Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    válasz kovisoft #6329 üzenetére

    Hirtelen nem fogtam fel a kódot és azt hittem ez két külön megoldás. Igen, egyébként pont így van. Annyit tennék hozzá, óvatosan azzal, hogy “nem fog hivatkozni rá senki” ;] .

    Nem is olyan régen találtam egy elég nagy program részt ahol tömegével voltak ilyen már nem érvényes memóriára való hivatkozások. Megpróbáltam kijavítani, de csak több ilyen hibába futottam. Inkább gyorsan dobtam a módosításom és fütyürészve tovább álltam, mintha mi sem történt volna. Soha nem csináltam még ilyet, de az a katyvasz hetekre magával rántott volna. Köszöni szépen azóta is “jól” van.

    Egy másik sztori. Kernel spaceben ügyködtek a “kompetens” kollegák. Egy függvény lokálban létrehozott egy struct-t, ami aztán meg is szűnt. Aztán jött egy másik függvény, ami szintén létrehozta a saját structját. Aztán jöttem én. Teljesen más helyen javítottam egy bugot, amire elkezdett a kernel pánikolni. Kiderült hogy a másik függvény structja a előző struct értékeit olvasta ki a stackről és a módosításom csúsztatott annyit a stacken, hogy pont ne passzoljanak.

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák