Új hozzászólás Aktív témák

  • Orange99

    csendes tag

    Sziasztok!

    Remélem jó topicot választottam a problémám leírása végett. Amennyiben nem, pls jelezzétek.

    Nemrég vásároltam egy DELL Inspiron 5520-as Notebookot. Windows 7 64 bit-el használom.

    A választásom azért esett erre, mert AMD HD 7670M-es kártyával adták és az infóim szerint ez elkezel 6 monitort is. Nekem 3 lenne lényeges.
    Az i7-es proci mellett van benne egy Intel HD Graphics 4000-es kártya is. Amennyiben jól értettem a 2 VGA dual módban fut, azaz, csak akkor kapcsolja be az AMD-t, ha az aktuális feladatot nem tudja ellátni az Intel.

    Amikor a Notebook kijelzője mellé felrakom a 2. monitort, azaz 3 kijelző futna párhuzamosan és a windowsban beállítanám az asztal kiterjesztését a 3. képernyőre is, automatikusan leválaszt 1 képernyőt, és marad a notebook kijelzője +1 random monitor. Ebből arra következtettem, hogy az Intel kártya nem bírja el, viszont nem is áll át az AMDre. Gondolom valamilyen driver problémának köszönhetően.

    Az eszközkezelő látja mindkét kártyát, viszont néhány driver nem megy fel rá. A Catalyst egy lebutított formáját látom (más AMD kártyánál van lehetőség CCC-ben beállítani a monitorokat - tapasztalatom szerint).

    Jelenleg ennyit látok a CCC-ből:

    Amikor az AMD honlapján használom a driver autodetect funkciót, kidobja ezt a drivert, hogy telepítsem: catalyst_mobility_64-bit_util.exe.

    A telepítés végén ez a hibaüzenet fogad:

    Bármilyen programot használok, ami menet közben érzékeli a videó kártya típusát, csak az INtelt érzékeli. Gyakorlatilag a gép nem használja a komolyabb videó kártyát, bárhogy feszülök.

    Megköszönném, ha valaki segítene a probléma megoldásában.

    Amennyiben valamilyen információra szükségetek van, pls jelezzétek.

    Köszönöm,
    O.

Új hozzászólás Aktív témák