Új hozzászólás Aktív témák

  • Vins

    csendes tag

    válasz mepet #4035 üzenetére

    Teljesen jól leírtad, annyival egészíteném ki, hogy nem szabad feladni ! Nekem volt egy csomó pótvizsgám, volt olyan félévem, hogy csak 1 vizsgám lett meg az 5-ből és toltam mindent magam előtt. Egyszer feladtam, majd újra elkezdtem a sulit az elejéről 2 év kihagyással mindezt 10 évvel az érettségi után. Nem volt könnyű, mert mellette már dolgoztam és nekem az volt az első * az év végi vizsgáim emiatt rendre gyengébben sikerültek.
    Nem akarom fényezni magam, sem elmerülni a részletekben, röviden: el kell dönteni, el akarja-e végezni az ember vagy sem. Ha igen, akkor minden lehetőséget be kell vetni, a legfontosabb, hogy ha nem sikerül valami nem szabad megfutamodni.
    Sokszor érzi az ember,hogy nem tud semmit, mindenki pengébb nála...nem kellemes, én is éltem át ilyet nem egyszer, de el tudtam ettől rugaszkodni és nem ezzel törődtem, hanem próbáltam a legtöbbet kihozni az egészből. Halkan jegyzem meg, hogy amit a Kandón tanítanak szerintem olyan dolgok, amit egy-egy téma lezárása után és a suli befejezése után el "kell rakni", a gyakorlat egész más - mint a vezetés. Nagyon sok minden alap, és el vannak maradva, bár most már úgy tűnik próbálnak frissíteni (PIC programozás, optikai hálózat tervezés). Az alap dolgokat persze tudni kell, de nem fog számítani, hogy hányasra vizsgáztál. Legyen meg és kész.
    A jó kapcsolatok sokat segítenek, a végzett diákok sokszor anyag hegyeket tudnak adni, némelyik tanár rigolyái pedig 99%-ban előre tudható. Mit kérdez, mi a heppje stb...

    Még valami...kell hozzá egy kis szerencse is (laborokhoz,vizsgákhoz), de ha már elhatározta magát az ember, hogy végig csinálja, akkor előbb-utóbb mellé pártol a szerencse ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák