Új hozzászólás Aktív témák

  • Papaj x

    tag

    válasz Gercsa #43112 üzenetére

    Az 50Hz az már igencsak hallható tartományba esik, még Öreg kor számára is. (tekintve ezt nem visszacsapódásból képzett hangnak..)
    Ami benne volt gyári hangszóró, illetve maga az erősítő is 20Hz-től visz át. Egy (optimálisnak tekinthető körülmények között) egy frekvencia teszt lefuttatásával egyszerűen tesztelhető az, hogy ha maga a hangszóró közvetve hangot nem is ad ki, de a tárgyakról visszacsapódva hangot képez. (ehhez természetesen a hangrendszer fő elemét képzi az is, amiről az "erősítetlen jelet" kapja. Egyértelműleg minden frekvenciát nem fogsz ugyan ott hallani, sem a frekvencia teszt során, sem pedig egy adott zene hallgatásánál.

    Adott egy szoba, s egy igen tömören frekventált zene. Legyen mondjuk monoton, ismétlődő. Ha elkezdesz a szobában mászkálni, minden frekvenciát máshol fogsz erőteljesebben hallani, esetleg egyes frekvenciák bizonyos helyeken (fülnek hallhatóan) teljesen megszűnnek, kioltódnak.

    "A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

Új hozzászólás Aktív témák