolt501 #20435 üzenetére
Nem, csak ismerem, nekem gen7 van. A Xeon proci pont hogy sok, felesleges, hacsak nem alkalmazásszervernek akarod használni.
Én csak az SSD kapcsán jeleztem, hogy ezzel a konfiggal maximum fél sebességen fog működni az SSD-d, amiatt, hogy csak az 1-2-es csatlakozója sata3-as, a 3-4-es, és a DVD hely, ahová gondolom te is tervezed rakni az SSD-t, az csak sata2-es. Ami már erősen megfelezi egy mai átlagos SSD sebességét is, az 5-600MB/s helyett fog tudni kb. 250 MB/s-t. Úgyhogy egyik lehetőség, hogy az 1-es helyre kell rakni az SSD-t, de akkor már csak 3 vinyó fér mellé rendesen, a negyediket fixen be kell építeni a DVD helyére, ami viszont azt hiszem külön vezérlő, így már nem lehet hardveresen összeRAIDelni a többivel. A másik lehetőség, hogy kell egy külön sata3-as PCIe kártya az SSD-nek.
A RAID 5 szoftveres lesz ugye, mert egyébként a gen8 azt nem tudja alapból, vagy esetleg lesz benne pluszban B320i vagy más RAID vezérlő? Ráadásul gyors letöltéshez pont rossz a RAID 5, lassabb arra írni, mint közvetlenül egy vinyóra, vagy csak ennyire fontos az adatbiztonság? -
Lackooo84
nagyúr
válasz zsolt501 #20458 üzenetére
Egyik sincs, soha nem is volt. Mondom eddig szuperált minden, hozzá sem nyúltam, csak egyik nap (asszem vasárnap) volt egy kb fél órás net kimaradás, és azóta van ez. Holott:
http://www.speedtest.net/my-result/3646969104
(Valamiért nem működik nálam a képbeszúrás) Wifin vagyok, azért csak ennyi a feltöltés, amúgy kábelen megvan a 92. Érdekes, mert a letöltés sosem volt 100, de most meg is nézem, hátha cseréltek switchet a lépiben. 2 napja volt itt digis autó, hátha.
The Truth is out there...
-
Dot
őstag
válasz zsolt501 #20581 üzenetére
hw nat nélkül:
Last Result:
Download Speed: 218088 kbps (27261 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 107440 kbps (13430 KB/sec transfer rate)
Latency: 3 ms
Jitter: 1 ms
2014. július 26. 15:59:56
torrentet nem merek nézni!
Ezt szerintem az előző asus rt-n16 is tudta volna!élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Dot
őstag
válasz zsolt501 #20681 üzenetére
Ez mindig is ennyire szar volt!
(#20682) gyáliSanyi
Elvileg 100-as nettel Washington 100/40-et kéne mérni!
Nem szabadna kevesebbnek lennie kisebb nettel(mármint ami 100 alatt van)(#20684) ZoleeHU
Melyik szerver? Optimum?[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #20789 üzenetére
elbírja hidd el
egyedül akkor térdel le ha a 100/50-et le és fel irányba is ki akarod járatni mert ott már nem fogja bírni a több mint 160megabites adatátvitelt ACK-val meg mindennel együttnálam is a WR841ND 94megabitet lemér speedtest-en de ha egyidőben tolom a le és feltöltést akkor biza nem tudok ettől többet kihozni le+fel sebességgel
router nélkül meg 15MB-ot mértem ami 120megabit ugyehiába no a DIGI-nél most már nem csak a letöltéssel kell számolni hanem az 50megás feltöltéssel is
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz zsolt501 #20795 üzenetére
Ez egyelore csak feltételezés hiszen nem próbáltad ki. Nálam kipróbáltan nem fektette meg a 88Mbit ergo ennél többet kell tudnia...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Vakegérke
félisten
válasz zsolt501 #20889 üzenetére
Köszönöm az infót.
Ezek szerint célszerű lenne, ha telefonkábelt húznék az UTP kábel mellé. A lakásban lévő kis fehér dobozban átkötnék az összes eret NET-re, a telcsinek meg ott lenne az új kábel. No, majd meglátjuk.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
KáZéé
tag
válasz zsolt501 #20934 üzenetére
1-es portba van dugva a hálókábel. Viszont nekem a telefon is arról működik. Úgy van megoldva, hogy kijön a telefon kábel a modemből, valamint kijön a hálókábel. Egy összegző csatlakozóval ezek össze vannak fogva 1 db hálókábelbe, ami úgy 10 méteres, mert így jön le a padlásról a jel, majd itt lent szét van szedve újra egy telefon csatlakozóra és egy utp kábel csatlakozóra.
-
ACE-
addikt
válasz zsolt501 #20941 üzenetére
Ja viszont az ONT-ból kijövő csatlakozóban még feltehetően nincs benne a telefon, tehát valószínű ott is van egy elosztó, azt kell kiiktatni, és egy másik kábelt kihúzni a telefonnak. Gondolom én...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
betyarr
veterán
válasz zsolt501 #21018 üzenetére
de szeretem az ilyet!betelefonáltam a diginek és természetesen mi volt a válasz?"a mért eredmény 50/25 felett volt?mert csak akkor tudunk hibabejelentést tenni,ha alatta van."
érdekes módon a hölgyike a speedtest.net-es mérést kérte.na majd küldök én nekik mérést,ugyanis a speedtest.net-es mérés 44/50 körül mér,vagyis a download nem éri el az 50-et!
bár azt mondta a hölgyemény,hogy még várjak egy kicsit és ismételjem meg délután is a mérést.hááát...én eléggé szkeptikus vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Le Mans Ultimate
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest