Új hozzászólás Aktív témák

  • B1T3

    Topikgazda

    válasz Xalderon #8390 üzenetére

    Nehéz ügy, mert a célzottan otthoni cuccok szoktak wifisek lenni, ezekbe viszont ebből adódóan általában nem kerül aksi.

    Hangzásban szerintem az Onyx Studio 5/6-tal és a Go+Play-vel is elégedett lennél, de rock és metal zenénél talán picit jobb választás lehet a Go+Play. Volt már mindkettő, így egymás mellett is volt szerencsém meghallgatni őket, ráadásul én is éppen metal zenét hallgatok. Igazából a kettő hangképét összetéve lenne egy tökéletes bluetooth hangszóró. :D Amikor egymás mellett hallgatva az OS5-ről váltottam a Go+Play-re, az azonnali benyomásom a basszus eltűnése volt, fordítva pedig hogy az OS5 mosottabb, kevésbé részletező középtartománnyal rendelkezik. Nos a Go+Play sem arról híres, hogy gyenge lenne mély tartományban, sokkal inkább arról van szó, hogy az OS5-ben van érezhetően több tartalék (talán éppen ez a hangolás megy egy kicsit a részletesebb hangkép rovására), szóval összességében azt mondanám, hogy a rock és metal zenék komplexebb szerkezetéhez (több hangszert is le kell képezni dinamikusan) talán jobban passzol a Go+Play (persze egy-két breakdownnál és bassdropnál jól jöhet a plusz mély az OS5 részéről :D), de ár-érték arányban jelenleg véleményem szerint az Onyx Studio 5 bajnok ajánlat.

    Mivel ezek bluetooth-osak, így természetesen semmi különbség nincs az Androidos és iOS-es kompatibilitás között. A telefonos appok egyik említett modellhez sem szükségesek, így ez sem releváns. (Azonban valóban tragikusak, amikor volt egy Harman Kardon Omni 10+-om, egy firmware frissítés konkrétan tönkre vágta a hangszórót.)

    Elromló dolgokról én még nem nagyon hallottam, de az akkumulátor valóban lehet gyenge pont. Ugyebár az Onyx Studio 5-ben egy nem túl nagy kapacitású (3283 mAh) kapott helyet, viszont végül nálam ez maradt, mert a Go+Play már gyárilag furaságokat produkált (olyan volt, mintha sosem akart volna feltöltődni, mindig visszaugrott egy korábbi fázisra a visszajelző LED). Mivel én is olyan helyen használom, hogy szükség esetén mindig van a közelben konnektor, így a kisebb kapacitás engem speciel nem zavar (az általában általam használt alacsonyabb hangerő mellett így is hosszú órákig szól), és ha tippelnem kéne, a többi gyártó sem tud csodát művelni a Li-Ion/Li-Po aksikkal a technológiai sajátosságai miatt, legfeljebb szignifikánsan nagyobb kapacitásút belepakolni a hangszóróba, amelyben ennél fogva több tartalék van több száz ciklus után is.

Új hozzászólás Aktív témák