Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz Richard! #16281 üzenetére

    Végre megérkezett az Anker Motion+ hangszóró, amin 2x le is futtattam az IsoTek bejárató lemezt, de még bőven a bejáratás fázisában vannak a hangszórók.
    Amolyan szaladgálós, könnyen hordozható hangszórónak kellett a Vifa Oslo mellé. S ha már 3 éve az Oslot használom, akkor miért ne próbáljuk ki egymás mellett a kettőt?

    Nos nagy újdonságot nem fogok mondani, de elképesztő módon meglepett a Motion+.
    Nyilván nem egy liga az Oslo-val, de sok érdekességet tartogatott az egymás melletti teszt, itt zenélgettem 1 órát.:

    Motion+: Gyönyörűek a magas hangok. Én nem is tapasztaltam torzítást és csodálatosan részletez. Illetve a színpadi kép szélesebb volt mint az Oslo esetében. Persze az Oslo mono hangszóró, de ezt érezni is lehetett. Az Ankeren sokkal szélesebb színpadon szólalt meg a dob, a basszgitár. Hatalmas élmény volt hallgatni.
    Sajnos a fizikát nem lehet meghazudtolni, így ahogy haladunk a mélyebb hangok felé, úgy nőtt az Oslo előnye. És nem a jbl-es "műanyag" basszusra gondolok, hanem a hangszerek teste, öblössége jóval több. De ugye ez is érdekes, mert igazán az Oslo mellett tűnt fel a hiánya, külön önmagában hallgatva nagyon kerek képet mutat az Anker. Tulajdonképpen ez volt az egyetlen jelentős különbség a két hangszóró között, a Vifa sokkal testesebb és dinamikusabb. (És persze 3x akkora, és 7x annyiba kerül)

    Az Anker gyári alkalmazása kötelező! Rengeteg extra tudtást ki lehet hozni a hangszóróból.

    Szóval minden összevetve ez a hangszóró egy ár/érték arány bajnok. Nagyon kerek egész képet ad, brutálisan tiszta magasokkal és részletezéssel, színpadképpel. Bizony nem kellett szégyenkeznie az Oslo mellett. Nagyon kellemes hallgatni a "meleg" hangját.
    És hé, ez egy kevesebb mint 30.000Ft-ba kerülő, könnyen hordozható hangszóró.
    Persze nem az elektronikus zenére találták ki, arra ott a boombox. De minden mást elképesztően jó élmény hallgatni rajta. Részemről maximálisan ajánlott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák