Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok Lenne egy gondom Dell N5110el, feltettem már gyakorin is de itt azt hiszem több értelmes választ kaphatok erre. a Kérdésem:
Mi miatt állhat le agresszíven egy laptop?ha nem proci melegedik túl és látszólag a videokártya sem ( everest szerint ) a gép egy dell inspiron n5110 core i7 vga->nvidia 525m 8gb ram, 500 gb hdd hintachi vagy mi asszem.
csak úgy lelövi magát és újraindul 2 másodpercre rá...
általános dolgokra használom + photoshop ami megterhelheti, de nem csak a közbe száll el... bővebben annyit tudok mondani h semmi előjel nélkül egyszer csak minden elsötétül és leáll. 1 hónapja vt ugyan evvel szervízben, hűtést cseréltek most megint ez a hiba áll fenn. akkor sem melegedett túl látszólag és most sincs erre utaló jel.... -
kkdesign
senior tag
válasz molnarpeter #25953 üzenetére
hát ami tfigyelek, hdd max 45, proci magjai NAGYON max 68 vga is kb annyi... a max.. és venti sem pörög maxon.. ergo nem melegedhet túl... ( paraszti ésszel gondolkodva)
-
kkdesign
senior tag
Dell diagnosticot megnéztem most rögtön, de nem 64 bits és ugrál nekem h nem okés a dolog. h 64es kell neki azt meg nem látok sehol :/ ... memória tesztet hogyan tudok ? közben máshol ahol feltettem ez a válasz jött:
" Ez nekem valami kontakthibának tűnik.Tápod kábele nincs megtörve?vagy próbáld csak akksiról.ha nem produkálja akkor a táp a hunyó.ha akkor is ,akkor lövésem sincs.ez nem kék halál,tehát nem lehet rendszerhiba,csak valami érintkezési.
(Szerintem)"
majd még 1 ő írta ezt is :
Ha zárlatos a tápod,akkor az akssit is rövidre zárja.A puding próbája az evés.Használd akksiról,csak töltéshez dugd be a tápot,és csak kikapcsolva töltsd.ha így nem produkálja,akkor ez a gond.ha így is ,akkor szerviz. -
ToMmY_hun
senior tag
válasz kkdesign #25957 üzenetére
A Diagnostic progit nem kell letöltened. Boot közben, amikor meglátod a Dell logót nyomj F12-t és válaszd ki a Diagnostic opciót. Futtasd le az extended tesztet, az leteszteleni a teljes memóriát, igaz eltarthat egy fél óráig is, viszont kiderül hogyha hibás a memória.
Ha zárlatos lenne a töltő akkor nem indulna újra amíg nem mozdítasz rajta. Azért próbáld meg csak akksiról indítani és használni a gépet, de kétlem hogy ez lenne a probléma.
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #25951 üzenetére
Mármint ha azt is házilag cserélem.
mp
-
kkdesign
senior tag
rendben reggel ezzel fogok indítani, vagy ha nem ír ki rosszat akkor a hiba után. Most késő este vhogy nem sok kedvem van hozzá
egy kérdés, ha túlmelegedne azt is kiírná ? bár az vhogy abszurd... még akk is ha cserélték a hűtőrendszert és azóta ment 1 hónapot a hiba nélkül... -
ToMmY_hun
senior tag
válasz kkdesign #25964 üzenetére
Én még mindig a RAM hibára gyanakszok, amin a reinstall nem segít. Előfordulhat, hogy egy hónapig nagy szerencséd volt és nem is használta a gép a hibás memóriaterületet, így a gép mondhatni tünetmentes volt. (Mivel 8GB van a gépedben, ez nem is olyan elképzelhetetlen) Nem akarok egyelőre írni többet, majd a teszt megmondja mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
értem, köszönöm szépen, megnézem akkor reggel, és írok, hogy mi lett az eredmény. mert valszeg én nem sok mindent tudok levenni belőle...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz kkdesign #25966 üzenetére
Remélem kiderül hogy mi a hiba és akkor nem kell találgatni. Ha így nem lenne meg, akkor szerintem el fogják kezdeni cserélgetni az alkatrészeket a szervízben, kezdve mondjuk a legolcsóbbal és szisztematikusan haladva a legdrágább felé - én legalábbis így csinálnám.
-
kkdesign
senior tag
remélem én is mert idegesítő, és károsítja is sztem a gépet az erőszakos leállás... :/
-
K Norbi
addikt
Végül megoldottam a telepről való ciripelést! a proci volt az.. és itt a megoldás!
lejjebb vettem a maximális processzorteljesítményt, így a venti nagy nagy ritkán kapcsol be böngészés közbe, i7-es, szóval a netezés/outlook/office/stb. elvileg el kell hogy fusson gond nélkül még 30% körüli processzor teljesítménnyel is, és hőmérséklete is 3 fokkal csökkent! -
premete
veterán
válasz K Norbi #25969 üzenetére
Bootidő ugyanaz, vagy 1-2 mp.-cel több, gép árnyalattal lassúbb, ramot nem tudom, mert az egyetlen gadget, ami nálam fenn volt, az Aida nem kompatibilis a w8-cal (egyik gadget sem) windows 7-nél mindig ~6500 MB szabad ramot írt, tehát nem különösebben érdekelne, ha akár 1 gigabájttal többet enne is.. Kezelése viszont macerás érintőképernyő nélkül, és a metroui felületen vannak programok, amik nem 100%-osak, például a böngésző nem nyit meg beágyazott videókat, átküld a desktopra. Amúgy tetszett a csempés cucc, de szerintem lenne még mit csiszolni rajta
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire normális, hogy egy 2 hetes N5110 akksija 8,7%-os elhasználódásról ad jelentést?
Már 2 napos korában is 6,7%-ot írt, de akkor épp töltődött és 93%-on volt, naivan azt hittem, hogy az elhasználódás a 100%-ból hiányzó rész.
De az Everest és most egy driverkereső program jelentésében is ez van.
Nem sok az egy kicsit?Soha nem volt még teljesen kimerítve, akkuról egészségesen volt használva 2-3 naponta egy keveset.
-
kkdesign
senior tag
válasz ToMmY_hun #25967 üzenetére
köszönöm a segítséged, lefuttattam a Dell diagnosztikát, de 1x lefutott normál módon, a viszonylag rövid teszten, aztán írta utána h van kiterjesztett memóriateszt, rányomtam, az kb 2 órába került hddt is vizsgátlta mellé, de minden pipa volt ... most azt próbálom, h ha előjön a hiba akkor utána rögtön tesztelem. hőmérsékleteket mikor mutatja ott , ott minden okés vt viszont 3at a 3 legalsót nem nevezi meg csak h valami... és ott 80-81 fok... az mi lehet ? akkor viszont tulmelegedhet, de nemtudom mit jelöl az ...
-
kkdesign
senior tag
Előjött a hiba leteszteltem minden zöld lett other termal 75 fokos, meg néha a ram tesztnél kiirta vmelyik processzornál h idle idle az nemtom mit jelent, de passed lett a ram teszt is... vki mondta h északi híd túlmelegedés, arra esetleg valami hsz, az lehetséges? vagy nemtom már mi ez. Esetleg vírus? és újratelepítés kellene csutkó formázással ?
-
kkdesign
senior tag
nem, végigfutott minden teljesen helyesen elvileg... ki nem kapcsolt...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz kkdesign #25979 üzenetére
Megcsináltam én is a tesztet, nálam ezek vannak a hőszenzoroknál:
Sajnos nem sokat tudok mondani ezzel kapcsolatban, de az szinte biztos hogy nem szoftver okozta probléma. Az a 80 fok is elég soknak tűnik, szóval érdemes lenne megmutatnod egy szervíznek és elmondani mindent amit tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
nekem ezt írja az lefotóztam én is. ohh nem tölti fel ide mindenesetre akkor leírom : cpu other other video other other nekem így írja sorba, fentről lefele a hők : 73, 59, 55 , 66, 75, 75
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz kkdesign #25984 üzenetére
Az északi híd biztosítja, a processzor, az operatív memória és a videokártya között a kapcsolatot.Nem kapcsol be időben a hűtés, azt jelzi.
Szerk: Szerintem a múltkor is ez volt a baja, csak heatpipa-ét cseréltek rajta, gondolván
nem vezeti el megfelelően a hőt.[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
kkdesign
senior tag
akkor valószínüleg északi híd a baja? azzal mit kezdenek vagy mit tudnak kezdeni ?
-
kkdesign
senior tag
igen megy a megszokottnál vált nagyobbra teljesen okés benne... kívülről legalábbis ha jobban megy magasabb hőfok ugye, érezhetően melegebbet is fúj, szal paraszti ész elvén megy is a gép... chipset drivereket most cseréltem, ami fennvt dell honlapon, elvileg ujabb volt fenn a gépen.... de nemtom hogy... na majd megnézem így...
-
kkdesign
senior tag
dupla lett elnézést
[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
mármint biosnál mit ? azt amikor elkezdett kikapcsolni cseréltem, dell honlapon lévőre azonnal. de avval is csinálja...
-
Zotykoresz
tag
-
kkdesign
senior tag
értem, hát feltenném én azt, csak az a baj, h 32 bites nekem 64es kéne az meg nincs... vagy vmilyen módon felmegy a 32es is ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Deel G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest