Új hozzászólás Aktív témák

  • soma314

    tag

    válasz kowika87 #12381 üzenetére

    Köszi az infókat.
    Én az INE alapján készülök, de ahogy javasolják egyben a labor/írásbeli. Mivel nem kell sietnem megújitani a CCNP-m, ezért megpróbálom igy.
    Én egyébként a korábbi vizsgákra is igy készültem, hogy gép előtt, amit láttam, olvastam már próbáltam is, hogy megmaradjon, amennyire csak lehet.

    Az INE Black Friday akciójában fizettem elő a CCIE RS bundle-re. Ez ugye integy kétszáz óra videó anyag.
    Mivel azonban én úgy megyek át rajtuk, hogy elsőre közben jegyzetelek (olyan 200 oldalnyi gépelt jegyzetnél tartok) és csinálom vele együtt laborban (mondjuk a jegyzetelés jó része a konfig, a show output-ok, a wireshark capture-ből screen shot-ok...

    Szóval mindezért olyan 4 óra alatt haladok előre 1 órányi videót.
    Több video sorozat van
    Advanced technologies video sorozat olyan 105 óra
    ezzel kezdtem és olyan 95 óránál tartok benne. Csak a laborban lévő bluprint témákkal foglalkozik. Az irásbeliben lévő describe témákkal nem.

    Ha ezzel végzek, akkor jönne a written, ami olyan 30 óra
    Itt is kell majd jegyzetelni, lesz amit laborozok is, mert csak akkor látok rá, hogy megjegyezzem új témákat (pl. IS-IS)

    Trouble shooting 17 óra
    Lab Cram 36 óra
    Bootcam 20 óra

    Meg persze külön csak a PPP-ról, csak az STP-ról, ha valaki át akarja ismételni a CCNP-t (60 óra)...

    No meg persze ott a workbook, amit követve kellene a gyakorlatot megszerezni.

    Az irásbeli előtt szeretném átfutni az Official Certification Guide kérdéseit, ott, ahol bizonytalannak érzem magam átolvasni.

    INE ajánlása szerint, ha nem sürget minket az idő, az irásbelit az első labor vizsga előtt 3 hónappal tervezzük letenni. Ez nálam még jóval odébb van.
    Munka gyerekek mellett kell még vagy 1-2 év az első olyan labor próbálkozáshoz, aminek értelme is van (lesz elméleti esély). Persze bármit hozhat az élet. Például, ha az ember munkahelyet váltana, akkor lehet kivennék egy félév alkotói szabadságot csak CCIE-t tanulni.

    Kifejezetten a CCIE-ra való felkészülést ősszel kezdtem. Elsőként ingyenesen hozzáférhető anyagokkal pl a youtube-on vannak értelmes anyagok (IPExpert, INE, CBTTNuggets) amik nem annyira a technológiai részében, inkább a felkészülés módszertanában segítenek.
    Sokat körbejártam a labor kérdést is és arra jutottam, amit többen tanácsolnak, hogy nem magam küzdök vele, hanem bérlek online labort (INE). Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenre felhasználom a drága labor token-eket, de a troubleshootra például ideális, ha a kész mások által összeállított hibákkal teli topológia várja az embert és nem azt javítom ki, amit magam konfiguráltam, vagy nem azzal megy el az idő, amíg a beszerzett configok-at feltöltögetem. Bár ilyeneket lehet találni pl a gns3vault.com-on.

Új hozzászólás Aktív témák