Új hozzászólás Aktív témák

  • izee

    senior tag

    válasz zolikaDB #64998 üzenetére

    Az integrált VGA jobb mint egy 2600XT/GDDR4 (tehát ddr3 alapú GDDR), amúgy meg nincs kihajtva. Egyelőre ati-nál maradtam, az intel beépített VGA-jával nem akartam lutrizni. Processzor része intelnek jobb.

    Általános vasfrissítésnek szántam a processzort, lapot, ddr3 RAMot. Utóbbit Zoty@-tól, a többit PCX-től (meg egy 40-es SSD-t más céllal). Csak azért fejtettem így ki, mert árban nem volt szimpatikus egy core2-es rendszer, nem volt ddr2-es RAMom se.

    Kicsit sem vagyok elégedetlen tekintve az igényeimet(ja és FM2+ -ról van szó), de minden lassúság zavar. Az említett gif-ek betöltése meglepően lassan megy, kíváncsi vagyok core i7 hogy bírja. Egyébként (hdd-ről) a boot pöpec. Néha maga az alaplap sziszifuszi módon lassít, de az enyémmel nincs ilyen baj, csak kilőttem a giga logo felmutatását a boot menuben, bár túl sokat nem számít, alapvetően kellemesen gyorsan bootol.
    1-2 alkalmazás pl. Netbeans korrektül fut, nem méricskélem, amíg elégedett vagyok.
    Felőlem céges irodai munkára megfelel, Office-ra biztosan.

    A youtube-on lassul még be, de az a Mozilla hibája, Chrome-mal ok. Más nem jut eszembe.
    3700-3900mhz, ezt régi logoutos teszt alapján FM1 és AM3 mércével elméletileg 3ghz talán 3.2 ghz-nek kell érteni. (mondjuk azonos órajelen az FM1 javára eleve +2-300Mhz-cel felérő optimalizálás jelentkezik AM3-hoz képest)
    Ha most kéne vennem, a minimális kompatibilitás miatt valami 4 szálast választanék, legyen az Pentium D EE-től kezdve bármi, az intel utolsó szériája óta Core i3 sem meredek a maga kellemes ~3.5 ghz-ével... stb. Bármi ami 4 szálas.

    Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

Új hozzászólás Aktív témák