Új hozzászólás Aktív témák

  • Urby66

    aktív tag

    Mivel a gyerekeknek kellett külön szoba, kiszorultam ez eddigi helyemről és egy ultrawide monitor helyett egy 4K-s TV-n kezdtem el játszani. Sajnos a nappali még nem lett kész mire a TV jött szóval jó ideig az asztalra pakolt 55"-ös tévét néztem szuper közelről (kb. 70 cm) mintha monitor lenne. :DD :W
    Böngészni a képernyő kb. negyedét elfoglaló ablakban voltam kénytelen, mert különben úgy kellett fordítani a fejem ha olvastam valamit mint a teniszmeccsen szokták a nézők. :DDD Abban az időben fejeztem be a Prey-t, és nekem a monitorhoz képest hatalmas volt az előrelépés részletességben, és sokkal jobban megvolt az "ott vagyok a játékban" érzés a TV-n játszva.
    Amióta kint van a nappaliban a TV körülbelül 1,5 méterre ülök tőle, és érzésre ugyanazt a látómezőt és részletességet kapom mint amikor a "kis" monitor előtt ültem az asztalnál. Talán annyi, hogy úgy érzem a szemem kevésbé fárad el mint a monitor előtt ülve.
    A TV 2K-ban tudja a 120Hz-t freesync mellett de nagyon ritka az a játék ahol ezt ki tudom használni ebben a felbontásban. Én jelenleg kicsit "mókusvakításnak" érzem a 144Hz-es monitorokat mivel még bitang hardver esetén sem hiszem, hogy mindenhol megvan a stabil 144.
    Az egyébként tény, hogy a magasabb képfrissítés kellemesebb a szemnek, de ha most megnézem a driver által rögzített értékeket az átlag FPS-em 78. Szóval hiába a 120Hz-es panel kb. ugyanaz az élmény lenne egy 75-ös is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák