Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz snake1977 #86014 üzenetére

    A Hotspot ez a legforrób GPU hőmérsékleti pont számított vagy egzakt mért értéke. Azt meg nem mondom, hogy 6650XT chipnél melyik.
    A lényeg, hogy nem a VRM.

    Én úgy vettem észre, hogy sajnos előfordul, hogy az avg. GPU és a hotspot között akár 30 fok különbség is lehet. :(((
    Tényleg nem kevés, pláne egy olyan rideg anyagnál, mint a szilícium... Szóval növekedhet a hosszú távú meghibásodás kockázata, de hogy ettől mennyire kell tartani, azt sajna meg nem mondom. Kíváncsi lennék, hogy dr.VGA-nak mi a véleménye erről...

    Venti vezérléssel is lehet próbálkozni, de közel sem tudsz annyira hatékonyan küzdeni a jelenség ellen, mint pl. undervolttal vagy hűtés házi tuningjával.
    Tehát vagy undervoltold vagy esetleg eladod, mert az a chip ami a videókártyádra van forrasztva és az az Asus hűtés ezt tudja gyárilag: Ha jól látom direct heat-pipe-os megoldás. El tudom képzelni, hogy esetleg pont a hőcsövek közti sávban van az a hotspot...

    Egy MSI 6650XT 64°C avg. / 80°C hotspot (viszont ez nem direct heat pipe): 16°C különbség

    *(https://www.techpowerup.com/review/msi-radeon-rx-6650-xt-gaming-x/34.html)

    Elképzelhető, hogy egy réz lappal lehetne javítani a hőeloszlást, de egy vadi új VGA-nál, garivesztéssel...?! Na azért vetettem fel az eladás lehetőségét, vagy ha 14 napon belül vagy akkor az elállást.

    Kb. ezek a lehetőségek. Ha megtartod, akkor egy erősebb undervolt a javaslatom a garancia lejártáig.

    #86015 adler741: Persze, hogy nem zavar, mert nálad csak 25°C a különbség. :P Ami egy kis szájhúzással még OK-nak mondható.

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák