Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztyepadzso

    őstag

    Sziasztok,
    A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
    Lenne egy beQuiet! Pure base 600 ház, benne msi x570 gaming edge wi-fi lappal, rajta ryzen 5 3600x procival. Tuningot nem szándékozok.

    Most a kapott Wraith hűtő van a procin, de az MSI akciója miatt kapok nemsoká egy Cooler Master Masterliquid ML240L-t. A házban alapban egy 120-as venti hátul, meg egy 140-es venti elöl van. Mindkettő pure wings 2. A beQuiet oldaláról másolva:
    "PRE-INSTALLED PURE WINGS 2 FANS
    Whisper-quiet operation – typical for be quiet!
    Two pre-installed Pure Wings 2 fans with nine airflow-optimized fan blades reduce turbulence and increase air pressure: 120mm at the rear, 140mm at the front. Permits up to four additional cooling fans." Hátul nincs rajta szűrő, elöl azon kersztül megy a levegő, azaz pozítiv lesz a nyomás, nem ventilátorral ellátott lyukon csak kifelé megy.

    Ha én felülre beépítem a vízhűtést, akkor a ventik tolják a radiátoron keresztül a levegőt, kifelé a házból(gondolom a radiátor van felül). Azaz könnyen lehet, hogy átbillen a mérleg, és negatív lesz a ház nyomásviszonya, magyarán szív majd mindenhol, ugye? Port, mindent, ugye? Ördögtől való lenne-e az ötlet, hogy ennek kiküszöbölésére egy második 140-es ventit rakjak előre, a szűrőkkel fedett helyre, biztosítva ezzel a gépház pormentes létét?

    Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák