Új hozzászólás Aktív témák

  • Spizzi

    tag

    Sziasztok.

    Nem tudom, hogy a megfelelő helyen teszem fel ezt a kérdést de talán ez áll a legközelebb hozzá.

    Van egy jelenség amit nem tudok hova tenni. Már a 6800 XT-nél is megfigyeltem de ott kevésbé volt zavaró, mivel nem igazán értem el a 170 FPS-t ultrán sehol (170Hz a monitorom) és ott nem fixáltam az FPS-t szinte sehol.

    Viszont most a 7900 XTX-el más a helyzet, konkrétan két játékot tudok felhozni példának. Az egyik a COD MWII, ahol felülről lógok ki a VRR tartományból és zavaró, hogy elkezd törni a kép. Ezért lelimitáltam az FPS-t 170-re de így meg olyan fura... olyan darabos, nem olyan folytonos a kép. Egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni. Hiába 170 FPS nem annyinak érződik. Ha kiveszem az FPS limitet akkor a tearing-en kívűl semmi baj, folyamatos, nagyon sima a kép.

    Először azt hittem a coddal van valami gebasz, de kipróbáltam a Far Cry 6-ban is, ahol igaz nem érem el a 170 FPS-t ultrán 1440p-n, de mondjuk tud a kártya egy olyan 130 körüli értéket. Ha nem limitálom, hanem hagyom, hogy magától ugrándozzon 120-150 között akkor semmi gond, tök sima a kép viszont ha limitálom 130-ra, akkor egyszerűen nem olyan érzést ad vissza mintha limit nélkül kapnám tök ugyanazt a 130 körüli FPS-t.

    Próbáltam már driverből Radeon Chill-el is. (A minimum ugyanakkora értékre téve mint a maximum)

    Illetve ahol lehet ott a játék beállításan belül a menüben is külön, de a végeredmény ugyanaz.

    Szerintetek mit tudnék tenni? Hogyan tudnám limitálni az FPS-t, hogy normális legyen? :R

Új hozzászólás Aktív témák