Új hozzászólás Aktív témák

  • Vins

    csendes tag

    válasz #41635072 #4038 üzenetére

    Értlek, emlékszem nekem mekkora undorom volt 1-1 érthetetlennek tűnő villany/elektronika vagy digitális technika előadás után, és még ebből vizsgázni úgy, hogy érted is...persze aki elektrót tanult szakközépben csak vigyorgott. Én nem szólok le senkit, nem is tehetném mert infó-közgáz szakközépbe jártam, de mivel jó szakmát ad és jó nevű suli (vagy az volt) a KVK ezért döntöttem mellette. No meg mert távon nem volt más számomra értelmes és elérhető iskola. Hátránnyal indultam 10 év kihagyás után és egész más oktatási követelményekkel matekból és társaiból, de azt gondoltam, ha ezeken túljutok akkor már menni fog. Aztán sikerült, igaz ráhúztam 1 évet, de ebben volt rajtam kívül álló ok is.
    Ismerek olyan emberkét aki a 2 szakot majdnem párhuzamosan végezte valamennyi ráhagyással, így a kandós tárgyakat keletin beszámolták.
    Ha te úgy érzed, hogy a közgáz-számvitel hozzád közelebb áll, és jobban érdekel, akkor érdemes körbenézned, utána még mindig eldöntheted mit akarsz. Ebben az esetben viszont nem a keletin lenne a helyed (szerintem).
    Azért ezt jól fontold meg, mert egy villamosmérnöki végzettség kiegészítve egy közgazdászival ( villamosmérnök - közgazdász ) elég jó esélynövelő a munkaerő piacon már régóta, és a Marshall kereszt :P metszési pontja lehet el fog tolódni , de az még nem most lesz.
    Arról nem is beszélve, hogy ha valaki elvégez egy villamosmérnökit az nem azt jelenti, hogy neki kötelezően áramkörökkel meg elektronikai dolgokkal kell foglalkoznia, az azt jelenti, hogy az az ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy összetett, magasabb szintű feladatokat lásson el ( például vezetővé váljon). A mérnöki szemlélet nem feltétlenül azt jelenti, hogy amperek és voltokban gondolkozz, hanem azt is jelentheti, hogy egy feladatot komplexen láss és találd meg a legjobb megoldást adott problémára. Ismerek olyan villamosmérnököket akik 20-30 éve végeztek és egy percet sem dolgoztak a szakmában és mégis sikeresek. Persze ott van a másik oldal is, akik pöpec szakemberekké válnak, és adott feladatot ők materiálisan oldanak meg.

Új hozzászólás Aktív témák