Új hozzászólás Aktív témák

  • hegegabi80

    addikt

    Hi!

    Kellene egy kis segítség. Van nekem ugyebár egy VTX3D HD7750 vidikarim a gyári hűtéssel. Mostanság felmegy a hőfok terhelés alatt 80-81 fokra. Van nekem elfekvőben egy Arctic Accelero L2 Pro hűtésem, amit jobbnak tartok inkább felszerelni.
    A kérdés, hogy a vga-n csak egy 2 pines csatit látok, amire a gyári hűtő van rákötve egy fekete és piros színű kábellel.
    A Pro hűtőmön meg 3 és 4 pines (fekete, piros, sárga + kék) csati van. Ezeket rá tudom valahogy dugni? Gondolom a fekete a feketével a piros a pirossal azonos. (Bár szerintem nem igazán megy rá, mivel minden csatinak olyan a kiképzése.)
    Viszont van a hűtőmhöz egy molex átalakító csati, egy 7V és 12V ággal. Esetleg ezekkel melyikkel kössem a tápra?
    Vagy még esetleg a 3 pineset dugjam rá az alaplapra, ahol van egy 3 pines ház hűtésnek való? És akkor lehet tudom szabályozni is?

    Sőt még ram sünijeim is vannak.

    Most nézem, hogy nem is azonos sorrendben vannak a Pro hűtőn a kábelek. A 4 pines fekete piros sárga kék, a három pines pedig piros fekete sárga. A moles átalakítóra csak a 3 pines csatit tudom a hűtésről rádugni. Tehát a 3 pinessel lehet az átalakítóval a tápra dugni, és max a 4 pinesből a fekete pirosat lehetne a vga-ra.

    És még annyi, hogy a hűtő csere garancia vesztéssel jár-e?

Új hozzászólás Aktív témák