Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Eh... nekiálltam szétszedni-kitakarítani a gépet, pasztákat cserélni (3 éve nem volt, az összerakás óta paszta cserélve), ventiket olajozni, stb. Cél a gyári pormentes, szutyokmentes állapot minden egyes alkatrészen, "olyan mint amikor a dobozból kivettem" jelleggel.
Még a HDD-t ki sem szedtem, és még a szétszedés fázisnál tartok 3 óra munka után, de már kicsit unom
Azt nem tudja valaki, hogy a sapphire radeon 5670 [link] ventijét hogy kell szétszedni? Nyílás-kupak nincs rajta, hogy onnan oldjak seger-gyűrűt vagy ilyesmit...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Impressa #3591 üzenetére
Ha lenne zégergyűrű, akkor nem lenne probléma, de nincs, se gyűrű se dugó, egy darab műanyagból van az egész.
Ilyen volt a procihűtő ventije is (stock AMD Athlon II X2), azon sem volt semmi nyílás, de azt simán lehúztam erőből, mert az pótolható. Ez a sapphire hűtés viszont már nehezebben, inkább hagytam úgy... persze így utólag kiderült, hogy az egész gépben csak az cicereg, a többi tök halk, csak szélzaja van, az is leginkább csak a tápnak (FSP).
Amúgy varrógépolajjal olajoztam, kapott két cseppet a tengely, meg két cseppet a zégergyűrűs fészek ventilátoronként. Délben kezdtem, most végeztem, atomjaira szedtem a gépet, most minden patika.
Nyugtassatok meg, hogy pasztából a lehető legvékonyabb réteg is elég... a procira már nem maradt, csak egy borsszemnyi, azt azért elterítettem a bordán, de tényleg leheletvékony. Nem kell a teljes kupakot fednie a gríznek, csak ami érintkezik a bordával, ugye? (A procisapka szögletes, a hűtő érintkező felülete kerek)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #3593 üzenetére
AM3-as
így néz ki a felállás:
a négyzet a kupak, a kör a borda felfekvő felülete
kenhettem volna a négyzet kilógó sarkaira, csak minek, ott már csak a lamellák éleivel találkozik maximum, a hőátadó felülettel nem
ezért kentem a bordára (a körre)
LGA2011-nél mi változik? nagyobb a felület, azért kell több?
Amúgy nem borsó-szemet, hanem bors-szemet írtam, kb. egy bors-szemnyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Impressa #3597 üzenetére
Olajat sejtettem, ez a legjobb a célra tudtommal a cél-kenőanyagokon kívül.
Még egy terhelésre várható procihő-értéket mondjatok már nekem ha tudtok, aztán majd ránézek kis izzasztás után is.
Hozzád amúgy lesz kérdésem lehet-e keverni a laptoptöltőket egymás között témakörben, csak fel kell túrnom a fotókat hozzá... feleségem + családja swingerpartyt csinált a frissen beszerzett laposokból és töltőkből (3 féle Fujitsu egy éven belüli szerzet mindegyik, majd mutatom a fotókat a töltőkkel, természetesen az adatok nem egyeznek)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Na, csak lett szilveszterre program, egy utszányira lévő baráti párnál voltuk tegnap este iszogatni, menjünk át ma is, úgy is otthon vannak, mert egy kölcsönkutyára vigyáznak.
Édes dög amúgy, de a leghalkabb műanyag ablakon épp átszűrődő petárdára is remegős pánik jött rá tegnap. -
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #3633 üzenetére
A fű drog, kapu a keményebb szerek felé, ami egyenes út a bűnözésnek, egészségügy problémának, szociális devianciának és a fertőzéseknek (nincs szükség a legalize dumára, tudom miről beszélek, láttam ilyet is - olyat is, főiskolán kollégista voltam, és ott azért még egy szociálisan rendezett, jobban szituált, átlag feletti értelmiségi képességekkel rendelkező társaságban is sikerült kitermelni néhány keménydrogost. Tény, hogy X számú embernél csak Y esetébben valós veszély, az egy másik dolog, hogy mindenki szereti ilyenkor felhozni a barátait az X-Y halmazból, igen, persze, tudom, hogyne...).
A petárdázásról azért nem lehet elmondani, hogy kapuszer lenne az interkontinentális ballisztikus rakéták felé.
A melegházasság pedig nem tiltott, hanem nem engedélyezett. Tudtommal még senkit nem koncolt fel a karhatalom Magyarországon azért mert a kormosban turkált, egyszerűen a Miss Községháza nem írja be őket a nagy könyvbe. A kettő nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #3636 üzenetére
Valahol húzni kell egy határt. Az ital azért tradicionálisan jelen van az itteni európai-amerikai kultúrában, sokkal inkább, mint bármilyen egyéb kedélyfokozó szer. Teljesen betiltani mindent nem is lehet, és nem is érdeke senkinek, egyensúlyt kell találni aközött, hogy mi az ami még elfogadható veszteséggel jár és mi az, ami már nem fér bele.
A kulturált italfogyasztásnak sokkal több tapasztalata, tradíciója, és normája van errefelé mint a kulturált füvezésnek. Mindkettő káros, ez tény, de egy egészséges normarendszerbe sokkal jobban bele van kódolva az ital-oldal.
-
DeFranco
nagyúr
Na, ez tök jó szilveszter volt, ahhoz képest, ahogy kinézett, teljesen jól alakult. Most jó
Kívánom mindegyikőtöknek, hogy amit megfogadott, vagy eltervezett, abban (is) legyen sikeres ebben az évben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz albiosz #3758 üzenetére
A nap állásához van köze. Teljesen valid kifejezés szerintem, ha rövidült is, de értelmes.
9 óra magasságában = amikor a nap 9 óra magasságában van
#3762 B-L-A-C-K: hola'
#3765 Mercutio_: Budapesten mindenki debrecomiskolci vagy kecskeméti, ezt a koliban megtanultam. A maradék 5% tős-gyökeres illetve "egyéb" megyei
meg itt vagyok én, aki naffaluban születtem, hírösvárosban nőttem fel, majd visszafőiskolásodtam ide
#3778 Melack: a kecskemétit konkrétan a p*na tartja életben, mint a samsung off-ot, egy hsz-re 0,8 meztelen nő jut, úgy azért könnyű, így a parabola is műsoron tudott maradni 15 évig
jó ez a topic, kezd is beindulni, nem kell erőltetni, meg nem is lehet, ez olyan, mint amikor a konyhában hisztizik mindenki, hogy induljon már be a buli... tessék inni rendesen
a vidékit topicok meg persze hogy bepörögnek, egyrészt a célzott piac miatt, másrészt meg az mindenképpen egy kisebb közösség, mindenki ismer nagyjából mindenkit, pöst az nagyon nem ilyen, itt mindenkire rágyógyul egy idő után az izolációs burok.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Vazze. Telóról vagyok és félrenyomkodtan egy kicsit.
Na ezért kell qwerty
A sima érintő tartalomfogyasztásra nagyon jó, de ha esetleg hsz-t írnék, vagy esetleg megírnék egy emailt, ilyesmi, akkor már falra mászok tőle, erre gyakorlatilag alkalmatlan.
Más lenne a helyzet egy tepsivel, de köszönnöm, 3,5" feletti telefon nekem nem kell.
Ezért kellene a qwerty, mert a tartalomfogyasztásból már elegem van, a továbblépés az lenne, hogy kétirányúvá teszem az írásbeli kommunikációt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #3807 üzenetére
Jó parizert kell venni, és akkor azt lehet enni. Ha nem is rendszeresen, de kb. havonta egyszer veszünk, de csak prémiumot, nem az ilyen 600 Ft/kg akcijósat.
Nekem a 4"-os kijelző nagy, meg tudnám szokni, de a zsebem nem, és nem is akarok részt venni ebben az erőforrás- meg mérethajhászásban. Sem a pénztárcám, sem az akku nem bírja, elég egy kisebb kijelző, szolidabb felbontásban, szolidabb pénzért.
Csak hogy ilyen nincs, nem nagyon van értelmes választék, qwerty-s meg egyáltalán nincs.
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #3833 üzenetére
Milyen minőség kell? Ha valami budget, akkor Möbelix, Krea-Home (Szigetszentmiklóson van mintaboltjuk, parasztok mint az állat, de olcsók, és ki lehet fogni elfogadható minőségű bútorokat, ami ma már nagy szó (!) ), RS bútor már egy fokkal fentebb van, bár elég vegyes, de jó áron vettünk ott nagyon sok mindent (onnan van a nappali bútor, az éjjeliszekrények, az étkezőasztal) meg a Róbert Károlyon van még pár jó bútorbolt a Lehel utcától a Teve utcáig.
-
DeFranco
nagyúr
Jó hely, nekem a diplomaosztóm után ott volt a családi ebédem (vidéki a család, így itt tudtuk jól megejteni).
Annyit kell róla tudni, hogy a Wekerletelep szélén van, ami annak idején a felső-középosztály vagy felső-bürokrácia egyik lakónegyede volt. Ez a miliő máig belengi az egész környéket, itt teljesen természetesnek hat, hogy apa vasárnap délelőtt anya fenekére csap diszkréten, hogy a gyerekek ne lássák meg, és öblös hangon kijelenti, hogy egy nap anyának is jár, ma a Nótafában ebédelünk, és visszük Tóni bácsit meg a Sári mamát is. (ahogy egyébként majdnem minden vasárnap történik...)
A kerthelyiség tényleg jó. A hangulat békebeli kockás-terítős, az ételek ehhez mérten hatalmas adagok, és semmi reformkonyha, minden cuppogós-zsíros (jó értelemben), a halászlevet bográcsban kapod, és a mennyiségekről annyit, hogy ha megeszed a leves-főétel-desszert kombót az utolsó falatig, akkor azért a felszolgálótól jár egy elégedett biccentés, ez nem gyakori.
A pincérek akkora veteránok, hogy szerintem már Vietnámban is tálcával a kezükben egyensúlyoztak a frontvonalon (és nem löttyent ki a gyöngyöző jérceleves), és ehhez jár az a tipikus pesti finoman flegma fölényes pimasz pincérstílus, nem bántó egyáltalán amúgy, csak ha kekk majom vagy és felhúzod magad rajta, ha viccre veszed, akkor egyből a produkció része lesz.
Kicsit túlságosan is felkapott lett a hely, és nagy-nagy gasztronómiai varázskalandokat nem itt fogsz találni, de ha foglalsz asztalt, és akarsz egy jót enni úgy klasszikus-bajusztörlős-magyarosan, akkor kiváló hely.
----
Jó tapasztalat volt még a Kispesti halásztanya étteremmel hajtépően kiváló a Pata negra, nagyon jó a Millenium da Pippo és ha még létezik,borzasztóan pancser a Klassz étterem az Oktogonon utóbbiról bővebben itt.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Az első bekezdéssel kapcsolatban lehet igazad van, én máshogy emlékeztem. Wiki alapján igaz munkásosztálynak épült, de később csak a kispolgárság és a tisztviselők engedhették meg maguknak az "itt lakást", tehát valahol a kettőnk között van az igazság.
A lakások viszont, amiket én láttam, azok egyáltalán nem olyanok, mint amit leírsz. Volt barátnőm szülei is ott laktak a Kós Károly téren, illetve ugyanabban a házban buliztak a lánynak is egy lakást (meg még azon kívül négyet a másik három gyereknek, meg egyet csak úgy... na mindegy, én sem tudok jól házasodni) és azok bár nem túl nagy alapterületűek voltak, de kiváló az elosztásuk. Az egyik 3 szobás (szülőké, nappali + 2 szoba), a másik pedig 2 szobás, egyáltalán nem zsúfolt, logikus és hatékony helykihasználású. És nem a mai Zsályavirág Lakópark Resort & Feeling Spa "3 szoba 45 négyzetméteren" értelemben.
@Saint_: ne csigázz, mondd ki.
-
DeFranco
nagyúr
Muszáj neked mindenkit addig trollkodni, amíg elszakad a cérna? Nem értem miért lelsz örömöt abban, hogy hergeled az embereket. Ha unatkozol, akkor menjél szerepjátékozni (feltéve, hogy nem mondják le, hogy hoppá, mégis elmarad - milyen meglepő) vagy aludj egy nagyot, ne itt éld ki magad.
-
DeFranco
nagyúr
Senkit nem érdekel a halas bejegyzésem, ezért pofátlanul megspammollak benneteket vele, mert mérges vagyok, hogy összesen 27 lekérést sikerült összehozni... attention whore-e vagyok?
Egyetek halat, merjó.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Hala válogatja, ez a fajta amit mi csináltunk, ez tényleg nem szálkás, nagyobbakban esetleg elő-előfordul de nagyon ritkán. Inkább csontos, azt az utána képen láthatod, szép, nagy villával is kivehető bordák, ez biztos nem akad senkinek a torkán, meg nem kell cuppogni vele órákat.
Tényleg nagyon egyszerű, citrommal és kakukkfűvel is nagyon finom.
@LÁZ @Tim82 @Huma: megértem, én sem voltam halas amíg nem ismertem meg a feleségemet, ők hallal foglalkoznak, tudják is hogy mi a jó, meg értik is csinálni, ott hetente többször megfordul az asztalon, és pár hónapot végig tudnál úgy enni náluk halból, hogy kétszer nem lenne ugyanaz.
Vissza a témához: nagyon nem mindegy, hogy milyen halat eszel. Az a gond, hogy itthon az emberek 95%-ában két kép él a halról, az egyik a gyakorlatilag tengeri hulladékkal egyenértékű pangasius/cápaharcsa/tengeri halfilé hármas, ami ugyanazt a halat takarja, ez a halak táposcsirkéje, én nem tartom emberi fogyasztásra alkalmasnak. Több benne az antibiotikum meg a hormon, mint a tápérték.
A másik a hagyományos lakossági pontyszelet, ami egyrészt rend szerint a jobb kihozatal miatt zsíros*, másrészt pedig szokott lenni egy jellegzetes pocsolya- vagy tóíze. Ez az az íz, amit a többség a halízzel azonosít, pedig nincs köze hozzá. Ez azért van, mert a halat a nevelőből egyből a feldolgozóba viszik. Mivel a hal képes arra, hogy ha tiszta vízbe teszed, akkor 1-2 nap alatt teljesen megtisztul, és elveszti ezt a pocsolyaízt, csak annyi lenne a teendő, hogy ezt az 1-2 napot megadják neki egy tiszta medencében vagy tóban, de ez rend szerint a forgási sebesség növelése miatt kimarad. Te meg egyed.
*kiváló halchips készíthető amúgy a zsíros részekből, ez egy akkora kitörési pont lenne mint a ház, képzeljetek el egy egészséges töpörtyűt... nyami. Imádom.
Emellett sajnos nincs is meg a tech az egyszeri háziasszonynak a hal feldolgozásához, elkészítéséhez, ez nem csirke, amit azért megtanul, vagy egy telefon árán megtanulhat kopasztani-bontani-elkészíteni háromféleképpen, jó ha családonként van egy pistabá' aki tud halat pucolni úgy ahogy, meg megfőzi a halászlevet a naccsaládnak.
Az első kettőhöz a vásárláskor kellene egy kicsit odafigyelni, a harmadikhoz pici utánajárás kellene, és nagyon széles világ nyílna meg az emberek előtt. De ettől függetlenül megértem, ha valaki idegenkedik, de több a családban megforduló haltól idegenkedő ember vált azóta már rajongóvá, látom az okokat. Az esküvőnkön is volt hal bőven, és nagyon durván fogyott is, ott valahogy mindenki dícsérte, hogy nincs is halíze, pedig ponty volt
@bitpork: pedig ennek van pikkelye is meg úszója egyszerre, eheted te is nyugodtan
@Agostino: ezt sajnos passzolom, mi "otthonról" kapjuk a halat (ez egyébként barramundi, Európában nem sok ember csinálja (mondjuk kettő-három), apósom az egyik, amúgy a vadlazaccal van egy kereslet- és árszinten jobb sorsú vidékeken. Vannak jó halas blogok, ahol lehet kapni tippeket, én magamtól a Fővám térre mennék, mert ott van választék és forgalom is (friss lehet az áru). A Metro halas része is meglepően jó tud lenni, de ott a frissességre azért kell figyelni. Sajnos mivel nincs itthon nagyon piaca amikor épp nincs karácsony, ezért az értékesítési hálózat is elég halovány.
-
DeFranco
nagyúr
Új nevek, amiket 2014-től már lehet adni a születendő babáknak:
Aglent, Alirán, Bahar, Béta, Elif, Árlen, Benke, Bere, Létó, Sáfély, Sudár, Erátó, Kilit, Mikolt, Györke, Ében, Móka, Miron, Ata, Témisz, Kara, Harka, Absa, Zejnep, Küne, Cseresznye, Hárs, Dió, Fahéj, Fehér, Móka, Március, Gesztenye, Torna, Ozora, Sáfrány, Göncöl, Szeder, Balzsam, Színes, Remény, Béke, Áldás, Amondó, Bojtorján
D. Móka Sáfrány... így fogják hívni az elsőszülött utódomat.
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
ja, azt hittem, hogy eladásra lesz belőle... fcuk
szerk: arra próbáltam célozni, hogy anyukámnál továbbra is vezetik majd be az interwebet, és akarok neki valami lapost oda, és mit ad isten én is pont t500-ra gondoltam sokkolóval... izé... dokkolóval
csak spúr vagyok és úgy sem veszem meg, és úgy járok, mint a vezetéstachnikai kuponnal
na mindegy, nincs most 50-60k-m erre a célra úgy sem, pedig jó lenne neki egy stabil hordozható dokkolós 2 magos lapos
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
OK, szólj majd, és adok érte 25-öt Ne mondd, hogy velem nem lehet alkudni...
/all:
Kérdés 1: Megyünk este Dumaszínházba (Kőhalmi-Hadházi fuck yeah) 19:30-kor kezdődik az előadás, előtte valahova beugranánk kajálni. Nem gondoltam nagy dologra, nem kell komplett vacsora, csak valami egyszerű és nem túl drága, kb. Meki helyett, hasonló árban, hogy mégse' mindig oda menjünk, ha nem tudunk otthon enni. Tudtok valamit ajánlani? 4-6 vonala játszik Mechwart-Corvin között...
Kérdés 2: Létezik, hogy a P4-esek stock hűtőjére úgy kellett felhelyezni a ventit, hogy a bordára fújja a levegőt? Kollégának ezt mondta a bontós, én meg úgy tudom, hogy minden esetben bordáról szívjuk le a meleg levegőt...
-
DeFranco
nagyúr
Akkor már inkább KFC, mert ott legalább ránottcsirkét adnak kápusztasalátával, nem holmi sonkásszendvicset, de valami másra gondoltam, mint a McD, BK, SW, KFC négyes. Ezek szoktak az opciók lenni, jó lenne most valami más, valami új esetleg. Nem járunk nagyon el kajálni, így nem tudok ilyen helyeket. Persze nem abroszos, egész estés szélesvásznú kajálásra gondoltam, csak valami gyors vacsira.
@pókmalac: mi van, bejelzett a biboszkópod?
-
DeFranco
nagyúr
Nemá' ez nekem új... én az AM3-as (kisebbik, Athlon II X2-höz adott) hűtőre is úgy teszem fel, hogy szívja. Talán úgy is volt a rajzon, amit adtak hozzá.
Első venti befelé, hátsó venti kifelé, táp felül magán keresztül szintén kifelé, videokártya fúj a kártyától el, proci fúj a bordától el...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #4057 üzenetére
Milyen ez a két szerecsen? Mit tud?
És azt honnan tudom, hogy melyik irányba van optimalizálva?
@bitpork: szeretek alkudni, eladóként is vevőként is, régen még a boltban is alkudtam amikor kamasz voltam és pofátlan, ettől mindenki mindent annyiért ad amennyiért akar. Eladás ugyanez, nem szoktam drágán adni semmit, nem is szokott fenn lenni 1-2 napnál tovább ha valamit felrakok. Rugalmasan állok hozzá, alacsony áron adom, ezt is várom el vásárláskor is.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #4061 üzenetére
Szerintem akkor elmegyünk a Liszt Ferenc térre, és körülnézünk ott... ha az nem, akkor keresünk egy rántottcsirkés tábornokosat...
@Huma: Magadnak köszönheted, folyamatosan jössz a képtelen hülyeségekkel, és ha van egy őszinte pillanatod azt is csak arra használod fel, hogy valaki szóba álljon veled, a következő pillanatban már megpróbálsz hülyét csinálni belőle megint. Pár topicot már széttrollkodtál, nem véletlen vették el az egyénidet sem, sőt, kifejezetten türelmesek voltak veled. Amúgy nem volna veled bajom, nem a személyeddel van a probléma, hanem a viselkedéseddel.
Szmoking meg estélyi, mi? Ja, aztán kiderül, hogy mégsem Keszthely, hanem Füred, és nem apácás vígjáték, hanem Anna-bál, és nem is vendég voltál hanem csak be kellett vinned a hangosításhoz a kábeleket, de amúgy stimmel a sztori. Egészen addig, amíg elő nem jössz azzal, hogy ha már ott voltál akkor megnyerted a Nobel-díjat (makaó nevű kártyajátékon) meg átúsztál vele a Balatonon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen