- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Na írom a tapasztalataimat, mert annyi minden van, hogy el fogom felejteni. Elsőként azt próbáltam ki, hogy a cobi elemei illeszkednek-e a lego elemeihez, vagyis kombinálhatóak, összeépíthetőek-e az egyes alkatrészek és első tapasztalataim szerint igen.
Teljesen egybe építhetőek, kiválóan, már-már egy kicsit túlságosan is szorosan illeszkednek egymáshoz a Lego és a cobi alkatrészei, de ezen kívül semmi gond nincs vele.
A műanyag érzésre talán kicsit más tapintású, mintha ridegebb, merevebb anyagból lenne, viszont teljesen stabil, eddig még nem találkoztam hibás, vagy sorjás elemmel és a rengeteg zöld alkatrész közül sem látok eddig színbeli eltérést.
Létezik náluk 7x2-es lapos elem, ami szerintem a legónál nincs is, illetve rengeteg olyan új és egydi alkatrészn is van amit eddig a legónál nem láttam. A 2x10-es elemeken az öntési nyílás az elemek tetején található amit fényképeztem is. Az hogy az 1-es zacskóba 11 kisebb tasakba osztottak el nem kevés alkatrészt kicsit megnehezíti az építést, a Lego ezt már nagyon leegyszerűsítette, de ugyan akkor tetszik is ez a kihívás. Az építési útmutató is érthető, bár szokni kell az elején, mert csak azokat az elemeket mutatja színessel amit épp fel kell helyezni, a korábban már beépítettek mind fehérek, így ez egy kicsit meg tudja kavarni az embert, de ha hozzászokik akkor már teljesen érthető az útmutató. Másabb mint a Lego, de eddig a minőségre az elemek illeszkedésére, azok pontosságra és rögzülésükre nincs panaszom, sőt eddig összességében pozitívan csalódtam a készletben, de még nagyon az elején vagyok, majd meglátjuk ha a végére értem.
[ Szerkesztve ]
43230 20k, 21058 30k, 42110 50k érdeklődni privátban
-
RapaNui1
aktív tag
Ahogy haladok előre az építkezésben azért megmutatkoznak az 1 zacskóba csomagolt rengeteg alaktrész hátrányai. A keresgéléssel rengeteg idő megy el ami nagyon le tudja fárasztani az embert. A lego minifigurához szokott ember szemének furcsa ez a minifigura, ráadásul kicsit más az összerakása is, viszont kinézetre nem néz ki rosszul. Ha először cobival játszom akkor most pont a Lego minifigura lenne furcsa. Az építési útmutatóval sem békültem még ki igazán, szóval a Lego után van egy két apró dolog amit szerintem a Lego jobban csinál, viszont ez a gép is egy licenszelt szett kb 1200db 19 ezer forintért és leszámítva azt az 1-2 apróságot eddig nem sok hibát találok benne. Továbbra is hangsúlyozom, hogy még nagyon az elején vagyok, ez az első ilyen szettem, így egyáltalán nem vonnék még le végső konklúziót, várjuk ki a végét.
-
RapaNui1
aktív tag
Feladja a leckét ez a készlet. Lehet csak 896 darabos, de 3x olyan nehéz építeni mint egy 2500db-os legót. A nehézségét 3 dolog adja szerintem.
1. Egyetlen zacskóba csomagolt rengeteg alkatrész
2. Nagyon sok fajta hasonló alkatrész, nagyon figyelni kell az építés során, suerintem túl sok fajta elemet használ a cobi, a lego ezt is leegyszerűsítette.
3. Az építési útmutató bonyolultsága egyetlen oldalon sok esetben 6-8 nagyobb lépés, egy képen nelül több további kisebb momentum, ráadásul sok esetben le kell rakni az asztalra pár elemet mint a puzzle majd utána jön rá a fedő réteg ami összetartja az egészet. Volt olyan eset is hogy nézem a rajzot mire rájöttem hogy nem balról jobra hanem jobbról balra kell elkezdeni összerakni a dolgokat. Ráadásul sokszor az se teljesen egyértelmű milyen elemre van szükség, számolgatni kell a bütyköket de rendesen.A Lego azért ezeket sokkal jobban leegyszerűsítette és meg kell mondjam nem véletlenül és már megértem őket, ebből a szempontból még van hova fejlődnie a cobinak.
Egyetlen pótalkatrész sem maradt mindent fel kellett használni, de hiányozni sem hiányzott eddig 1 darab sem, mindennek megvolt a maga helye.
Továbbra sincs sorja, az illesztések pontosak, a színe jók, bár voltak azért olyan összerakási dolgok amik túl voltak bonyolítva, de végeredményben eddig a minőséggel sincs probléma.
Azért egyszer kétszer le-lepottyant valami, szóval itt is látszik a Lego több évtizedes tapasztalata gyártási tudása, de ha összevetjük a két céget, akkor nincs szégyenkezni valójuk.
-
RapaNui1
aktív tag
Mindent egybevetve ha elkészül és beteszem a többi lego közé, aki nem tudja hogy a lego nem gyárt háborús dolgokat meg nem mondja hogy melyik készlet igazi Lego és melyik nem az annyira nagy a hasonlóság a két gyártó között.
Hogy vennék-e cobi-t a Lego helyett?
Nem, de mivel a Lego nem gyárt 2. világháborús gépeket, tankokat és egyéb dolgokat, így igen még biztosan venni fogok, ráadásul úgy hogy egy 150 ezres lego szett árából kijön vagy 5-6 nagyobb repülőgép is.
Kicsit macerásabb az építése, de annnyira rá vagyok kattanva ezekre a dolgokra hogy még így is kelleni fog a minőséggel pedig nincs bajom.
Azonban minden egyéb más terén inkább maradok a legónál.
-
RapaNui1
aktív tag
Gondoltam ha beválik idővel veszek pár C-47-est, hogy imitálni tudjam a 101 és 82-es desszantosok partra szállását, de leteszek róla. Ilyenkor lenne jó ha lenne a piacon használt összerakott jó áron, mert akkor vennék vagy 8-10 darabot, de összerakni ennyit köszönöm nem fogok, majd lesz sok más különböző gépből az flotilla.
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #205 üzenetére
A lego valóban elkényeztette az embereket az építés leegyszerűsítésével.
A számozott zacsik, a fejlődő építési útmutató.
Lego hány éve van és hány az alternatív?
Mekkora cég áll az egyik és a másik mögött?Szerintem ezeket az alternatívákat a rebickable-ös MOC-okkal kéne összehasonlítani, mikor azt mondják vegyél egy 10295 legó porschét és itt a manual, építs belőle lambo-t.
Nincs zacsi számozás, nyithatod az összeset, nincs legó építési, hanem egy studio vagy egyéb szoftveres automatikus, generált valami.... vagy fordítsuk meg a dolgot, Kijött a countach Lego kb 70k huf.
Oké, adják nekem 30 rugóért és Cobis manuallal és zacskózással...
Megvenném, de most, hogy itt van a MOC Countach nem biztos, hogy adok érte 70 ropit a hivatalos szettért...Köszönjük a beszámolót egyébként!
Ha a végeredmény korrekt és nem volt alkatrész probléma, akkor szerintem pozitívum felé billen a mérleg.
Old school építési élményt ad. Ha így nézzük, akkor retro
-
draco31
veterán
Nekem az első Technic élményem a 42096-os szett volt, ott pl nincs zacsi számozás. Nem tudom egyébként ott mi történt.
Szóval volt is fejvakarás, hogy akkor ezt hogy is kellene csinálni.
Másnap raktam össze a 42127-est, hát fele annyi időbe került, csak a keresgélés hiánya miatt.Lassan beszerzek már én is egy Cobi szettet, úgy látom nem akar mostanában CADA SC méretű szett kijönni.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
RapaNui1
aktív tag
Rengeteg alkatrészt tartalmaz a készlet, mármint sok olyat amit a legónál eddig még soha nem is láttam, szóval ezek után ha valaki nekem azt mondja hogy azért drága egy lego szett mert pár egyedi elemet tartalmaz és azoknak drága a legyártása tervezése, ezek után ki fogom nevetni.
Egyébként ez adja szerintem a hárányát is az egésznek, hogy annyi fajta alkatrészből áll össze, hogy az néha már a stabilitás rovására megy. Érdekes, hogy amennyire instabil néha az egész és az embernek az az érzése hogy mindjárt szétesik, a végére elég masszív dologgá áll össze minden.
Ez ad az egésznek egy kettős ambivalens érzést és sokszor nem tudom eldönteni, hogy ez miatt szeressem-e vagy sem.
Ha a Lego gyártana ilyen szetteket tuti azokat venném meg még ha drágább is lenne, de nem gyárt.
Kicsit talán túl van bonyolítva ez az egész, igaz az sem segít hogy jó idő van és nyár, majd télen jobb lesz ez.
Ettől függetlenül nem rossz, és pár készlet még biztosan beugrik mellé.43230 20k, 21058 30k, 42110 50k érdeklődni privátban
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a 2. zacskó a szárnyak. Először elképzelni se tudtam hogyan lesz ebből szárny, de a végeredmény masszív jól illeszkedő stabil darab lett. Építeni egy rémálom volt, nagyon nehéz, és nagy odafigyelést igényelt. Hiába a 9+ ezt egy 9 éves gyereknek nem biztos hogy odaadnám. Egy biztos, aki cobi legoval szemezget elsőre 1000db-os készletnél nagyobbat ne vegyen, sőt inkább 500 közelit ajánlanék próba képpen. Maga a repülő félkészen is már pofás, de kegyetlenül nehéz építeni. Aki ilyen építési élményre vágyik az itt sokkal többet kap, mint a Lego esetében.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Mindent egybevetve, nagyon jó kis élmény megépíteni, de a bonyolultsága miatt nem állnék neki még egyszer, szétszedni meg pláne nem, nem véletlen hogy nincs belőle sok a másod piacon.
Aztán a diorámáról is letettem, mert túlságosan nagy, szóval ha lesznek is még mellé hasonló készletek ezek biztosan mind csak kiállítva lesznek.
Feltehetően 3d nyomtatóval csináltatok melléjük egy táblat a dobozan szereplő adatokkal (méretek, sebesség, stb) és egy italozás mellett jó kis beszédtéma lesz a történelem.43230 20k, 21058 30k, 42110 50k érdeklődni privátban
-
Warton
őstag
-
RapaNui1
aktív tag
Gyárilag lesz állvány, hozzá, a 3. zacskóval kell megépíteni, még nincs kész teljesen csak a 2/3-a. Egyébként teljesen stabil a szárny, nem jár le, nem esik le. Én is azt hittem hogy le fog járni, vagy nem lesz elég stabil, de semmi gond nincs eddig vele.
draco31: Igen aki az építési élményt és a kihívásokakt keresi és szereti az nem fog csalódni ezekben a szettekben, a végeredmény pedig nagyon pofás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Elég nagy erőt kell kifejteni ahhoz hogy a szárnyat le lehessen venni, szóval akkor sem fog leesni ha függesztve van és nem a földön vagy a talapzaton áll.
Egyébként pótalkatrészek szinte alig maradnak, az építési útmutató kb harmad akkora mint egy ugyan ekkora Lego készlet esetében, az alkatrészek el vannak osztva 3 zacskóba, így maga a doboz sem akkora, jobban ki van használva a mérete, tehát lehetne itt spórolni ha akarna a Lego.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Nem találkoztam egyetlen matricával sem, ráadásul én még nem láttam lego légcsavar végeit arany színnel megfestve a szebb összhatás miatt, ráadásul belefér az árba 2db átlátszó plexi tartó elem is. Szóval lassan elmehet a lego tudjátok hova.
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a Dakota. A szárnyvégeket, a hajtóműveket és a talapzatot már élvezet volt építeni. Nagyon jól oldottak meg mindent.
Játék funkcióit tekintve nyitható a hátsó ajtó, levehető a pilóta fülke teteje, forognak a rotorok, becsukható a futómű és állíthatóak a vízszintes valamint függőleges vezérsíkok. Az asztalra letéve gyönyörűen gurul, lehet tologatni, meg lehet fogni, a levegőben kézben tartva repíteni.
Teljesen stabil, nem esik szét nem esnek róla le a darabok, gyerekjátéknak sem utolsó.Megért e 19 ezer forintot? Igen
Olyan építési élményt kaptam, melyet már rég tapasztaltam.Nehéz volt-e építeni?
Szerintem igen, de megszokás kérdése.Szép és jó-e a végeredmény?
Igen, ha nem tudnám hogy nem lego nem mondanám meg róla.Pár év és elkezdhet reszketni a Lego.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet.
-
Corleone33
senior tag
Akit érdekelhet: A Marstoy oldalán elkezdtek visszaszivárogni a KO szettek, de trükkösen az eredeti Lego sorozatszámok meg vannak fordítva/ a pontos szett nincsen konkrétan megnevezve a leírásban/ csak a kockák vannak árulva matrica/minifigek nélkül, ez nagy eséllyel még változni fog amint kitapasztalják, hogy ezzel a módszerrel el tudják-e kerülni a Lego jogi osztályát: [link]
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Balesz1899
aktív tag
válasz Corleone33 #218 üzenetére
Huh, ez az oldal nekem új. Mennyire valid?
-
Corleone33
senior tag
válasz Balesz1899 #219 üzenetére
Mármint hogy mennyire megbízható a Marstoy? Lepin/Altbrick subredditeken és Facebook csoportokban eléggé ismert az oldal, az alapján amit eddig olvastam beszàmolókat teljes mértékben rendben van (viszont a shipping fee nincsen benne az árban, az külön számítandó)
Ha jól tudom, minőség terén sincs sok gond a panaszra, azt viszont meg nem tudnám mondani, hogy GoBricket vagy más típusú kockákat használnak az ő esetükben😅
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #208 üzenetére
Valahol ide akartam én is kilyukadni a kérdéssel.
Minden legó bemutatóban nagy hájp jár az új alkatrészeknek.
Valóban pénzbe kerül az új szerszám és így az új alkatrész, plusz beépíteni a logisztikába, stb. .
Viszont egy nem lego esetében feltételezhető, hogy nem fog annyi példányban elkelni, mégis pár szett tartalmaz egyedi alkatrészeket...
Akkor hogy van ez? Költői a kérdés.Most lehet mondani, hogy ezt a repülőt könnyű úgy megépíteni, hogy a "pofája" egyedi alkatrészből van, vagy hogy a legó lényege, hogy a meglévő alkatrészekből próbáld ezt kivitelezni, de azért időről időre előjön néhány formakövető új alkatrész náluk is, csak sok évet kell várni.
Amúgy jól néz ki, de ilyen szettekből ha valami történelmi esemlényt akarsz kirakni, akkor nagyon sok hellyel kell rendelkezned. Ez a repcsi se lett kicsi, egy ilyen vállalkozáshoz.
-
RapaNui1
aktív tag
Őszintén szólva, szép ez a cobi készlet, de ahhoz valóban túl nagy hogy diorámát lehessen belőle csinálni.
Második problémám vele hogy mégsem Lego, nincs meg az az érzés, hogy bármikor eladhatom, ha kifutott akkor legalább beszerzési áron vagy akár drágábban is.
Szóval valami hiányzik, hiányérzetem van.
Szép masszív, jó az építési élmény, szép és stabil a végeredmény, de a hiányérzet ott van, ami egy Lego esetében nincs.
Nem mondom hogy egy jó akció keretein belül nem veszek belőle még pár darabot, de az igazság az, ha tehetem maradok a Legónál.
Mostanában elégkeveset építek és maga az építés sem vonz már annyira, még magam sem tudom mi lesz a jövőben. Ahogy elmúlt a videójáték őrület és minden egyéb más is, lassan ez is kezd kifulladni, egyrészt anyagi okoból, másrészt pusztán csak annyi, hogy meguntam.43230 20k, 21058 30k, 42110 50k érdeklődni privátban
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #222 üzenetére
A legót csak azért tartod értékesebbnek, mert az sokkal drágább.
Ha a nem legó is felér a legó minőségéhez, akkor miért ne vennéd azt, mikor olcsóbb?
A Lego-nak jó a marketingje, jobban hozzájutsz itthoni üzletekből és jobb a support-ja.
Van nosztalgikus kapcsolatod vele, mert 10 évesen nem cobi-val játszottál a karifa mellett. -
draco31
veterán
Nekem kis koromban volt mindenféle szettem, így sosem alakult ki benne ez, hogy csak a LEGO, és semmi más.
Emlékszem volt egy repülőm, teljesen névtelen valami, bár eredeti formában nem sokáig maradt meg, de rengeteget építkeztem az alkatrészeiből. Teljesen kompatibilis volt a LEGO alkatrészekkel.
Illetve én amiket megveszek pár kicsi szett, leginkább SC kocsik, azokat megtartásra veszem, dobozokat mindent kidobáltam. Összerakva elvannak a polcon. Sosem volt szempont nekem, hogy majd pár év múlva mennyire elszáll az áruk, és akkor eladni. Így az évi 2-3db SC szett bőven elég. Meg ha a jövőben CADA ad majd ki újakat, és tetszenek, de COBI-nál is szemezek 1-2 ekkora autóval.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Balesz1899
aktív tag
Sokadszorra olvasom ezt Tőled. Velem együtt sokan mások is azért vesznek legot/egyéb szetteket, mert szeretnék azt összeépíteni, birtokolni, nem az jár a fejünkben vásárláskor, hogy "ezt hogy fogom eladni x idő múlva?". Belőled ezt teljesen kiölte ez a kényszeres üzletelés.
-
Throme
veterán
válasz Balesz1899 #225 üzenetére
Sok szett árát beleforgatta a következő vásárlásába.
Szemben azokkal, akik a fórumot csak piacnak, piackutatásra használták és nem igazán posztoltak olyat, hogy ezt vagy azt megépítettem, milyen jó élmény volt, itt vannak a képek..stb. -
RapaNui1
aktív tag
válasz Balesz1899 #225 üzenetére
Még nagyon az eleje környékén a fórumtársak hatására, hogy "mekkora üzlet ez" én is elkezdtem üzleti alapon is gondolni a Legora, az mellett hogy én az általam vásárolt legtöbb készletet meg is építettem a saját magam szórakozására. Az hogy megosztottam az építési élmenyeket és tapasztalatokat az pusztán egy mellékes dolog volt. Szóval az üzleti része a dolognak amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ki is ment a fejemből, hisz tárolni kell a készleteket áll benne a pénzed stb. Jelenleg is rengeteg összeépített készletem van, és rengeteget megépítettem, melyek aztán mégse tetszettek annyira és jóval beszerzési ár alatt eladtam őket. Nagy ritka ha sikerült beszerzési áron vagy az felett eladni valamit, de nem is ez volt a lényeg, hanem ahogy Throme is írta, hogy újabb szetteket vehessek összerakni. Jelenleg nagyon letisztult és megritkult azoknak a szetteknek a száma, melyek annyira megtetszenek, hogy meg is vegyem őket, majd összerakjam őket, ráadásul az árak is elszálltak és már a lelkesedés sem akkora mint az elején volt. Mindenki másképp gondolkodik, valaki megveszi a Legot vagy mást és soha nem hajlandó megválni egy-egy darabtól, míg nálam ez másképp van, ha nagyon is tetszik akkor is eljön az idő amikor lesz helyette más ami még jobban bejön és el tudom engedni. Nem üzleti szempontból, de ha meg tudom hogy amúgy sem marad meg öröke azért az sem baj ha el tudom adni idővel.
-
Warton
őstag
Lehet kicsit összefüggéstelen lesz az alábbi hozzászólás, úgyhogy bocs előre is. Nem akartam az egyes témákat külön hsz-ekbe tenni.
Úgy tűnik a legozás mindenkinek mást jelent. De azért az nagyon érdekes, hogy mindegyik topic végül a pénznél köt ki. Azt a kifogást eléggé viccesnek találom, hogy túl olcsó a Cobi és ezért csak olcsón tudom továbbadni. Én a legoval való üzérkedést sem értem. Van negyenféle ezeréves sólyom miafasznak megvenni a legelső kiadást félmilláért? Meg amúgy is a lego hivatalos modellek amúgy sem olyan nagy számok általában. Egyetlen lego modell van, ami álllejtős volt számomra az a motorizált At-At. Amit meg is építettem elemekből, minimális szín- és elemcserével.
A modelljeimben feltehetőleg szép számmal vannak alternatív kockák, de sose szoktam ezzel foglalkozni, a többsége eredeti lego, de vannak benne egyebek is, ha tud kapcsolódni a legohoz akkor nem érdekel.
Nekem a legozás kb. azt jelenti, hogy találkozom egy problémával és azt hogyan tudom megoldani. Pl. vettem egy MOCot, amiből csak később derült ki, hogy sbrickses meghajtású a terv, amihez ugye nem kell IR vevő, mert a hub tartalmazza alapból, viszont én PUP rendszerbe akartam megépíteni. Sok idő elment vele, mire kitaláltam, hogy hova, hogyan kerül be a ráadásul két vevő úgy, hogy a modell külsejét ne változtassa meg, csak annyiban, hogy a két fekete púp kilógjon. De nagyon jó volt a folyamat, ahogy alakult a fejembe az egész, aztán egyszer csak meg lett oldva a probléma és az nagyon jó érzés.Vagy a minap kezembe került egy bionicle elem, ami kapcsán beugrott, hogy a StuG modellem lövegét ilyen balljointtal át lehetne alakítani úgy, hogy a löveg jobbra-balra is kitéríthető lehet, mivel eddig csak fel-le lehetett állítani.
Nyilván, aki megvesz egy készletet összerakja, majd kiteszi a polcra az úgy annyi, viszont nálam alakulnak a modellek. Kb. sosincs kész semmi. Pl. elkészült a MIG29-es azóta már nagyon baszta a csőröm a gyenge kerékfelfüggesztés, úgyhogy csináltam hozzá egy állványt és így már nem csuklik össze a modell, mert nem a kerék tartja, hanem a gép törzsén keresztül az állvány, ami elég stabil.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Throme
veterán
Arra használod a legót, amire kitalálták igazából. Itt a fórumokon már kevesen csinálják ezt.
Szerinetem a Lego is átállt arra, hogy szetteket alkosson tonna szám és azt a gyűjtők és a szülők a gyerekeknek megvegyék. Előbbi esetleg még bizniszel is vele, utóbbi játszik.
A kreativitás kezd kiveszni.Milyen jó ez a fórum, hogy itt szabadon lehet beszélni olyan gyártóról is, ami nincs feltüntetve a topik kiírásban szemben a másikkal.
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Múltkorában érdeklődött valaki robotizálós programozós cucc után. De ezt oda nyilván nem tudom linkelni, itt viszont szerintem belefér.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Nem vagyok babonás de egy rendelésemről nem mertem írni....
Beléptem ebbe a klubba!Alábbi szett érkezett.
Nem lezárt de jó minőségű karton dobozban számozott zacsik. Felnik, első teleszkópok, gumik külön. Amiért izgultam, a matrica ívek is megvannak, vagyis van 2 majdnem A4 lap méretben, remélem nincs több .
A felni egyértelműen a Lego BMW moci (42130) felnie. Teleszkópok is egy az egyben BMW-s. A mérete is az lesz. Sőt több alkatrész és a S@H árhoz képest közel harmad áron.A doboz egy külön kartondobozba volt csomagolva és ez egy hagyományos szürke nylon zacsiba.
A dobozon van egy sérülés, valami más dobozt rábaszhattak és kilyukadt. Remélem alkatrész sérülést nem okozott.Izgalmas lesz építeni. Alkatrész csatlakozások, fröccsöntési minőség és persze hiánytalanság ad majd magasabb pulzust
Fontos és emlékezetes az első "találkozás" a sötét oldallalNem tudom mikor végzek vele, de csinálok néhány képet róla...
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Várjuk a képeket és a tapasztalatokat
-
Throme
veterán
Egy kis ízelítő.
Sztenderd doboz, amivel lehet sokat spórolni és nem érzi úgy senki, hogy gyűjteni kéne, vagy azzal többet ér a szett
2 nagy zacsi, amikben további zacskók találhatók, rendszerezve az alkatrészeket.
Extra alkatrészek közül itt a féktárcsa, a 10295 porsche legó autó hátsó íves új! alkatrésze. Sárga plexi félhenger, ezüst "faág" alkatrész (pl legó bonsai faág).
Csak 1-2 csatlakozást próbáltam. Recsegősebb, de rendesen kapaszkodnak egymásba, nem tűnik könnyebbnek, sem nehezebbnek.
Csak gyanítom, hogy az alapanyag valamivel gyengébb minőség és Lego fröccsszerszám.
Azt nem tudom, hogy a Lego bütykökön a logo egy betétezés eredménye és azt kivéve kapunk noname alkatrészt, vagy egy régebbi Lego szerszám kiköszörülve.
Abban nem hiszek, hogy újra lettek volna tervezve az alkatrészek és hozzájuk a szerszámok......ja és kapunk hozzá szétszedőt is!
Néhány kép
-
RapaNui1
aktív tag
Na mégiscsak rendeltem egy kisebb repcsit meg egy 88mm-es ágyút, aztán eldöntöttem hogy tuti jönni fog karácsonyra Saint Mere Eglise temploma cobiból. Lesznek mellé katonák majd, willis jeppek, tankok, ágyúk stb, ráadásul cobiból mindez a megfelelő méret arányban nem is elképzelhetetlen, sőt kifejezetten elfogadható áron van. Néha rámtör az unalom és jó lenne egy-egy kisebb szettet építeni, de legóból csak a nagy szettek tetszenek, míg a cobi gyárt számomra megfelelő méretű és darabszámú készleteket, ráadásul abból a témából ami érdekel is. Magáról a Legóról sem mondtam le, de jelenleg sem kedvem sem időm magy több ezres készleteknek nekiállni, nem beszélve az elrugaszkodott árakról még másod piacról nézve is. Szóval egyenlőre marad a Cobi.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Neurotoxin #238 üzenetére
Nem rossz, de nem sietek sehova. Szép lassan csinálok majd valamit.
-
draco31
veterán
Szerintem néz ki amugy jobban ez, mint a hivatalos LEGO változat?
Jó nem is az a neve, de na.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #238 üzenetére
Szép munka. Én mondjuk a vizet már áttetsző 1x2, 1x4 csempékkel csinálnám és a szállítók mellé némi vízfodrot.
Ezt az odaszórt cuccost halál takarítani. -
Throme
veterán
Közben nem találom a hsz-em ezzel a szettel, amit építek, lehet valahova máshova írtam és már törölték is .
Szóval a napokban volt egy kis kavarodás, mert az elején egy fő alkatrész hiányzik .
Temus rendelés de ott csak olyan opció van, hogy visszaküldés. Nem akartam visszaküldeni, csak a hiányt pótolni. FB-n tudtam a írni a temunak, mert a chat robottal is a visszaküldéshez jutottam el...
FB is ide tereltek...Nem adtam fel, Utána néztem, hogy legóból a BL-ről beszerezhető-e.
Persze ott lógott a levegőben, hogy ok, rászánom azt a 2-3 rugót, de mi van, ha utána is lesz hiány?!
Ilyenkor már bizalmatlanabb az ember....Végső 5let, hogy kikerestem legóban mi ennek az alkatrésznek a száma és Brickset-en rákerestem mibe épül be.
Feketében több találat volt.
Köztük az egyik szett meg is van szerencsére. Abból kíműtöttem és folytatom az építést.
A legós beam-nek egyébként sima az oldala (a 7 lyukas) ennek meg ilyen betétezett. Méretre a lyukak stimmelnek szerencsére.Azóta haladok és- kop kop - nincs hiány.
Majd még jelentkezem építési élménnyel...mert van...
Nem tudom ki követte el ezt a szettet. Dobozon K-box szerepel, meg az építési útmutatón is....
Nem néztem utána. -
draco31
veterán
Keresett valaki nemrég alapot, most nekem Ali feldobta 32x64-es méretben több színben is 2100 pénzért. 1000 feletti eladás 4,9* os értékelés, elvileg kompatibilis mindennel.
Linket sajnos nem tudok, mert a 3 cucc rendelős részben van, de kereső kidobja.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
P-38 vadászgép. Sajnos nem figyeltem a méretarányokra ez 1:32-es, míg a Dakota 1:48-as méret arányú, de sebaj.
361db-os készletről beszélünk, de mintha 1500-2000db-os szettet raktam volna ki.
3x kellett a törzsét szétszednem. Még mindig nem szoktam meg hogy itt van 3-4-5-6-7-8-9-10 hosszúságú elem.
Kegyetlenül lefárasztott, nehéz volt az építés, főleg úgy hogy nincs számozott zacskó a 361db-ot mind ki kellett önteni aztán tessék lehet építeni.
Egy oldalon nem egy lépés hanem 5-6 kocka kockánként több lépéssel.
Nincs nyilazgatás, színezgetés, tessék itt van aztán rakd össze.
A végeredmény viszont magáért beszél.
Megint gyönyörű, stabil, jól működő készlet lett 12 ezer forintért.
Nehéz volt megépíteni, de ez tényleg építési élmény.
Egyébként Cobiból nekem elég a pár száz darabos szett, ha nem muszáj hanyagolom az ezer feletti készleteket, bár van pár nagyobb bombázó az 1:48-as méret arányban amit idővel biztosan beszerzek.
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #245 üzenetére
Frankó lett. Igaz sokat segít a dolgon a specifikus orrkúp, de ugyanennyi erővel csinálhatna a Lego is specifikus orrkúpot. Az is igaz, hogy legóból nekem valahol meglévő reptérhez járó repcsi és a modernek közt is van már nagy különbség néhány speciális alkatrész képében, de nekik kellett kb 35 év ehhez .
Géppuska járatokat felfedezni vélem, de más fegyverzet nem járt hozzá?
-
draco31
veterán
válasz RapaNui1 #245 üzenetére
Jó lett, tetszik.
Egyébként a katalógusukban is tetszik, hogy mindennek oda van írva a mérete.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Tudom, és ez csak ez egyik, mert van nekik pár, bár nem értem pontosan Vagyis már látom, van hogy kiadnak frissítést, és nem törlik a régebbit, talán.
Ja és van amugy frisebb is már, újabb cucokkal.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Most így jobban nézegetve, látok náluk teljesen felesleges dolgokat egyébként. pl. itt ez az SR-71-es. Szerintem tök felesleges kiadni a két változatot külön. Inkább azt csinálnám, hogy bele a plusz elemeket, meg ha matrica akkor azt, és aki megveszi, eldönti mit rak össze. De ők tudják. Vagyis gyakorlatilag csak a NASA változat kellene, meg belerakni a másik vezérsík matricát és a talpán az arany helyett a fekete elemet kb.
Aztán 2 oldallal odébb Top Gun logó, és baj van, szólt a pénztárca
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest