Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz VladimirR #1335 üzenetére

    Debianban mindig az apt-get install (aptitude, synaptic, stb. ízlés szerint) legyen az első, amivel próbálkozol, és csak akkor akarj kézzel fordítani és felrakni valamit, ha a hivatalos csomagban levő változat valamiért nem megfelelő. Ritkán tudsz ugyanis jobb munkát végezni a hivatalos Debian csomagot készítőknél. :)

    3.1 Sarge (most ez a stable)
    ***3.2 Etch (most ez a testing)

    Én saját desktopra elég régóta testing-et használok, és időnként telepítek néhány csomagot az unstable-ből, illetve nagy ritkán kézzel. Az Etch elég jól használható, javaslom, csinálj egy dist-upgrade-et, frissebb csomagjaid lesznek, és az esetleges (nem túl nagy) stabilitásbeli veszteség otthoni vagy tanuló rendszeren nem számít (még szerverre is rakok néha, indokolt esetben, testing-et).

    Szerk.:
    *** Most jut eszembe, hogy nem is 3.2. Eredetileg úgy volt, hogy a következő stable, az Etch, a 3.2-es verzió lesz, de időközben úgy döntöttek, hogy 4.0-nak fogják nevezni.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák