Aktív témák
-
Georgexy
csendes tag
137812 MB
Ennyinél járok és még nincs korlát!Ha azt hiszed már nem lehet rosszabb csak keveset éltél!Ha azt hiszed nem lesz kékhalál akkor jön el érted!
-
jerry311
nagyúr
válasz MoOrgaN #2348 üzenetére
Pedig nem bonyolult.
Van kábel, meg erősítő, meg jel, meg zaj.
Namost a jelre ráül a zaj, az erősítésre is ráül a zaj, meg jöhet még jeltől független zaj is.
Ezek egy része szűrhető, másik része nem. Ami nem szűrhető azt az erősítő szépen felerősíti mint a jelet. És ez így megy szakaszonként, ahány erősítő van a koax hálózatban a központ és az előfizető közt. Egy idő után, olyan sok lesz a zaj, hogy élvezhetetlen a TV műsor és nem működik az internet. Na ezért van sok optika.
Kis hiba, hogy nem emlékszem már pontosan, hogy mekkora max távolságot mondtak két erősítő közé, de ha jól emlékszem akkor valahol 1 km környékére mondták, hogy távolabbra nem érdemes vinni koaxon a jelet, mert az már nem elég zajmentes se TV-hez se internethez. Na ezért van sok optika a hálózatban. -
-
jerry311
nagyúr
válasz Apollyon #2349 üzenetére
Lehet próbálkozni. Vagy összejön, vagy nem.
Elég sok adatot kell kinyerni, laikusoknak elég nehezen érthetően a modemből.
Esetlegesen kicsit át is kell alakítani, pl kell rá forrasztani egy console portot...
Vagy megy vagy nem. Mást nem tudok mondani.
Megoldható, mert minden feltörhető, csak lehet addigra jön hónap első napja és pont. -
lorcsi
veterán
nekem light van a bwmeter 5G-t jelez a hónapra, a chello mérő meg 2,6G-t
de fosok tovább tölteni mert még méllyen a hó közepében vagyunk és ha most lekorlátoznak azzal a 64-el elég gyenge lenne a másik része a hónapnakeladó: vadi új soundcore motion+
-
Bandus99
őstag
Azt ugye remenytelen megtudni, mi lesz marc1 tol az uj belepoknek felkinalt ajandek elofizetes eseten?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Bandus99
őstag
Azert morfondirozom, mert nem rossz dolog ez a hordozhato kutyu, de igazabol nincs ra szuksegem. Mondjuk egy printernek jobban orulnek.
Ugyanakkor azon is gondolkodom, ha most rendelem meg, akkor a mostani sebesseggel kotik be, aztan majd idovel, ha ram kerul a sor megemelik. Ergo akar 1 honap is lehet mire megkapom az emelest. Mig ha marc1 el rendelem, akkor rogton az emeltet kapom.
Viszont, ha netan kovetkezo havi akcioban nem lenne semmi ajandek, akkor lehet megis megeri most megrendelni es akar varni is 1 honapot...
Na majd meg kitalalom mit tegyek Vagy lutrizom es kiderul mi lessz a vege.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
dchard
veterán
válasz jerry311 #2344 üzenetére
Hali!
Most olvastam végig a CMS doksit, fény gyúlt az éjszakában
A leírásod alapján úgy néz ki, hogy a mai ktv hálózatok sokkal inkább alkalmasak a last mile optika gyors bevezetésére, mint a PSTN hálózatok, lévén, hogy alapból sokkal közelebb van az optika az előfizetőkhöz, meg ugye megspórolhatják az ADSL-nél bekövetkező 2+-os pénzszórást, amit aztán optikai fejlesztésre kötlhetnek. Ráadásul a ktv hálózatokban a jelenlegi infrastruktúrával is lényegesen nagyobb a tartalék, mint amekkora a DSL-ben lesz 2+-osítás után, nem beszélve a feltöltési sávról.
Visszatérve a modemre: nem tudom, hogy ADSL-nél mennyi hívást generál a modem státuslapja, de biztos, hogy ott lényegesen nagyobb szükség van a paraméterek ismeretére, a ktv jel/zaj viszonyt tekintve sokkal homogénebb mint a telefonhálózat.
A doksiból kiderül, hogy visszirányba időosztásban megy a jel. Kérdésem: túl lehet-e méretezni egy trunk-ot annyira, hogy az időosztás és a túl sok előfizető miatt ennek érezhető hatása legyen a gyakorlati feltöltési sávszélességre?
Igazából szeretek a modemben szöszölni, de ha nincs probléma, nem nézegetem, már csak azért sem, mert router mögül nem látszik
A korlátolt netről meg a szoftveres trükközésről meg annyit, hogy nem véletlenül kérdeztem erre rá, hiszen a doksiból kiderül, hogy ahhoz hogy ez kivitelezhető legyen, vagy kapsából moddolt firmware kell, vagy pedig meg kell szerezni az érvényes konfig fie-t, amit a modem használ, majd pedig a megfelelő átalakítás utána rá kéne erőszakolni a modemre, és lévén hogy ez a ktv felől jön, szerintem egy sima modem nem vehető rá minderre. Az első variációnak nagyobb esélyt adok, de valahogy az az uncappolás nem igazán terjedt el.
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szoktatok olyat tapasztalni, hogy letöltőprogramok min dc, torrent nem tölt fel néhány byte-on kívül semmit (bár dc próbálkozik), lefelé meg alig 1-2k val jön, ami közelít a 0-hoz. 2 teljessen független windózban is jelentkezik a dolog. Standardom van, korlátot nem értem el. Sajnos a jelenség már sokszor megtörtént.
Jah és msnről is vagy 10x szakadtam le ma...
[Szerkesztve]Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
EQMontoya
veterán
válasz CPT.Pirk #2365 üzenetére
nekem ilyet nem csinál. Viszont dc-n 1 érdekes hibára lettem figyelmes. Bementem 1 nickkel, 1ikkel elkezdtem irni, és az leszakadt. Azaz nem leszakadt, csak nem kapott vissza után semmilyen üzit a hubról, a másikkal viszont tudtam olvasni, amit az első irt, annak ellenére, h annak már nem jelent meg... érdekes.
Same rules apply!
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz jerry311 #2369 üzenetére
Az mennyire segítene a net /tv kép minőségén, ha a behuzott kábelre itt a lakáson belül rádugok egy jel erősítőt ? Nem annyira értek a témához hogy milyen is kellene pontosan, de az ismerősőméknek ktv-s és müholdas / antennás boltjuk van, tehát ők tudnák hogy mi kellene nekem, csak hogy van-e értelme.
Köszi -
Csapi007
veterán
válasz .: JuSzT :. #2371 üzenetére
Hello
Én erre nem tudok válaszolni, de mért nem kérdezed meg az ismerősöd?"Csak úgy mondom"
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz .: JuSzT :. #2371 üzenetére
To Csapi007:
Igazság szerint az internet része érdekelne. A TV jelen tuti erősít, a képen is javít minimálisat azt tudom. Ők az internet részéhez ennyire nem értenek, gondoltam aki ebben jártasabb az tudja hogy mit javit egy ilyen cucc a netes részén. Mert kb 2-3e Ftos tétel.
[Szerkesztve] -
MoOrgaN
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #2373 üzenetére
Semmit nem kell hogy javits az internet egy erősítővel. A hálózat úgy van kiépítve hogy ne keljen erősítő visszirányra. Olyan van természetesen hogy valakinek nagy a családi háza sok helyen van elosztva a TV antenna jel ezt szokták erősíteni.
-
shev7
veterán
válasz .: JuSzT :. #2375 üzenetére
akkor miert akarsz erositot?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
jerry311
nagyúr
válasz shabbarulez #2370 üzenetére
Terayon-nak leáldozott? [link]
Nem találtam náluk CMTS-t csak mindenféle on-demand videos cuccot... -
jerry311
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #2378 üzenetére
Nálad nem kell erősítő. Főleg, hogy ha már erősítő, akkor kétirányú kell, mert ugye nemcsak feléd megy adat, hanem te is küldesz, ez meg ugye nem a 2-3k HUF-os tétel.
-
shabbarulez
őstag
válasz jerry311 #2379 üzenetére
Nekik volt egyáltalán CMTS-ük? Én nem emléxem rá. Azt tudom hogy a Terayon jó ideje eladó, nem is igazán megy a szekerük. Mind a Cisco, Motorola, mind az Arris, Harmonic licitál rájuk tavaly év vége óta. Befutónak állítólag a Motorolát tartják.
A Terayon nem olyan nagy cég, talán 250 milliót ha adnak érte. Anno a Cisco a Scientific Atlantáért úgy emléxem valami 7 milliárdot adott. De még az Arris legutóbbi Tandberg felvásárlása is 1.2 milliárdos tétel volt. -
jerry311
nagyúr
válasz shabbarulez #2381 üzenetére
Volt CMTS-ük. Még DOCSIS 2.0 is van/volt nekik.
Szvsz ott baszták el, hogy annakidején a DOCSIS előtti időszakban, amikor jól ment nekik, megtartották a kis házi szabványukat maguknak. Pedig kurvajó zavartűrése volt, elment olyan helyeken is, ahol a DOCSIS már egy saroknyira a központtól nem állt onlineba. Na mindegy, úgy látszik elbaszták... -
shabbarulez
őstag
válasz jerry311 #2382 üzenetére
Most hogy így mondod tényleg ők voltak az elsők akik DOCSIS 2.0-ás CMTS-t csináltak valamikor 2002-03 körül. Akkor még innováció terén ott voltak a szeren most már szerintem nem is látták értélmét DOCSIS 3.0 felé nyításnak. Gondolom BW 3500-as eltűnése az oldalról már a felvásárlásuk vonzata, elvégre tök mindegy melyik nagy kebelezi be őket, a CMTS palettájuk úgyis eltűnik.
Ahogy így nézegetem a guglival megtalált híreket, Anno 2004 végén még a Cisco, Motorola, Arris trió adta a CMTS piac 82%-át ez 1.5 évvel később már 95% volt. Gyanítom az elmúlt 9 hónap alatt ez csak még tovább nőt, ezért is jutott a Terayon erre a sorsra. A Cisco meg egyedül adja a CMTS piac majd 2/3-át és ez növekvő tendenciát mutat.
2004 év végén az észak amerikai piac adta a CMTS bevételek felé, 25%-ot az európai régió, és kevesebb mint 20%-ot az ázsiai régió. 1.5 évvel később már 62%-os volt az észak ameriai piac, 18% az európai, 16% ázsia. És gyanítom ez a trend az elmúlt 9 hónap során csak tovább erősödött. Nem véletlen hogy a kábeles eszközgyártók elsősorban az észak amerikai piacra koncentrálnak, mert ott van még ebben jobban pénz. -
jerry311
nagyúr
válasz shabbarulez #2383 üzenetére
Volt nálunk egyik ciscos középvezető féle, oszt mondta, hogy tanuljunk, mer' megalapozhatjuk a jövőnket nem is gyengén a cisco certificate-ekkel, merthogy övék a piac kb 78%-a, ha jól értettem szerény angol tudásommal.
UI: bizony, észak amerika nagy piac. szvsz ott sokkal nagyobb ''hagyománya'' van a kábeltv-nek mint felénk, így ha jól tippelem, jobban is fogynak a kábeltvs netes termékek.
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
Csak nekem lassú most a net mint az állat vagy másnak is? (Pingek:150)
Weblap 5 perc..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
mr_knight
senior tag
Nekem is nagyon lassú. Most kezdett el belassúlni 1 órája talán. Érekes...
Budapest, 4. kerület, Központ -
Apollyon
Korrektor
Nekem a szokásos, pedig most még töltök is.
Közeleg elseje ezerrel, már csak 11 nap#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
mr_knight
senior tag
Nekem 150 körül van a ping és már működik minden. Lehet, hogy a chello-nál valami teszt folyik aztán kellett a sávszél nekik.
-
Bandus99
őstag
Lenne 1 kerdesem.
Extrem sebessegeben gondolkodva ami majd 10/1 lesz ugye.
Tehat a kerdes ha nincs TV elofizetes a UPC kabelen akkor nagobb esellyel hozza a sebesseget, mintha megy rajta TV adas is ?Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
shabbarulez
őstag
válasz Bandus99 #2397 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, teljesen más frekvencia tartományokban működnek egymástól szeparáltan.
Az hogy mennyi lesz a sebességed adott időpillanat terheltségének a függvénye lesz az adott kábel szegmensben. Ha sok hardcore netező van a szegmensedben akik éjt-nappal töltenek akkor nagyobb az esély arra az idő nagy részében terhelt lesz a hálózat feléd. Ha csak sok átlag netező van a környékeden akkor nem sok gond lesz. -
Bandus99
őstag
Koszonom szepen..
Azert kerdezem, mert most ADSL elofizetes van elviekben 8Mbit/s sebesseg meresnel viszont 5Mbit/s nek megfelelo sebesseg jon csak.
Gndolom a telefon vonal minosege miatt. gondolom le van terhelve rendesen.
Ebbol kiindulva merult fel a kerdes chello eseteben csokkenti e a sebesseget, ha meg TV adas is jon a kabelen.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest