Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #3248 üzenetére
Párszor már írtuk ebben a topicban, hogy biztosan vannak olyan helyek, ahol a következő hálózatbővítésig nem mindig megfelelő a szolgáltatás minősége. Mondjuk ha szigorúan a szerződést nézzük, akkor 256 kbit/sec felett és 1500 msec-es ping alatt már rendben, a chello lakossági előfizetéseihez ugyanis nem tartozik garantált sávszélesség.
-
Zoza24
senior tag
kérdésem az lenne,hogy mitől lehet az,hogy pénteken elmentem az albérletből,akkor már rendben volt a sávszélemelés (5120/768),de most hogy megjöttem,nagyon lassú volt az egész..csináltam speedtestet,le 434,fel 730 az eredmény..magyarázat?a bögészés egy halál...márc 1 után resetelni kéne a modemet?már előtte is rendben volt a sebesség
Forza Italy!
-
jerry311
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #3253 üzenetére
Ahol kevés a sávszél, ott nem megy rendesen a torrent és egyéb p2p alkalmazások, kb. ennyit lehetett eddig leszűrni a fórumtagok tapasztalataiból. Miért pont a p2p? Mert az esetek 99.999%-ában illeglis fájlcseréről van szó. A maradék meg így járt.
-
MODERÁTOR
-
Zoza24
senior tag
itt vmi más gebasz van,már rengeteg vasárnapon vagyok túl (Nagykanizsa) itt az albérletben,de egy oldalt két perc alatt nyitok meg?eddig soha nem volt bajom még vasárnap sem...feltöltés max,letöltés meg egy ...,érdekes...sztem itt vmi a chellonál nem kerek...de azért nagyon idegesítő
Forza Italy!
-
jerry311
nagyúr
válasz Viktor0610 #3258 üzenetére
Hehe, a UPC nem tudhatja, a hálózati eszközök viszont igen.
Nagyon okosak már ezek az eszközök, főleg amiket ISP-knek szánnak... -
Gh0sT
addikt
Stabil, mint állat:
[Szerkesztve]Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Zenty
őstag
torrent nálam is eddig 100 fölé nemnagyon ment letöltésbe ?
Egyébként mindem más ok! ( kivétel kicsit külföldi pingeket optimalizálhatnák
[Szerkesztve]Guild Wars - Zenty a survivor
-
bambano
titán
válasz Viktor0610 #3258 üzenetére
cisco netflow-t is használnak, az elvileg port szinten naplóz és abból ki lehet mazsolázni sok mindent. Azt biztosan nem tudják, hogy torrentezésre konkrétan melyik gyártó/programozó melyik szoftverét használod, de azt tudják, hogy torrenteztél.
Azt is meg lehet állapítani (ha nem is 100% pontossággal), hogy milyen oprendszered van.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Sajnos a hálózat nem olyan, hogy egyszer megcsinálják és egy életre olyan marad. Egyes rágcsálók szeretik megenni az optikát, a légvezetékes hálózatot megfújhatja a szél, leszakíthatja a jég, belefolyhat a víz, új rádióadó kerül az éterbe, esetleg büdös paraszt rádióamatőr illegális teljesítménnyel kezd adni, stb.
Mindig változik a helyzet, a terhelésről és a többi user szokásairól nem is beszélve. Hagy ne mondjam, hogy amikor anno a Csisztu video kikerült a netre, 3-4 napig padlón volt minden hálózat...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Zenty
őstag
válasz jerry311 #3257 üzenetére
Mármint ,hogy kevés központilag?
Nálam szerintem nincs gáz? Főleg a házba ahól lakom ha jól tudom nekem van csak net! Meg max még 1 -nek,de igy a nagy terhelés is kizárt..
Mondjuk nemtudom egész zugló ,hogy áll teher bírás terén...
De akkor is ez elég furcsa ,hogy pont p2p programoknál...
100k max a letöltés ,de feltöltés meg 110.. ( szal a max)
Hol az 1200k letöltésem itt is? Valami spécit be kéne állitani torrentbe hogy jobban menyen?
-
shev7
veterán
-
horvathkrisz
addikt
mi az az ubuntu?
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz jerry311 #3257 üzenetére
Reggelente olyat csinál, hogy elindul a letöltés, hipp hopp felmegy 900-ra, és utána hipp hopp lemegy 300 ra, mint ha valami korlátozás lenne. Frissen felrakott programokról van szó, mármint letöltö programról, szóval ha béna lennék akkor se tudtam volna elállítani semmit.
Na de hát akkor megint jöhet a bittorrent seed server, és akkor ennyit a korlátozásról. -
Bandus99
őstag
-
magi20
senior tag
hát én nem igazán értem ezt a dolgot.....amikor a 2gép megy routerrel egybekötve mintha lassabban jönne a dolog....pedig csak a 2-esen töltök...hogy lehet hogy 11-kor túl van terhelve a rendszer?????????????ugyanannyival jön mint máskor....
tegnap meg pl vista jött 900-al....nem értem,vki mondja már el..tényleg ennyire ingadozás van a torrenteknél?jah regelt torrent oldalról beszélek,nem ilyen simáról.Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
student
őstag
válasz Viktor0610 #3224 üzenetére
aztá maj jol megszivod vele
-
shev7
veterán
miert is kaphatja be? Mas is fizet a szolgaltatasert. A szinvonalas szolgaltatasert. Ha teszem azt annak, hogy a sip keresem prioritast elvezzenek az az ara, hogy lassabb a torrent, akkor hat legyen. Nem akarok olyan skype-ot mint cirka 7 eve, amikor is egy budapest-tokyo kozotti kapcsolatban a hang 30 sec-et kesett. Muszaj priorizalni...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Degradator
tag
csatlakozom, mert nálam is rohatt lassú és szinte a használhatatlanság határát súrolja! (nem a torretntre gondolok hanem az egész szolgáltatásra úgy ahogy van)
modemet bekötöm gyorsabban menne és ennyit nem szakad mint ez...
lassan már 2 hete ez van és nincs semmi előlrelépés a szolgáltató felől!
de az az érdekes tatabányán nagyon eltérőek az arányok van ahol teljesen rendben megy, van ahol használhatatlan...
[Szerkesztve]"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
-
nofi
addikt
Üdv!
Nagyjából 2 órája kötötték be a chellomat, speedtest szerint 4960/760 az eredmény. Öröm volt látni, ahogy kihúzom a kábelből az ADSL modemet
Egy kérésem lenne, mondjatok vmi adatforgalom-számláló progit amivel meg tudom nézni mennyit izzad össze a netem 1 hónap alattXbox GT: nozsolt
-
jerry311
nagyúr
A kezeles.chello.hu forgalommérő általában nem mutat adatot a bekötés hónapjában. Legalábbis régen nem mutatott.
-
Zenty
őstag
Szinvonalas szolgáltatás az ott kezdődne ha minden alkalmazásnál max letöltés menne legaláb!
10 mb netet nem skypezásra veszek meg szerintem mások se...!
Igy elvárható ,hogy ilyen alkalmazásoknál is müködjön rendesen a net akár illegális akár nem a dolog!
Upc-vel is az a baj mint a t online-al! Csinálja a sok idiote kis betüs szövegeit a szerzödésekbe,és nem fogja fel ,hogy az elégededt vásárló nem a kisbetüktől fog jönni!...
Szal egy kis áldozatott is kéne nyújtani a nagy sikerhez nem csak biztosan gázatt
Eddig azt hittem max külföldi ping problémák lesznek chellonál-nál game közbe!( de ahogy hallom fejlesztés ügyileg erre is tójnak magasról) Ha csak ez lenne nemszólnék ,de hogy már letöltésbe is...( igy akkor elég marketing szaga van 10 mbites dolognak)
Nah szal még leülöm az 1 évet,és talán közbe megemberelik picit a rendszert!
Ha nem vissza adsl datanet! Ott annyival volt jobb ,hogy nem a userek ellen küztek ,és nem kisbetükel kiskapuztak ,hogy minden hülyeségükért a felhasználó fellelősége legyen..
És nemvolt torrent probléma meg ping problémák se! Viszont nem 10 mb
Ezért vagyok kiakadva ,mert pont ami lényeges ekkora sebbeségnél pont azt cseszik el
-
jerry311
nagyúr
FYI: amit te elvársz, az a bérelt vonali internet elérések tulajdonsága. Természetesen ilyen szolgáltatást is tud nyújtani a UPC. Kb. 67k HUF + ÁFA / hó, 2/2 Mbps, mindig.
Amire te előfizettél, az bizony nem bérelt vonal, hanem best effort jellegű szolgáltatás. Ahol a minmimális sávszélesség valahol a béka segge alatt, és ha az megvan, akkor a szerződés teljesítve. Mehetsz bíróságra, versenyhivatalhoz, vagy éppen a hited istenéhez, akkor sem lesz igazad. Aláírtad, hogy havonta mennyit fizetsz egy olyan szolgáltatásért, aminek x a garantált sebessége és 20x a maximális, a kettő közt bárhol lehet a tényleges le- és feltöltési sebesség. Természetesen a szolgáltató arra törekszik, hogy az átlagsebesség a szolgáltatás maximális sebessége környékén legyen. Általában sikerül. -
Zenty
őstag
válasz jerry311 #3289 üzenetére
Ez a bérelt vonal elég lejárt szöveg már nemazért...( föleg ,hogy nem illi ide mert nem a korlátról beszéltem!)
Az adsl amit emlitettem nem bérelt vonal ,de mégis hozza amit elvárok.
És nem csoda elvárás ez hanem alap(legalábis eddig azt hittem ez a minimum !
A 10 mb netemet böngészésre meg demok leszedegetésére használjam szerinted?
Jah és tudom jön a szöveg miért nem mentem adsl-hez? ( lent olvasható)!
Az elején kötött 3 mb classic sebbeségel a hülyeségeik is elfogadhatóak voltak ,de 10 mbitel már nevetséges szint ez
Ha nemtudják vállalni ezt a magaságot normálisan ahogy reklámozák akkor inkáb hadják a fenébe,de ne cseszék át az emböröket!( szép álom )
Ezért furcsálom ,hogy minek ugy védeni a upc állandóan mntha egy szent csodálatos cég lenne..
-
Zenty
őstag
-
jerry311
nagyúr
De, teljesen ide illő volt. A bérelt vonalak jellemzője, hogy mindig annyival tölthetsz amennyi a szerződésben van. Ha 2 akkor 2, ha meg 100 akkor 100 Mbps, feltéve, hogy bírja a másik oldal is. És ez nem a korlátról szólt. Ez a 10 Mbps ugyanúgy ''up to'' mint a DSL 8 Mbps sebessége, csak nincs úgy kihangsúlyozva, meg nem a távolságtól függ hanem a felhasználók aktuális számától egy adott körzetben.
Fan módjára védeni? Nevezd így ha akarod. Természetesen a fórumon megállja a helyét a ''köcsög szolgáltató, nem adja a maximumot amit ígért'' mondat. Hivatalos helyeken viszont már nem, mert ott már azt nézik miről szól a szerződés... Ezért maradnak itt az elégedetlen ügyfelek és sose hallani, hogy valamelyik hivatal a javukra ítélt... És ezért védem itt a szolgáltatót, ahol a hivatal nem.
Nem jön a duma, hogy miért nem mentél DSL-re, nem érdekel miért választottad a chellot.
Nem kell szeretni. Kötöttél egy hűségszerződést, vagy maradsz egy évig vagy fizetsz sokat és mész máshova. Elégedetlen vagy a szolgáltatással, mert nem hozza mindig a maximumot. Ezt is megértem, egyéni szoc. problem. Sajnos, nem lehetséges olyan szolgáltatást alkotni amelyikkel mindenki elégedett és 100%-os a rendelkezésre állása.
Mellesleg azt úgy írják helyesen, hogy ''hagyják''. -
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném, megtudni, hogy a UPC hol köti a netet a bejövő vezetékre?
Előfordulhat olyan, hogy egy leosztott ág végére dugja a modemet, vagy az osztások elött köt csak? Azért lényeges, mert nem mindegy, hogy szétfúrja az ember a lakást, vagy esetleg WIFI, de ott meg a jelterjedés érdekes a panellakásban.
KöszönettelMurphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
shev7
veterán
válasz misimagaki #3295 üzenetére
szerintem az elso ''osztas'' ele
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
meguntam a chello lightot, gondoltam felhivom az ugyfelszolgat, hatha nem kell bemennem csomagmodositashoz. Az eredmeny jobb mint vartam. Nem csak hogy nem kell bemennem, de maris 5mbps-en megy a net. Legutobb a csomagmodositashoz mintha tobb nap kellett volna nekik ha jol emlekszem...
-
Pá
addikt
Ha tudnád milyen unalmas a olvasgatni a céltalan sírást...
Figy, ha van kérdésed, vagy tudunk valamiben segíteni akkor mondd azt, de erre szerintem nem sokan kíváncsiak.
Egyébként ezt nem csak neked szól, hanem mindenkinek aki magára ismer.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
yimm
aktív tag
Csepelen a torrent nagyon gyengén megy . 30-40 el vánszorog lefele. 60sedder/300leecher.
Érdekes ,hogy a letoltes.com-rol 570-el jön a cucc. Akkor most ,hogy is van ez?
Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston 32GB DDR5 5600MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest