Új hozzászólás Aktív témák

  • Tybee21

    aktív tag

    A hitelről... hát igen, minden szentnek maga felé hajlik a keze, elismerem, hogy a tegnap belinkelt elvileg közgazdás csávó levele túlzóan általánosító, bár én ismerek olyat, aki tényleg butaságokra vette fel a hitelt, és ezzel tette tönkre a saját és családja életét. Egyébként épp Gansxta kapcsán is linkeltem a cikket, ő is f*sz volt.
    Ettől függetlenül én nem vettem fel hitelt, bár azt hiszem ebben az életkorom, és a családi hátterem is segített, mert épp 2-3 évvel vagyok annál fiatalabb, hogy csak beleessek a hitel bummm-ba, én most 28 vagyok. A családom meg annyiban játszik közre, hogy nálunk a hitel tabu, illetve arra neveltek, hogy soha ne vegyek fel. Egyébként meg albérletben lakok, és nem anyámék pénzéből...
    Nem akartam senkinek a tyúkszemére taposni, mert nincs bajom azzal, ha valaki vett fel hitelt, és törleszti, hála' Istennek fogalmam sincs, milyen azt átélni, hogy egyik hónapról a másikra egyszer csak plusz 30-40-50 ezer forintot kelljen a családi költségvetésből kisajtolni, nem is tudom lehetséges-e.
    Én, és itt jön az első mondat, azt láttam a cikkben, hogy én nem vettem fel hitelt, ennek ellenére, amikor az állam segíti a hiteleseket, azt az én adómból is teszi, és hát... az élet nem lett mostanában könnyebb, én ezzel értek egyet a cikkíróval.
    A bankok meg egyébként szemetek, mert még a nagy "válság" idején is frankó kis profitokat termeltek, csak lehet nem annyit, mint előtte, vagy azelőtt, csak az a baj, hogy nem tudnak benyelni néhány évet, néhány bedőlt adóst, holott a többit többszörösen megsarcolják, hanem még az államon is beszedik a magukét.

    A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)

Új hozzászólás Aktív témák