- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Szolgáltatások közül csak a BD lejátszást szoktam alaposan vizsgálni. Érintőlegesen az USB-ről történőt is, amiben szintén remekelnek a Pioneerok.
Tartósságukról és megbízhatóságukról is híresek. Nem véletlenül adnak már 6-7 éve 3 év garanciát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
Ha csak gyári BD lemez lejátszásról beszélünk, akkor szerintem mindegy, hogy Pio 150 vagy Panasonic 120/220.
Írott BD lemeznél már nem, mert amelyiknek jobb a hibajavítása az a nyerő.
Ráadásként még ott van (amiről itt kevés szó hangzik el) a DVD lemezek felskálázása. pedig sokunknak van DVD lemeze régebbről és szeretné lejátszani. Nos ebben a Pio150 szerintem *5-ös!az ilyen gyártói pr maszlagok mint a smart meg médialejátszás DLNA csak mind másodlagos tényező. Pioban is van youtube meg nemtom még mi de nem használom az van a tévében is.
Akiknek a média lejátszás a fő szempont ne is keressenek asztali BD lejátszót, mert ebben az egreat és társai a nyerők.
Viszont ha valóban optikai lemezekhez kell lejátszó és szempont a 3D ez a két tipus szerintem a belépőszint alább nem szabad adni.De mint írtam belépő szint tudom vannak még jobbak és még drágábbak.
Realme GT Master Edition
-
Parson
addikt
válasz Flashget #2854 üzenetére
No ez már egy jó kis összefoglalás a lényegről, köszi!
Ugyanakkor fontos megjegyeznem, hogy:
- 3D egyáltalán nem szempont nálam. Bármilyen furcsa is, ha van oké, ha nem, lesz*rom, a tv-m úgy sem 3D-s, és a jelenlegi 3D-s technikák nem is jönnek be. ('Teszteltem' már párat.)
- Smart funkciókat én használom, és nekem ezért is kell... lévén az aktuális TV-m szintén nem smart funkciós
- DLNA opciót szintén használom, pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen az új filmeket lemezre kiirnom, de a régi DVD-ket és CD-ket lejátssza, + ha befut egy Blu-ray lemez is, azt is...Kb ennyi a lényeg. Jah és amit még irtam, hogy HD audio hangokat gond nélkül küldje a HT erősítőre. Bár itt még kérdéses számomra, hogy kell-e tudnia dekódolni a hangokat a BD lejátszónak, vagy ha nem tudja, tovább küldi az erősitőnek, és majd az dekódolja, vagy mindkettőenk tudnia kell a jó lejátszáshoz...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz Csabroncka #2856 üzenetére
Köszi az infót.
Ha 'nem is hallom ki a HD hangokat' jelenleg, később még 'kihallhatom'... és ahhoz csak a szükséges komponens(eke)t és ne a teljes rendszert kelljen fejleszteni... ez a lényeg a meglátásomban, ezért (is) jó, ha figyelek/-ünk a részletekre.1. Visszatérve a HD hangra... ezek szerint, ha nem dekódolja (mert nem tudja a BD lejátszó), akkor továbbküldi a HD hangot dekódolatlanul? - ezesetben felesleges az egész opció a BD player-ben
2. Ha tudja dekódolni a HD hangot, de jobb, ha a HT rendszer dekódolja, akkor le lehet tiltani a dekódolást (illetve beállitani, hogy dekódolatlanul menjen az erősítőbe) ?[ Szerkesztve ]
-
Lajos_
tag
Mionden lejátszó képes akár 2 csatornára ia lekeverni a HD hangot, a különbség pedig egy sima AC-3 és egy DTS-HD MA között pedig hallható kevesebb mint félmilliós rendszeren is.
Az átküldést ált. primary pass-thru -nak nevezik, ekkor a dekódolás az AV erősítő feladata lesz. -
Parson
addikt
Hasonlóan gondolkozom én is... viszont most már totál összekavarodtam és a bőség zavarában érzem magam... kezd szimpatikus lenni ez a Pioneer-BDP-150K is, de ez nem smart... árban feljebb menni pedig feleslegesnek érzem.
Mi a konkrét gond az LG-BP620-assal? LG BD lejátszói közül a legjobb, ahogy látom... és minden funkció benne van ami kell. Gépészetileg/elektronikailag/szolgáltatásban van hibája vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Lajos_
tag
Igaza van. Nekem volt az Eisa díjas BD-390 is, az nem volt rossz. Viszont a BD-670 most lett eladva, az lenne a topmodell, de a sok smart okosság helyett pl költhettek volna sokkal jobb lemeztálca mechanikára.
Helyette van BDP-150, a képminőség ég és föld ugyanazon kábelen és tévén. -
spiky03
veterán
-
Parson
addikt
Oké, tegyük fel, hogy az LG-t kiejtettük a sorból... mi a helyzet a Samsung BD playerekkel?
Samsung TV-m alá Samsung BD player smart funkciókkal meg amit felsoroltam feljebb, mind adódik, ráadásul akkor az sem gond, ha nem dekódolja a HD hangokat... Samsung márkával amúgy is ki vagyok egyezve egy ideje, az LG-t aláírom hogy én se tartom vele egy szinten...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Flashget
félisten
-
Csabroncka
addikt
Lajos_ ne vakíts, senki nem beszélt milliókról!
Számolok most neked egy kicsit (az én rendszeremet tudom alapul venni, és átlag árakat)
Erősítő (használtan, alsó közép kategória): 100.000 Ft
BD játékos (HDMI kábellel, belépő) használt vagy új: 50.000 Ft
5.0 hangfal használtan (alsó közép) + sub 250.000 Ft. (Dali concept, ár frontoktól függően)
Kábelek: átlagban 5X3 méter (3000 Ft-os kábellel, ami nem feltétlen optimális): 45.000 Ft.Esetleg:
TV hez HDMI +5000 Ft.
optikai kábel 2m: +3000 Ftösszesen: 450.000 Ft.
Ez egy kiváló rendszer lehet (hozzáteszem nagyon jó áron), de NEM fogod kihallani rajta a HD és a normál Dolby vagy DTS hangok közötti különbséget, kérdezz nálam tapasztaltabbakat, ez BIZTOS!
Parson: igen be lehet állítani a lejátszókat, hogy hogyan továbbítsák:
Eljátszó dekódol: LPCM
Erősítő dekódol: Bitstream[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
És a végére, csak letelt a szerkesztési időm.
"in medias res"
-
spiky03
veterán
Annyit csak, hogy az LG vitte simán a külső feliratokat is, mindenféle külön progi feltelepítése nélkül a gépre. Csak két dolgot kellett beállítani a Win7-ben és kész. Valamint ott ha beléptél a megosztott mappában ott megtudtál nézni mindent, legyen az videó, kép vagy zene.
A Pio-nál az elején kikell válsaztani, hogy mit szeretnél nézni/hallgatni, és utána csak az olyan tipusú file-okat látod a mappában.
Meg valamiért az AAC hangú filmeket nem játsza le a hangot, de mondjuk ez nem gond, mert HDMI-n átmegy a tv-nek, és onnan meg visszajön optikain az erősítőbe, így van hangom, csak másik bemenetre kell kapcsolni az erősítőt.
Jah meg az LG simán vitte az L5.1-es mkv-kat is. Igaz ez sem lényeg, mert átlehet alakítani L4.1-re őket, meg ilyeneket nem sokat tesznek fel, nah meg ezeket is viszi a tv-m.
Úgyhogy pont kiegészítik egymást, mert pl a tv felismeri a külső feliratokat is, igaz kellett hozzá egy Serviio a gépre.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lajos_
tag
válasz Csabroncka #2869 üzenetére
Márpedig lehet hallani a többletinformációt, a több részletet. Anno igencsak "látványos" különbség jött ki az Apocalypto gyári DVD kiadásán a DD és a DTS sávok között. S mivel maja volt mindkettő, szinkron általi leromlásról nem beszélhetünk. Az MP3 sem úgy szól mint az Audio CD. A DD átlag 230-250 MB, míg ugyanez DTS-ben 600 MB feletti, ugyanazon film esetén.
Lehet hallani 500ezres rendszer alatt is, ugyanis vannak még olyan "gazemberek" akik nem átallanak sztereo rendszeren filmet nézni. Itt hangminőségről beszélek, térhangzástól függetlenül.
Vagy említhetném az Avatar BD lemezt. Magyar DD vs Angol DTS-HD MA. Egy jó szteró felállásban is előjön a különbség. -
Parson
addikt
válasz Flashget #2868 üzenetére
Nálam HT 5.1 erősítőre megy, jobban örülnék a digit koax kimenetnek, de csak tarcsiban, mert első körben HDMI-n megy az adat (kép és hang is) az erősitőbe.
(#2869) Csabroncka -> Köszi az infót!
(#2871) spiky03 -> Hát a mappakeresősdi egyáltalán nem izgat, ilyen a samsung tv is... a többi probléma viszont inkább hangzik nyűgnek, mint szimpla megoldásnak.
(#2872) Lajos_ -> Alapvetően egyetértek veled, de azért most HT rendszerről beszélünk, így a stereo-t ne keverjük bele - kicsit alma-körte esete lenne.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nekem annyira nem nyűg.
Meg ugye a képminőség kárpótol mindenért.De dönts, ahogy szeretnél.
A legegyszerűbb ha elmész pl MM-be és ha van kitéve olyan BD ami érdekel, akkor leteszteled, hogy miket visz és miket nem.
Én is így tettem. Jah és a Pio simán viszi a Header strippinges mkv-kat, is, míg ezeket az LG nem vitte.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Elbeszéltek egymás mellett, de nagyon!
Te sztereót emlegetsz, mindenki más 5.1 rendszert.
Ne hasonlítsd a Dolby Digitalt, pláne a magyar szinkront az eredeti DTS-hez,,mert az 100-ból 99-szer egy rakás hulladék. A DVD (Apocalypto) itt megint nem játszik, HD a téma. Mellesleg DVD-n a DTS legtöbbször csak 640 kbps.
HD filmeken a magyar 5.1 Dolby Digital jellemzően 448 kbps, ami szerintem felejtős. A DTS core 1509, vagy 1536 kbps, melyek már brutáljól tudnak szólni, de az nem csak a bitrátától függ. Sok film DTS-HS Master Audio sávja csak 1800-2000 kbps közötti, azokat szinte lehetetlen megkülönböztetni a core-tól. Annak ellenére, hogy veszteséges tömörítést hasonlítunk veszteségmenteshez. Az sem mindegy, hogy átlagos, vagy maximális bitrátáról van szó.
A valóban jó DTS-HD MA vagy Dolby TrueHD bitrátája 3000 kbps fölötti és elérheti a 8000-et is.
Alapvetően arról volt szó, milyen értékű házimozi rendszeren nyújt valóban jelentős pluszt a HD hang? Arra mondjuk, hogy új árakkal számolva mimimum 600e (szerintem 800) forintot kell rá költeni.
Azzal nem vagyunk előrébb, ha nagyon odafigyelve meg tudjuk különböztetni a hangsávokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz spiky03 #2874 üzenetére
Innen a tesztoldalról leszedtem a fájlokat.
[link]
kérdésem az lenne megnéznéd/néznétek, hogy a mov fájlokat lejátsza a pio 150?
a 720p-nél nekem azt írta nem támogatott hangformátum a képet viszont lejátszotta. a 1080p-s HP részletnél volt kép és hang is. Viszont a 1080p-nél ezt írják L4.0 mégis lejátszotta simán USB-n penről.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Szerintetek az miért van, hogy leszedek egy BD25-ös ami 3D-s filmet tartalmaz.
Majd ugye ennek a tartalmát szeretném kimásolni egy 32 gigás pendrive-ra, AVCHD mappába, viszont ha megnyitom a BD25 ISO-t, akkor abban a tartalom már a duplája.
Tudom, hogy a 3D-s film miatt 2x van rajta vagy mi, de akkor ezeket, hogy írjátok ki egy 25 gigás BD-re? sehogy?Mert szedtem le két rendes 3D-s természetfilmet, és így sajnos nem tudom megnézni mert nem fér rá a pendrive-omra.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Parson
addikt
válasz Flashget #2878 üzenetére
+ egy indok / érv a Pioneer mellett? Hajlok rá, bár még a samsungokat kizárás előtt végig akarom nyálazni, hátha van még ott vmi értelmes választás... egyszerűen hajt a kiváncsiság, és mint általában, most se rohanok sehová...
Jut eszembe, ezek a BD playerek lejátszák az ISO kép file-okban lévő 'virtuális dvd' lemezeket?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
A Pio modolt fw-je elvileg tudja.
Én nem tettem fel, nekem jó ha kimásolom a tartalmát az AVCHD mappába.
Kivéve ugye a 3D-s filmek, mert azok nem férnek rá a pendrive-omra.@(#2882) Flashget
Oke.
Már én is nagyon várom a filmet
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Hagyd a csudába a Samsungokat! Volt nálam 4 különböző modell, tehát tapasztalatból mondom.
(#2880) spiky03
Még sosem találkoztam efféle duplázódással. Indítsd el a másolást, aztán kiderül, valóban kétszeres a méret, vagy csak a programod zizis.
Amúgy még mindig nem értem a pendrájvozást. Gombokért lehet kapni merevlemezeket, 4 hete 8000-ért vettem 1,5 TB-os WD Elements-et, tele filmekkel. Sentinel szerint 62 napot üzemelt. Még foQ rezgéscsillapító is van a tetejére ragasztva.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Amikor 3-4 hétig, esetleg 2-3 hónapig intenzíven használsz egy készüléket, kialakulnak benned benyomások, vélemények. Ezek alapján azt mondom, csakis Pioneer lejátszóért adnék pénzt a 150000 Ft alatti választékból.
Elsődleges szempont a képminőség, utána következnek: hang, kezelhetőség, szolgáltatások, kivitel. Mindenben jobbnak tartom a Pioneerokat és nem fűződik hozzá semmiféle anyagi vagy egyéb érdekem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Már a másolás próba megvolt, és kiírta, hogy megtelt a lemez.
Jaja, szerintem is az lesz, hogy veszek egy 80 gigásat, arra pont ráfér a BD50 is, a többire meg ott a NAS.
Vagy attól függ, milyen akciós winyót találok.
Mondjuk megvagyok nélküle, elég a BD25 is nekem.
Abban szedem az olyan filmeket,a mik jobban érdekelnek, pl ma a G.I.Joe-t nézzük így haverral a 2.rész előtt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Parson
addikt
válasz junior11 #2893 üzenetére
Most nézem a user manual-t, itt külön fel vannak tűntetve az első oldalon... csak még nem találtam meg a különbséget.
-
Csabroncka
addikt
Lajos ne variáld át a hozzászólásod, mert amire én válaszoltam az kimondottan a DTS vagy Dolby és a HD.M közötti különbségről volt szó ezt írtad>>
Nem vitázom tovább, és felesleges mp3-mal vagy sztereóval dobálózni!Pusztán egy tanács, hogy miért mit kaphatunk és megéri-e valóban az a többlet pénz...
Parson: Ha nem vennél újat, és a médialejátszó funkció kevésbé izgat, akkor ez kitűnő választás lehet!
(Az áron lehet még faragni)[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Parson
addikt
válasz Csabroncka #2895 üzenetére
Hello,
sajnos a medialejátszó opció nekem kimondottan kell, pont hogy a BD -ből nem lesz sok beletéve szerintem (egyelőre csak a meglévő régi CD-s és DVD-s filmek, amikből még nincs meg a HD minőség, de ha ezek meglesznek, azok sem biztos, hogy BD-n lesznek, hanem NAS-on). Persze bármikor befuthat egy jó kis film BD-n is, és akkor viszont ne legyen gond anank a lejátszása sem - ezért nem elég a szimpla DVD lejátszó, meg hát urambocsá ne visszafelé haladjunk már...
Szóval ahogy nézem, ez a Pioneer BDP-150-K (újonnan, garival) lesz a jó választás valóban... remélem nem lesz csalódás, de azért még alszom rá egyet-kettőt... van még másfél hónapom beszerezni a jeles alkalomra.
Amúgy a DLNA-n kívül mit tud még ez a kütyű? Internetről csak youtube videókat játszik le?
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Nekem is BDP-150 volt először, próbáltam befogni médiásnak, de nem sikerült. Lehet a kínai fw-el nagyobb siker lett volna, de a normális feliratkezelés így sem lett volna, úgyhogy végül feladtam és visszavittem a boltba. Remek Blu-ray lejátszó és ha nincsenek nagyobb médiás igényeid, akkor elmegy. Sajnos a level 4.1 alatti vagy feletti mkv-kba is beletörik a foga(ahogy az összes BD lejátszónak), úgyhogy néha konvertálással is számolni kell.
Ezután váltottam Dune B1-re, ami az összes médiás igényemet kielégíti. Persze itt a lemezlejátszásnál kell kompromisszumot kötni. Mivel főleg médiafájlokat nézek nekem megfelelőbb. A lemezkezelés hangosabb, mint a Pionál, egyértelműen nincs benne olyan jó optika, de számomra ez nem zavaró. Képminősége is kiváló médiafájloknál és BD, DVD lemez lejátszása esetén se vettem észre különbséget a két lejátszó képe között. Állítólag nem szereti az írott lemezeket, ilyenjeim nincsenek, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
Ára most még annyira nem is vészes, én 70-ért vettem, most 66 újan. Esetleg van egy jónak tűnő használt ajánlat 55-ért itt aprón.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest