Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz batyuska100 #68074 üzenetére

    Ha az egy 5-6 éves noti, akkor biztosan nem CardBus lesz, hanem ExpressCard 34mm. A vakkártya méretaránya alapján is így néz ki.

    A CardBus a Core 2 Duo-s éra folyamán kikopott a notebook-okból (tehát olyan bő 11-13 éve). A PCMCIA meg kb. a Pentium I-III érában volt, a CardBus azzal visszamenőlegesen kompatibilis (méret, csatlakozó).

    Mondjuk a pontos modell ismeretében lehetne 100%-ig biztos infót mondani.

    *
    ExpressCard esetén portbővítés (USB 3.0, Firewire, soros/párhuzamos port), esetleg mobilnet modem (sajnos csak 3G/HSDPA), illetve DVB-T tuner jöhet szóba, mint értelmesnek mondható kihasználás. Volt ezen kívül még néhány gyártónak hangkártyája is (pl. a Creative-tól az X-Fi Notebook), de ezek ritkán fordulnak elő és persze már rég csak használtan.

    Érdemes arra figyelni, hogy ugye ExpressCardból kétfajta méret van, az 54mm-es foglalat fogad 34mm-es kártyákat is, fordítva értelemszerűen nem.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák