Aktív témák

  • Mate

    nagyúr

    Pont pár napja kértem meg Intruder2k5 kollégát, hogy másolja be UPC és routere által mért adatforgalmat. Nála jól mérnek, úgyhogy ilyen szempontból nem nagyon lehet reménykedni, hogy harmad annyit mérnek.

    A szolgáltatók közül egyedül digi engedheti meg, hogy nem korlátoz. Viszont ők elég kevés helyen vannak jelen. Így jelen technológiával ha korlátoznak, akkor korlátoznak. Akármennyire is nem tetszik ez nekem, nektek ezzel sajnos együtt kell élni. Nyilván UPC se hülye. Neki is az az érdeke, hogy ne kelljen korlátozni, mert az nagyon rossz reklám és nagyon nagy felháborodás, lemondás hullám lenne. Viszont érthető ha így döntenek. Ha egy területen pl. 5000 előfizetőjük van és lassú, szakadozik a net, mert 2-3 ember éjjel-nappal töltöget, akkor bizony korlátozni fog és jól is teszik. Inkább 4997 embernek legyen jó, mint 3-nak.

    Viszont korlátozásnál megcsinálhatnák, hogy első körben csak csúcsidőben korlátozzák le az illetőnek. Ha mindenáron töltögetni akar, akkor inkább este tegye. Illetve a 300 GB is vicc kategória, de mint UPC mondja (már amennyire ez mérvadó) ez csak iránymutató korlát, gyakorlat szerint ez inkább 900GB ami viszont már elfogadható.

Aktív témák