Új hozzászólás Aktív témák

  • Psyhostar

    csendes tag

    Lehet, hogy le leszek oltva hogy olvassak fórumot, de akkor is megkérdezem, mivel átfutottam rajta de sehol nem volt konkrét megoldás a problémára. Talán így jó lesz, talán csináld ezt, lehet hogy azt.

    Pár hónapja nálam is elkezdődött az "AMD képernyőillesztő nem válaszolt, majd sikeresen helyreállt" anomália. Nem volt se hardver, se driver csere előtte azt hozzáteszem. A kártyám egy HD 4850 toxic, nem mai darab de soha semmi baj nem volt vele. Accelero s1 hűtés van rajta turbo module-al, nyüstölős játék közben se megy föl 52 fok fölé a hőmérséklete. A probléma beállta után kezdte kockázni a videókat, illetve játék közben csíkozni a textúrát. A leírt megoldásokkal megpróbáltam frissíteni a drivert a legújabbra. töröltem mindenhonnan az előzőt ( registryből is), majd föl az új driver (13.1). Teljesen eredménytelenül. Ezután egy régebbi driverrel próbálkoztam (12.6) ugyanezzel a tisztítós módszerrel, mondanom sem kell ezután is ugyanúgy dobálta a fekete képernyőket. Írtak a problémára fűt, fát, megpróbáltam a legegyszerűbbel: pucold ki a gépet! Tiszta fogkefe és puha rongy kombinációt használtam, a kari és a ramok kiszedésével. Na ezután jöttek a bajok, miután összeraktam alig akart elindulni a gép, most pedig kb. 50-10 percenként dobálja a képernyőillesztős szarságait. Netezés, játék közben, vagy ha meg akarok nyitni egy képet, videót.

    Furmark lefuttatva, legnagyobb hőfok 63 celsius volt, és még csak egy röccenést se produkált alatta. ( 1360x768, 8x MSAA). Én az alaplapra gyanakszom mert korábban is volt vele gond. Konkrétan egy ramslotja elszállt, és a maradék 3 esetében is variálni kellett a ramokat hogy működjön ( 2db 2 gigás geil) . Öreg lapról van szó, a legrégebbi hardver a gépben (asus m2n). Ha valamit segít írok ki teljes konfigot is, de azokat amikkel baj lehet felsoroltam. Bármilyen ötletet elfogadok.

Új hozzászólás Aktív témák