Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Joshi #4208 üzenetére

    A 35 C bed hőmérséklet a Cool Plate-hoz van beállítva, ha átváltod Textured PEI-re, akkor nem lesz egyik PLA profilban sem 35 C.
    Sokan megjárták már ezzel, akik megvették a valamelyik P1-et és elkezdtek nyomtatni anélkül hogy észrevették volna, a Bambu Studio-ban valamiért gyárilag a Cool Plate van beállítva, amihez meg a Bambu előírja a ragasztó használatát. Szóval ennnyi a titok.
    Elhihetnéd nekem (meg sok más 3D nyomtatással évek óta foglalkozó fórumtársnak), hogy ha túl magas a bed hőmérséklet a PLA-nál, akkor az lesz, amit fentebb írtam a #4205 hsz-emben, hogy az alsó rétegek nem tudnak teljesen kikeményedni, viszont az ágytól távolabbiak igen és azok ezért jobban zsugorodnak és felhúzzák az első réteget az ágyról. Egyszerű fizika :) . Az, hogy mi a túl magas, PLA típusa válogatja, mert van ám sokféle, a PLA az egy gyűjtőnév az azonos alapokra gyártott filamentekhez.
    Egyébként meg ha nem hiszed el, az sem baj, én csak segíteni szerettem volna 2thletme2day fóruntársnak, aki ezt kérdezte :K .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák