Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Napokat!
Kaptam egy Dell Vrosto 500-as notebook-ot (pontos paramétereit én se tudom, mert egy deka cetlit nem kaptam róla. Annyit tudok, hogy 120-as hdd, 2ghz celeron, 1 giga ram, intel wifi). A problémám a következő lenne:
-bekapcsoláskor feszt kiírja, hogy memória olvasási/írási hiba, F5 a diagnosztikához, F2 a bioshoz, F1 a folytatáshoz (diagnosztika minden gond nélkül lefut). Ráeresztettem egy Memtest86 v2.01-et (Ubuntu 8.10 telepítő alapból ezt tartalmazza), eredmény: 50%-nál 100e feletti hibaszám. Ekkor letöltöttem a legújabbat, a v3.4a-t, végigfuttattam rajta, semmi hiba.
És akkor most jönnek a következő dolgok:
-Windows XP felejtős telepítésügyileg CD-ről, vagy hiányzik neki egy rakás fájl, vagy a T-39-re való ujraindításkor hiba történt.
-Windows Vista DVD-ről felejtős, hiba történt, tegyem be a telepítő CD-t.
-Windows Vista pendrive-ról dettó felejtős, amikor végigmegy a csík konzolos módba (preparing the files szöveggel asszem) a végén megáll, és kész.
-(k,x,-)ubuntu 7.10, 8.04, 8.10 CD-ről és Pendrive-ról egyaránt esélytelen, betöltéskor lefagy.ubuntu CD-k gyári lemezek, Vista meg az XP pedig MSDN AA-ról van. Pendrive-val másik gépre ugyanúgy tudok linuxot telepíteni.
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm!
Üdv: Bazsi
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Hydra SR
addikt
válasz bundaska #11250 üzenetére
A garit nem bukod a memóriafejlesztés miatt.
A márkának szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz. Az, hogy az egyik gyártó a másiknak a termékéhez ajánlja a sajátját, csak annyit jelent, hogy a Kingston lepaktált a Dellel a nagyobb haszon érdekében, és nem azt, hogy műszakilag bármi is jobb lesz attól, hogy Kingston ketyeg a Dellben. Egyébként a Kingston nem rossz márka és ha ennyire padlón vannak az árak akkor tényleg kár spórolni és még olcsóbbat venni, vedd meg nyugodtan 4300-ért a Kingstont. Viszont szerintem egy is elég lesz bele. Ha 2 gigát akarsz akkor még 1-et vegyél, ha 3-at akkor meg még 1*2-t. Csak 2 slot van a gépben.
Hogy 2 vagy 3 lesz-e neked elég, ez attól is függ, miket futtatsz a gépen.Bazsesz: ha memóriahibát ír ki minden teszt, akkor azt gyanítom, memóriahibás a gép . Ezt megerősíti az is, hogy hibásan működik. Alighanem memória csere fogja megoldani a problémát. Van egy minimális esély rá, hogy nem a modul a hibás, hanem a slot, de gondolom garis még a gép hacsak nem lopott. A világgaranciával bármelyik Dell szerviz ingyen javítja a hardver hibát.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
-
Hydra SR
addikt
Vadiúj akksi nem kell valakinek D 6xx sorozathoz? Az újabb típusú D szériásakhoz jó, pl. D620, D630, D631
6 cellás, eredeti, nem utángyártott. Az árát még nem találtam ki, egyelőre csak az érdekel, van-e rá egyáltalán kereslet.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
question man
tag
nos vettem egy dell studio 1535-öst a T-s szolgáltatónál a gondom az hogy van rajta egy vista home és hogyan tudnám azt kimenteni hogy meg legyen mert helyette van másik op rendszerem de azért jó lenne ha megmaradna ez is :-)
a fő gond a particionálás mert az valami nagyon furcsa alapból 140gb a rendszernek és 10 giga a recovery-nek :-/[ Szerkesztve ]
a számítógépek füsttel működnek
-
Jester01
veterán
válasz Bazsesz #11251 üzenetére
Annyit lehet, hogy a memtest alapján megnézed mennyi ram működik hibátlanul és a többit letiltod (linux). Persze ez nem megoldás csak ha hirtelen használni akarod a gépet.
Más.
$ grep CHARGE /sys/class/power_supply/BAT0/uevent
POWER_SUPPLY_CHARGE_FULL_DESIGN=7800000
POWER_SUPPLY_CHARGE_FULL=6788000
POWER_SUPPLY_CHARGE_NOW=7800000Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
(Kolombusz)
veterán
válasz question man #11256 üzenetére
Szerinted a recovery az mire való?
Azon vannak a driverek, a vista telepítő, stb, amiről a mellékelt recovery cd segítségével bármikor újrahúzhatod a rendszert...RTFM
-
question man
tag
tehát akkor ha a gépet teljesen gyalulom és beteszem talán a Dell drivers and utilitys nevü dvd-t akkor arról újra tudom majd rakni az eredeti vista home-t mert az igazat megvallva sehol nem volt leírva magyarul hogy mi is ez az egész
amúgy meg egy vista ultimate fog rá kerülni mert a gép munkahelyi lesz és ott az kella számítógépek füsttel működnek
-
Hydra SR
addikt
válasz question man #11259 üzenetére
Nem, a recovery partíción van az újratelepítő. A Dell drivers and utilities arra van, ha egy teljesen másik oprendszert húzol fel, amiben nincsenek benne a driverek és egyéb alkalmazások a hardver eszközökhöz.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz question man #11259 üzenetére
Na várjunk, ezek szerint recovery CD-d nincs is, csak driver?
-
question man
tag
válasz Hydra SR #11261 üzenetére
Hát össze vissza 3 lemezt kaptam
1 serial-os microsoft works 9
2 Drivers and utilities dvd -reinstall pc software
-device drivers
-diagnostics and utilities
3 application cd - reinstall media direct 4.0
ennyi de ha jól sejtem akkor egyik sem a recovery lemez
tehát mindent összevéve van egy olyan windows vista home-m rendszerem amit nem tudok leszedni a gépről sehogy így nem tudom egy lemezen betenni a fiókba és ha kell akkor előhúzni mint nyuszit a kalapból a max amit tehetek hogy felírom a serial számot és annyia számítógépek füsttel működnek
-
jezusom
csendes tag
válasz question man #11262 üzenetére
A T-s géphez én 4 db lemezt kaptam. A 4. az Operating system Reinstallation DVD.
A Recovery particióról is visszaállítható gyárira a géphez mellékelt leírás szerint.Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van...
-
Hydra SR
addikt
-
gabs
tag
4 év Toshiba hívőség után átnyergeltem DELL-re. Ha valakinek kérdése lenne az XPS M1330-ról, szívesen válaszolok (egyelőre még csak néhány órás tapasztalatokkal).
Egyelőre: le vagyok nyűgözve.
-
question man
tag
na jó azért a vakságnak is vannak határai és én elértem a 8-dik átnézésre a doboz tartalmában meglett a hiányzó ludas kis lemez annak a helyes kis majd 300 oldalas könyvecskének a hátsó részében bújt el bocs mindenkitől nem voltam elég figyelmes de köszi a segítséget na kezdek neki gyalulni most már nyugodt szívvel mert holnap meló
a számítógépek füsttel működnek
-
cd334
tag
Vostro tulajok figyelem, nálam a legújabb A13-as bios egy furcsa jelenséget okozott. Kikapcsolt (hálózati feszmentes) állapotban a gép(Vostro 1310) akkumulátorának töltöttsége egy nap alatt 20% csökkent. A gép rendesen ki volt kapcsolva és semmilyen eszköz nem volt rádugva, nem volt birizgálva. A hibajelnség ismételhető volt. Visszatéve az A12 bios-t ez a hibajelenség megszünt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hydra SR #11265 üzenetére
Ez Windows XP telepítő CD, most már tudom mire gondolsz, de én még nem hallottam ezt sosem recovery-nek hívni A Dell-es recovery partíción úgy van az oprendszer, hogy nem kell telepíteni, egy sima Norton Ghost fájl, amiből egy kalap alatt helyreállítja az oprendszert és mindent ami az eredeti rendszer partíción volt, de ez csak a vinyón található meg, nincs külön CD-n.
Azért is recovery a neve, mert tulajdonképpen egy elmentett partíciót állít helyre.[ Szerkesztve ]
-
Béló
aktív tag
hellosztok
mai nappal sikeresen beléptem a dell inspiron 1525 felhasználók közé:
remek ez a masina, főleg a rengeteg beépitett csatlakozója és a 4év garanciája miatt döntöttem végül mellette... no persze a kinézete sem volt utolsó szempont (jet-black)de szembesültem az első problémával: hol lehetállitani ha az integrált x3100 mennyi mamóriát csójon? bioszban nem, azt végignyálaztam, windows alól esetleg?
előre is köszönöm
-
bundaska
aktív tag
válasz Hydra SR #11252 üzenetére
Bocsika, hogy csak most válaszolok! Köszi az infókat Az meg, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítok a márkának?? van benne valami Ahogy elnéztem hardware-es oldalakon, van olcsóbb Kingston is, de ez amit leírtam ez biztos jó lesz a gépbe, az meg ha rosszat rendelek, nem biztos nézik jó szemmel (hiába ismerős helyről rendelem a memóriát) el a cserét (Lehet ezzel nyugtatom magam a drágább ajánlás mellett)!
Azt, hogy 1et veszek bele, szerintem 1,5 giga rammal nem lesz olyan eget verően gyorsabb a lapi, ezért gondoltam a 2 vagy 3 gigára természetesen 1 illetve 2 gigás párosítással utóbbinál.
A másik írásodra a válaszom, ha érdekel a másik 2 memória természetesen te leszel az első, akit megkérdezek érdekel-e mégAz élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Tud nekem valaki dobni egy linket, ahonnan tudok letölteni nVidia 8400m gs karihoz vista 64bit drivert? Már letöltöttem vagy 5-öt nvidia oldalról, de egyik sem megy. Vagy nem is 64bites rendszerhez van, vagy azt irja ki, hogy nem talál megfelelő hardvert, pedig az nv oldalán azt irják, hogy jó hozzá. 156-os van most fennt, annál kellene ujabb.
Előre is köszi! -
Raga
senior tag
Sziasztok!
A Dell Media Direct szolgáltatásról szeretnék bővebb információt kapni, mert ahogy olvastam nagyon sok embernek homályos még a dolog, nekem meg teljesen fekete.
Tehát Dell Inspiron 1525.
Kikapcsolt állapotban benyomom a gombot előjön a kép, de azután elkezd felállni a windows.
Miért?
Nem az a lényege hogy win nélkül is lehessen használni?
Mit kell tennem hogy jó legyen? -
törölt tag
A Media Direct valójában nem más, mint egy teljesen lebutitott WinXP ami elindulás után egyetlen programot hajlandó futtatni, a Media Direct kezelőfelületét. Annyi, hogy gyorsabban bootol, mert nem tölt be egy rakás felesleges dolgot. Szerintem parasztvakítás csak, egy marketingfogás, de ez nézőpont kérdése.
-
MayerM
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőmnek van egy DELL laptopja pár hónapja INS1525. Nos a gépet Vistával adták és néha csinál elég fura dolgokat a gép...
Olykor reggelente arra ébred barátnőm, hogy a gép magától elindul!!!! Pedig ki volt kapcsolva!!!! és olykor olykor használat közben egyegy kékhalál is előfordul, valamint azt vettem észre, hogy néha dolgozik a háttérben a gép mint az állat... holott semmilyen program nem fut a gépen..Nagyon nem értem, hogy ez mitől lehet? öteletek? Vírus elviekben nincs a gépen folyamatosan ellenőrizve van...
Gyanúm szerint vagy a VISTA-nak vannak kompatibiltási gondjai a DELL-lel vagy ami a nagyobb gond lehet, hogy esetleg a laptopnak van vmi memóriahibája vagy vmi más...
Remélem nem az utóbbi mert ez tipikusan az a problem amit bizonyítani is nehéz, mert ad-hock módon szokott jelentkezni a probléma...Vélemények? Köszönöm előre is!
-
Béló
aktív tag
-
-
SeatZola
őstag
Üdv! Szerintetek egy Angliában vásárolt DELL Vostro-ra ami alapban egy év garos, lehet garancia kiterjesztést venni?
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
-
SeatZola
őstag
Meglett a kiszemelt Vostro 1700. Ő az: [link]
Remélem nem bánom meg. Már volt egy ilyenem, de az 275k ba állt meg és sajnos 1900X1200-as kijelzővel vettem, amin minden nagyon kicsi volt és ez zavart. Nameg ez hazaszállítva 144.500Ft ba áll meg.
Zoli
-
SeatZola
őstag
Más: Vostro 1700-hoz magyar billentyűzetet hol lehet vásárolni?
Zoli
-
(Kolombusz)
veterán
A D630 vga kimenete képes meghajtani egy 1366*768-as felbontású tv-t natívban?
-
iMOD
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a notebookot néztem ki magamnak:
DELL Inspiron 1525 15.4 WXGA. Core 2 Duo T5850 2.16GHz 2GB 250GB. DVD-RW. 6cell
http://www.laptopszalon.hu/product_information.php?product=2228&title=DELL%20Inspiron%201525%2015.4%20WXGA.%20Core%202%20Duo%20T5850%202.16GHz%202GB%20250GB.%20DVD-RW.%206cell%20Fekete%20ez%FCst%20cs%EDkos
Mi a véleményetek erről a gépről, ár-megbízhatóság tekintetében?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Hydra SR
addikt
válasz (Kolombusz) #11289 üzenetére
Sztem ez nem a kimenettől függ, hanem a VGA kártyától és a drivertől. Egyébként milyen TV, amit VGA kimeneten át össze lehet kötni egy laptoppal?
-
mecsek20
tag
válasz (Kolombusz) #11289 üzenetére
szerintem igen. d610 is tudja GMA 950-el, illetve lehet h 6 pixellel kisebb 1360X768, már nem emlékszem pontosan, ha kell, este megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
Fr33zeye
tag
Szerintem jó választás. Ebben az árban meg depláne. Szeretem azokat az akciókat, amikor úgy faragnak le a noti árából, h DOS-al adják. Úgyis mindenképpen újrahúznám. Megbízhatóságban nincs hiány sztem, bár a fedlapra vigyázni kell, ugyanis lakkfekete. Az enyémen is sikerült ejtenem pár szép mély karcot... Ennek ellenére ajánlom mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
-
hugoo
aktív tag
sziasztok,
Pár hete írhattam ide egy 1520-as miatt. Rendszertelenül magától leállt néha a gép és nem volt hajlandó sokszor elindulni (végül egyáltalán nem). Ezt vásárlás után 1 hónappal csinálta.
Garis szerviz keretében alaplapot cseréltek benne...
Amit még hozzátennék, hogy a HRP-be kellett vinni, ahol ezt 1 héten belül megoldották!üdv
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz Jester01 #11295 üzenetére
Ha Te vettél tőlem Vostro 1700-at újat, ami Angliából jött, akkor igen az az. Remélem minden rendben vele. Emlékszem ami nekem a hátrány volt (1900X1200-as felbontás) neked pont az volt az egyik fő szempont. Na azóta is evett a fene a Vostro 1700 után. Azért is vettem meg ezt is. Remélem ha megérkezik nem fogok csalódni ebben sem.
Zoli
-
SeatZola
őstag
Na egy kis infó annak aki még kintről hozna Dell gépet be Mo-ra: Ma felhívtam a Dunaelektronikát, ahol ha jól emlékszem Majoros Zsolttal beszéltem. Elmondtam, hogy Angliában vettem egy Dell Vostro 1700-at hivatalos 1 év garral. Megkérdeztem, hogy ezt itthon ki lehet-e terjeszteni 3-4 évre. Nagyon készséges volt, elmondta, hogy lehetséges. A service tag alapján megrendelik a Dell-től a bővítést , ami kb 15-20 ezer Ft. Magyar lokalizációjú billentyűzetet is tudnak a géphez 12-Áfa-ért. Komolyan mondom nagyon korrektűl ált hozzá. Példa értékű. Ajánlom őket mindenkinek!
Zoli
-
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy sűrgős kérdésem. Most érkezett meg a Vostro 1510-esem 6 cellás akkumlátorral, bekapcsoltam, akksi 8%-on van. Kérdés, hogy kell-e neki lemerítés, formázás, vagy elég ha simán feltöltöm?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv.:.bandi
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest