- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
-
f27
senior tag
válasz ielektros #7802 üzenetére
Ha elolvastad akkor azt is eszre vetted hogy igen volt ilyen hogy hibasak,de azok a hibas chipek akkoriban tobbet mentek mint a mai nemhibas chipek.
Ennyi eroval mondhato hogyha azok hibasak voltak a mostaniak milyenek?
Sok olyan chipet latok meg mukodni ami 2006 es meg elindul javitasra joneheny honapot.
Igy most folyamatosan gyarihibasakat gyartanak nem?
En etol fuggetlen azt mondom hogy a mostani chipekhez kepest azok nemvoltak hibasak -
ielektros
senior tag
Feri neked gorcsben van valamid. Nem tutdok szellemi csatat fegyvertelen emberrel folytatni. Te irtad, hogy hibas aztan meg nem hibas, aztan meg 2 evig megy 5 evig megy. Aztan meg 2-3-5 ev jo az nem jo az. Most ez mi? Nezd, bele lehetne menni a hutesek hibaiba is es a hibas hutes vezerlesekbe is. Kar erte a chip szeria hiba az nem errol szol. A szar az szar. Te viszont hibas szeriakrol meg nem hibas szeriakrol beszeltel. Ha rossz, uj chip kell helyette. Nem porhintes meg egy nap proba garancia. nVidia is elismerte, hogy ezek a szeriak rosszak... Melyik uj chip szeria tunik neked hibasnak? Erdekel komolyan mer nem tunt fel eddig szeria hiba az ujabb chipeknel. Ne bants, tanits mester.
-
nagyúr
válasz Benji77 #7806 üzenetére
Rendesen fel van installálva a ATK ACPI driver, az AMD PowerNow.
Win8 alatt már szerencsére integrálva van.Járasd egy 10 percet command prompt alatt. Utána óvatosan közelítsd meg procit, lesz vagy 70 fokos a borda!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Adott egy igazán minőségi gép: Chili green / Clevo W760SUA. Töltőről szépen megy a gondok ott kezdődnek ha csatlakoztatok egy akksit is. Kis idő múlva az akksi egyik fele forró. Másik gépben feltöltött akksiról sem indul csak megvillan a power led.
A töltés vezérlő ( MB39A132 ) lenne rossz? Vagy mit ellenőrizzek le?
-
nagyúr
válasz Benji77 #7813 üzenetére
Ha BIOS után nyomsz egy escape-et és megáll a gép a BOOT SELECTION-nél, akkor is 43 fokos marad 2-3 perc után? Kizárt!
Akkor abban Intel van nem AMD Csak AMD-nek van átgravírozva
Vagy 12000-et forog a ventijeTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Papír vékony lapról szerintetek milyen beállításokkal lehet lehántolni egy chipet úgy, hogy ne szakadjanak fel a pad-ek a lapról? Nem laptop, de FuSi esprimo v5555 (ilyennel volt már dolgom) lapja az egy gerenda ehhez képest.
Gyári hőprofilt nem lehet szerezni hozzá, úgyhogy valami jól bevált alsó-felső fűtés hőfok kombináció érdeklene. Ez egy EKG, szóval hiába kérdeztek tipustKöszönöm az ötleteket előre is!
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
hoax
senior tag
válasz Anakin007 #7817 üzenetére
Nem a hőprofillal kell óvatosnak lenni, hanem az alátámasztással és az egyenletes, kissé alacsonyabbra vett alsó fűtéssel.
Nálam az a tapasztalat, hogy vékony paneleknél inkább ez fontos, mint a hőprofil variálása. Ugyanannyi marad az ón olvadáspontja...[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
chipkonzol
csendes tag
Sziasztok
Ha valakit érdekel 0 perces, és eladó
Xbox360 és Notebook javítás Békés megyében
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
IBM Thinkpad T42 chipjei is Underfill ragasztásos?! -
f27
senior tag
Skacok ma vettem egy playstation 4 et...
Akkorat jatszottam mint meg soha az elmult evekben -
f27
senior tag
válasz Gigabyga #7825 üzenetére
Szerintem is is
De lehet azt mondanam hogy lehet az elejen nem ragasztottak,aztan kesobb megis ragasztottak.
Vagy lehet tenyleg delelot vagy delutan,bar a chipeket es a ragasztot robotok viszik fel a deszkara szal tokmindegy melIk muszak csinalta muszakvaltas kozbe a gepek nem alnak le. -
gliga69
tag
Dolgoztam ilyen helyen. Műszakváltásnál megállnak a gépek, a gépet operátorok kezelik, a gépből kijövő cuccot meg van ahol nem képfeldolgozó rendszer, hanem minimálbéres droid vizsgálja
ps.: t42ből tényelg van telibe ragasztott bga? Csak mert engem eddíg elkerült. Csak olyanokkal találkoztam ahol 8 pötyi volt.[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
válasz gliga69 #7827 üzenetére
Csatlakozom, csak olyat láttam még én is, pedig van egy halommal Szerintem buherálták már a kollegáét, azért olyan. Van nekem is egy T43 elfekvőben, kontaktos volt a radeon, leszedtem, mert ebbe bele merek nyúlni és valami fekete genyóval locsolták meg úgy, hogy szinte a chip közepéig befolyt! Csodával határos módon lejött szépen, túlélte minden pad a lapon is meg a chipen is, de ott maradt mindenhol ez a fekete cucc, fullra leszedni nem bírom, 390fokon van a páka és csak nehezen maszatolódik, mintha műanyagot forrasztanék! Látott már valaki ilyet? Az esélytelenek nyugalmával, mivel úgysem akarom már ezt megcsinálni és szinte tuti, hogy hőgutát kapott a chip, megküldtem hőléggel 400 fokon és úgy már "kezelhető", sniccerrel Szóval még 400 fokon sem olvad igazán
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz Anakin007 #7831 üzenetére
Köszi szépen az ajánlatot,már 3x-ra futnék neki a T4x-T/R6x szériának de nem visz rá a lélek...Már próbáltam mindent én is a legjobb volt eddig levétel után a kamu rma-223-al jött le szépen bár nem is azzal van a gondom hanem ,hogy akárhogy takarom szomszéd chip alól kipattan a golyszli.
Azért is kérdeztem,hogy a T42 széria is underfill, mert el se vállalom...
Aki találkozott vele annak 8pici gubacs van a sarkoknál?? -
gliga69
tag
f27-ok nem írtam le konkrétan mire gondolok ezért újra leírom.
Aláragasztottból láttam 4 fajtát láttam
- sarkaknál esetleg oldalaknál pötyik amik részbe az alkatrész alatt részben mellette. Simán lepattgnak kis hő hatására
- sarkanál derékszögeben leragasztva 350 foknál úgy jön le mindt a sziloplaszt, alíg folyik valami az alkatrész alá
- oldalak végigragasztva kivéve egyik oldal közepe, itt is jut a chip alát itt már láttam 2-3 sort aláfolyni, ez
általában piros színű és csak ragacseltávolítóval jön le normálisan úgy hogy nem teszet tönkre a padeket- teljes mértékben ki van töltve az alkatrész alatt. ezt csak leköszörülni lehet értelmesen ostorköszörűve (mármint a bga-t köszörülöd golyókig, l, utána a bga maradványok lejönnek normálisan ami a lapon marad epoxy meg lejön eltávolítóval faszán.
---> mindegyiket lehet csinálni padszaggatás minimális esélyével
[ Szerkesztve ]
-
gliga69
tag
t6x időnként tényleg elék szívás a vgahoz közel lévő éh miatt
-
Kocska89
tag
Erre valaki.
Közben méregettem Akksira 11,2 megy töltés közben. Nekem ez nem tűnik rossznak.
-
beeper129
csendes tag
Sziasztok,
szükségem lenne 1-2 db RT8209B -re és 1-2 db RT8206B-re.
Tud valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
-
gliga69
tag
válasz Kocska89 #7838 üzenetére
ha a töltőköröd rendben van (töltő fetek gatejére nézz rá szkóppal)
és a forrásválasztás sem csinál hülyeséget akkor minden bizonnyal valahol nagyobb ellenálás került az akku kapcsai és a töltő kapcsai közé (feketedobozos elméleti határok) és azon az ellenáláson disszipál, melegszik.
pl.: kitágult csatlakozó lábak az akkuban, amennyiben késes csatlakozású az akku.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest