Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz [CS]Blade2 #49318 üzenetére

    - Az intel driverben kell átállítani, hogy ne növelje meg a képet. Most nincs nálam plusz monitor/TV, úgyhogy pontosan nem tudom mondani, hogy hol.
    - high-endebb gépeken sincs mindegyiken kijelzőkikapcsoló gomb, win + P-vel lehet változtatni a klónozás/kiterjesztés/csak egyk kijelző módok között (talán win7 óta tudja ezt a windows). Ha csak a TV-re rakod ki a képet, akkor feltehetőleg át is vált a TV felbontására.

    Amit viszont valaki megmagyarázhatna, az első kérdésről ugrott be, hogy nem úgy van, hogy a DVI-on/HDMI-n fix fullHD (vagy ugye 4K) felbontású digitális jel megy át a TV-re, történetesen pont akkora, mint a TV-é? Akkor a TV miért nem tudja ezt pontosan kitenni azokra a pixelekre, amiből pont ugyanannyi van pont ugyanakkora felbontásban, mint amennyi a jelben van, szóval nem is kellene átskáláznia? A háztartásban két modern latitude meg egy új zenbook is ezt csinálja. És persze ha méretileg be is állítom aránylag pontosan, az akkor sem lesz teljesen pontos, és nem valami éles így a kép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák