Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ha egy dell inspiron mini 101z típusú lapiban van egy 5540-es wwan kártya, akkor abban elvileg van GPS is, igaz? Létezik ehhez valamilyen navi program? Előre is köszi!
Gamertag: Vasy09
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 1012, XP, a funkcióbillentyűk működnek, de nem jelzi vissza a képernyőn az aktuállis állást, pl. fényerő szint vagy hang letiltás. Valami sedédprogramot kell telepítenem, vagy ez így működik? -
3DFan
aktív tag
Valaki a #20805-re?
-
Kobe
veterán
dell xps l502x hez tud linkelni valaki valami webcam szoftvert ? amivel mondjuk elő lehetne csikarni egy HD skypeozást
-
-
márNemKereső
tag
válasz biglaci11 #20816 üzenetére
Valahol részletezi az eredményeket. A legalacsonyabb pontot mutatja.
Nekem egy i5-2520-as procival, Intel HD3000 VGA-val asszem 5.1-et mutat a vinyó miatt.
------
Nagyarcú úr a webkamerával: nézz meg (akár virtuális gépben) egy Ubuntu 11-et! Abban elsőre, gond nélkül indult a kamera.--------------------------------
Részemről ma még adok egy utolsó esélyt a dellnek és a Latitude-nek.Windows nélkülit vettem. Először a delltől letöltött ubuntut 10.10-et próbáltam, de alapból fel sem ismerte a wifi kártyát, a delltől letöltött, elvileg hozzávaló driverrel meg max. 54mbps-t volt hajlandó produkálni. Próbáltam Fedora15-öt, itt-ott fagyogatott. Ubuntut 11 mindenféle spec. driver nélkül elindult, épp csak a rárakott virtualbox-ba telepített XP, illetve a virtualbox fagyott.
OK, amúgy is windows-t szeretnék, felraktam egy 10 napos Win7 Enterprise próbaverziót.
Tragikus:
A delles szoftverek a korábban megszokott Lenovo cuccokhoz képest... Hát nem akarom dícsérni, de nem is lehet. (azért ma még adok neki egy esélyt, hátha csak én csesztem el a telepítést)
Pl. az akkuról csak annyit tud mondani, hogy jó állapotban van vagy sem. Egyéb paraméterekről mélyen hallgat. Nem találtam lehetőséget arra sem, hogy meghatározzam, mikor kezdjen tölteni (sem szoftverben, sem BIOS-ban)A linuxon döglődő virtualbox windows-os verziója a belé telepített linux-szal ugyanúgy döglődik. (pl. bekapcsolt 3D támogatás mellett full screenre váltva nem frissíti a képernyőt)
A billentyűzet valami tragédia. Ha nem számolom, hogy a numerikus billentyűzet teljesen felesleges egy laptopon, akkor is: calc gomb, ami elindítja a számológépet, nagyon fontos. Három, semmit sem csináló gomb a média lejátszáshoz (talán win mediaplayer alatt működnek, ott nem próbáltam), szintén felesleges. Viszont hiányzik a Lenovon megszokott két gomb, amivel a böngészőben tudok előre-hátra lapozni (back/forward).
Touchpad: szó szerint nem kell hozzáérni, kb. 1-2mm távolságból is reagál időnként, ami gépelés közben iszonyatosan zavaró.
Összerakás minősége tipikus "méd in csájna", amit egy business kategóriás gépnél azért túlzás :-(Időnként valami erős vibráció jelentkezik rajta, ami vagy a vinyó vagy még inkább a proci hűtő. Szerencsére működő rendszer alatt ritkán jelentkezik, de ha belépek a BIOS-ba és ott matatok pár percig, akkor elég gyorsan érezhetővé válk.
Szóval már kezdem megérteni, miért van három csillagja a Dell oldalán is (az ötből)
Num lock billentyű, amiről semmiféle visszajelzés nincs.
-
soldi3r
veterán
válasz márNemKereső #20818 üzenetére
ez milyen latitude? mert pl az enyémet lengyelországban rakták ösze már nem olyan minőségű, mint a D630, de nem azért bőven nem kínai
a 2 dell előtt 2 thinkpadom volt, de a T61 már kőkemény kínai cucc, a T40 széria volt az utolsó igazi T szériás thinkpad
(jövőre cserélhetem a gépet, valszeg Thinkpad X lesz)E30 (oo=[][]=oo)
-
márNemKereső
tag
válasz soldi3r #20819 üzenetére
E6520. Az áll a dobozán, hogy "Made in China".
A Lenovom is ott készült egyébként, de ezen nem annyira feltűnő (vagy csak előítélet, mert a Dellt belülről is láttam? :-D)----
Virtualbox téma felejtős: kipróbáltam a régi windows-os rendszeremen, 32 bites környezetben, nvidia VGA-val, ott is szaraxik ha bekapcsolom a 3D-t, úgyhogy ezt nem lehet a HD3000-re fogni.
Ez megnyugtató, mert a felsorolt hibáktól, nyűgöktől függetlenü, nem szívesen adnám vissza, ha használhatóvá tudnám tenni. -
mghltm
addikt
válasz márNemKereső #20818 üzenetére
"A billentyűzet valami tragédia. Ha nem számolom, hogy a numerikus billentyűzet teljesen felesleges egy laptopon, akkor is: calc gomb, ami elindítja a számológépet, nagyon fontos."
miert nem vettel e6420-at? azon nincs numerikus billentyuzet.
"Három, semmit sem csináló gomb a média lejátszáshoz (talán win mediaplayer alatt működnek, ott nem próbáltam), szintén felesleges."
a hangerot vezerlik mindenfele lejatszoprogramtol fuggetlenul ( erosit, halkit, nemit )
"Touchpad: szó szerint nem kell hozzáérni, kb. 1-2mm távolságból is reagál időnként, ami gépelés közben iszonyatosan zavaró."
szoftverbol allithato a touchpad erzekenysege, esetlegesen teljesen kikapcsolhato ha zavar teged gepeles kozben.
"Időnként valami erős vibráció jelentkezik rajta, ami vagy a vinyó vagy még inkább a proci hűtő. Szerencsére működő rendszer alatt ritkán jelentkezik, de ha belépek a BIOS-ba és ott matatok pár percig, akkor elég gyorsan érezhetővé válk."
a proci hutoje lesz, ahogy melegszik a cpu, ugy erosodik a zaj. a bios-ban turkalas kozben nem mukodik a speedstep/powerstate, igy folyamatosan 100%-on megy a processzor ( ugyanez volt/van a d630-nal, e6400-nal, e6510-nel is )
"Num lock billentyű, amiről semmiféle visszajelzés nincs."
ez ciki, bar vasarlas elott latnod kellett volna, hogy nincs.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
márNemKereső
tag
válasz mghltm #20821 üzenetére
6420: kevésnek találtam a 14"-es képernyőt.
Láttál már 6520-at? A hangerőszabályozó gombok a bal felső sarokban vannak, a billentyűzettől függetlenül. Amiről én beszélek, azok a numerikus keypad fölött, a "calc" gombbal egy sorban vannak. Olyan "feliratokkal", mint magnókon, egyéb audio eszközökön a play, rev, fwd gombok.
Vibráció: 80%, hogy a hűtő, de van némi esélye a vinyónak is (francé' kell egy notebookba 7200-as? Mérhető a sebességkülönbség, de nem érzékelhető).
Futottt már 100%-on mindkét mag (illetve négy, mert HT-s processzor) percekig, nyomta kifelé a forró levegőt, mégsem kezdett rezegni.NumLock: a lenovo pl. a képernyőn megjeleníti egy felvillanó üzenetben, ha váltok (ugyanígy a caps lock-ot is - de a képernyő alatt egy LED is jelzi)
Attól még hogy láthattam volna (neten rendeltem, annyira nem láthattam), még kapitális baklövésnek tartom a designer részéről.A touchpad érzékenysége állítható, de ez csak a nyomás erősségét változtatja. Hogy érintés nélkül is működni kezd, az valami egyéb gubanc. (fura, hogy csak a bal kezemre érzékeny ilyen szinten)
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz márNemKereső #20822 üzenetére
szerintem piszkosul érezhető a 5400 vs 7200 közti különbség
persze nem annyira mint a 7200 vs ssd, de bőven jobbE30 (oo=[][]=oo)
-
törölt tag
üdv!
úgy néz ki, hogy kapok céges laptopot, és tanácsot szeretnék kérni, mert nem igazán tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam. amik nagyjából szóba jöhetnek, azok a Latitude 6320, Latitude 6220 és a Vostro 131 lennének.
igazából a hordozhatóság lenne az elsődleges szempont, csak nem tudom, hogy a 12,5"-os kijelző nem lenne-e túl kicsi. esetleg van valami érv, ami nagyon valamelyik ellen szólna? -
TigerCat
nagyúr
Sziasztok!
Egy ilyen gépet szeretnék venni: XPS 15 L502X
Találkozott már valaki vele?
- Menyire melegszik netezés, office, filmlejátszás mellett?
- Mennyire hangos a ventilátor alapjáraton?
- Milyen az összeszerelés minősége?
- Milyen a világítós magyar billentyűzet? (ha rendelhető)Esetleg érdemesebb az XPS 15z-t megvenni?
Sajnos azt csak Full HD-s kijelzővel találtam...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
márNemKereső
tag
válasz TigerCat #20828 üzenetére
FullHD miért gond? Az enyém "csak" 1600x900-as felbontású, de a 15"-s gép kb. másfél centivel keskenyebb, mint az S1930-es (19") Eizo monitorom. Nem tudom, ki találta ki, hogy a FullHD mellett nagyon aprók a betűk, mert nekem nagyon rossz már a szemem, mégsem a felbontással és az aprónak mondott betűkkel van gondom.
FullHD-st láttam közelről. Első ránézésre viszonylag jól összerakott darabnak látszott. Ami zavart: a billentyűzete már nem a régi XPS sorozaté, nem igazán szimpatikus és a fedele, amit ha két kézzel nyitsz, akkor jön vele az alja is (nem nyílik), ha egyikkel az alját tartod, másikkal a tetőt nyitod, akkor meg láthatóan elhajlik, ami szerintem hosszú távon nem tesz jót neki. Ha egymás mellé teszel egy Inspiront és egy XPS-t, akkor látható, hogy az összeszerelés minősége ég és föld. Előbbi méd in dzsunka kategóriát idéz (Vostroval együtt), utóbbi kb. ugyanaz, mint az én gépemé: valószínűleg nem tökéletes, de ha nem vagy maximalista, akkor tetszeni fog.
Én ennyit láttam belőle.
Ha olyan a ventillátora, mint a Latitude-é, akkor "alapjáraton" biztosan nem zajos.Világítós billentyűzetet 15z-n láttam, kikapcsolt világításnál alig olvashatóak a feliratok rajta (viszont nem tudom, hogy az XPS világítósa ugyanez a szürke alapon szürke vagy ott megtartják a fekete gombokat). Gyanítom, e téren nem jobb, mint az E6520: ha netán vízszintesbe helyezed magad és az öledbe veszed a gépet, netán egy magas asztalon van előtted, akkor a billentyűk körül "szivárgó" világítás sötétben már zavaróan vakíthat. Alacsony fokozaton is.
i7-ről többen lebeszéltek, én hagytam magam meggyőzni: állítólag sokszorosan pótolja a fűtést, ami télen nem gáz, nyáron viszont kellemetlen.
15z-ből csak olyat láttam, amiben i5-2410 volt (én meg ragaszkodtam a 2520-hoz).
Plusz van egy nagy hátránya: az akkut csak szervizben lehet cserélni. Forrás a notebook.hu egyik eladója a Váci úti boltból. -
polip
addikt
válasz TigerCat #20828 üzenetére
itt olcsóbb: laptopszalon.hu
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
balogh.ford
csendes tag
Sziasztok! Dell D 610-es notimhoz keresek bluetooth kártyát...van esetleg valakinek itt ilyen? Privibe kérek választ ár megjelölésével. Köszi.
-
sirdenis
tag
dell n5010-em van és hűtégondokkal szembesültem a minap. Illetve néztem a hőfokokat és 8x fokos a cpu pár perc everest stress után majd hibázgat is és kikapcsol a gép.Alapon is 5x. Másik probléma pedig az h ha rákötöm tv-re akkor a tv képernyőjén vibrál kicsit. Viszzavigyem hátha kicserélik vagy ezen már csak hűtőpad segit mert mind ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
köszi a válaszokat! azt hiszem 6220 lesz a végén, számít, hogy hordozható legyen, ha már laptop, és a fél kg különbség sokat jelent azért.
legfeljebb rákötöm monitorra az irodában majd. -
biglaci11
csendes tag
Sziasztok ! dell xps l502 x notin, mennyire lehet maximum huzni ezeket ?
http://noob.hu/2011/09/04/1_34.jpg
Grapich clock
memory clock
processzor clockEzek már nem eredeti értékek !! nagyon minimálisan huztam csak !
Eredeti értékek :
Grapich clock 672
memory clock 900
processzor clock 1344Meddig mehetek el ? Játékra használom a notit
Jóbb megtenni s megbánni mint megbánni, hogy nem tettem meg !!! Vésd az eszedbe !
-
biglaci11
csendes tag
válasz biglaci11 #20834 üzenetére
Másik kérdésem az, hogy miért vibrálnak az árnyékok nálam ? játékokban tesztekben ? pl.: futuremark 2003-2011 ig bármilyen tesztet csináltam, vibrálnak a "minimálisan" távolabbi árnyékok ! milyen hiba lehet ez ? directx vagy ez már hardveres hiba ? 4 hónapos a kicsike, rosz directx ?
Jóbb megtenni s megbánni mint megbánni, hogy nem tettem meg !!! Vésd az eszedbe !
-
Blamazs
senior tag
sziasztok!
dell 5040-es corei3-as gepet meg szabad venni?
netezni es filmet nezni kell, esetleg office alap dolgokrol lenne szo.
konkretan ezt neztem:
http://www.edigital.hu/Notebook/Dell_Inspiron_N5040_notebook_fekete_+_Windows_7_operacios_rendszer-p269155.html -
biglaci11
csendes tag
válasz Blamazs #20838 üzenetére
Hát én ilyen notin vagyok :
http://www.webboltom.com/dell_nb_xps_l502x_156_hd_intel_core_i7_2720qm_22ghz_4gb_500gb_dvd_rw_geforce_gt_540m_win_7_prof_64bit_6cell_ezst__wwan_19512
a külömbség az én notim is a linken találhatóban, hogy 9 cellás aksim van és 1920x1080 felbontásu kilyelzövel és 8gb ddr3 ram.
megvagyok vele elégedve, ha csak zenére használom kilyelzövel 5-6 órát megy, lehalytot kijelzövel, 11+ óra . energiatakerékos módban, film 4-5 óra h erős gépigényü játékot játszok max másfél óra.[ Szerkesztve ]
-
biglaci11
csendes tag
válasz Blamazs #20840 üzenetére
Szerintem 70.000 ért is kapsz egy neked ilyen használatra való notit vagy laptopot, és annyi plusz költséged lesz hogy veszel bele egy minöségi hosszab idötartamú ( többcellás nagyon w/h ) aksit
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz márNemKereső #20829 üzenetére
Szia,
Neked is köszönöm a véleményt, ez a gép lesz...
:-)
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
törölt tag
Mostanában olyat kezdett el csinálni a Vostro 1700-asom (3 éves konstrukció), hogy ráz. Nem üt agyon az áram nyilván, de kellemetlen ha hozzámér, nagyon enyhe szúró érzés. Mitől lehet ez és mi az ellenszere?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Asus TUF F15 FX507ZC4 gamer notebook eladó. 12500H/16GB/RTX 3050/512GB SSD/
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest