Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz artiny #23006 üzenetére

    A paszta színe annyira nem is fontos, mint az, hogy megbízható-e (illetve, ha szürke, és azért az, mert ezüsttartalmú, akkor vigyázni kell felvitelnél, hogy ne zárj rövidre semmit). Az, ha eleve kinyomva hozták, nem bíztató: száradhatott út közben, így nem egyenlítődik el olyan szépen (ehhez a gondolathoz még visszatérek), valamint por is mehetett bele.
    *Gondolat folytatása: magától kell, hogy elegyenlítődjön, ne te kend szét. A paszta nem azért kell, mert nagyon jól vezeti a hőt (pont, hogy nem vezeti olyan nagyon jól, ezért is fontos, hogy csak jó fajtát vegyél, ha már egyszer kell valamilyet :D ). A paszta azért kell, mert a gyártástechnológia nem tökéletes sem a hűtendő, sem a hűtő felületen, így akadnak mikrokarcok mindkettőn, ezért direkt összenyomásra ott levegő szorulna be, ami ugye tartja a hőt. Ha elkened a pasztát (ami eleve esélyes, hogy túl vastag lesz) és csak rászorítod a hűtőt, ugyanúgy bent marad a levegő.
    Az a jó megoldás, ha a hűtendő felület közepére teszel épp csak egy borsószemnyit (vagy, ha nem szabályos alakú a felület, akkor csíkot), majd rányomod a hűtőt. Ekkor a paszta saját magát szép egyenletesen elteríti, jó vékonyra, légmentesen, ahogyan azt kell.
    Cisco-ék is így tanítják :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák