-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Tud bárki olyan lényeges infót mondani a HP Probook 4540s rossz vétel lenne 170k-ért ??? (+2 vagy +4 GB RAM-ot elég gyorsan fog kapni , esetleg 2X4GB-ot)
A paraméterei megfelelnek. Valakinek bármi negatív tapasztalata az adott típussal kapcsolatban?
(Vagy ha tudtok ugyanennyiért új Latitude-ot megbízható helyről az is érdekel. )Illetve mi különbség a VALUE és a nem Value RAM-ok között? (Persze az áron kívül.)
Valamint a HD4000 mennyit eszik a memóriából játék közben? (Illetve erről vannak konkrét infók, mert én annyit olvastam valahol ,hogy 4GB-t mellett max 1,8-at tud allokálni. Ennél azért részletesebben érdekelne a dolog. ) -
CTM
csendes tag
válasz KisBundi #262 üzenetére
Nem terveztem nagy játékot. Szóval ilyen Far Cry 3 FullHD-ben 60-80fps-sel nem nekem való. Elég nekem ha AA nélül low-medium grafikán 25-30 fps-sel elmennek még a 2011-2012-es játékok. Illetve kipróbálás szintjén 1-2 mai. De elsősorban munkára, sulira lesz. fullHD filmek + Visual Studio, Eclipse, VmWare, virtualBox meg ahogy alakul. (Amúgy most Intel GMA 4500M -es VGA-m van, szóval remélem felüdülés lesz a HD4000 ,mert a 800*600 low grafikán 20fps bő 5 éves játékoknál annyira nem frankó még nosztalgia szinten sem. )
(#263) netzoli Sajnos Latitude-ot még nem volt szerencsém kipróbálni. Sok jót hallok róla, viszont megfizetni újjonan meg nem tudom. Vostro meg egyszerűen nem jön be.
(#265) KisBundi Inspironon én is gondolkodtam, de inkább a minőség felé venném az irányt. A 2520-as Vostro-t meg kipróbáltam Notebookstore-ban. Az valami borzalmas volt. (Vagy mindenki agyon hajlítgatta, mert stabilitása az nem volt.)
(#264) KillHates A Probook testjét is ott olvastam. Főleg személyes tapasztalatra voltam kíváncsi, mert hosszabb távra (2,5-3 évre) tervezek.
A HD4000-es memóriaigényéről esetleg tudtok valami konkrétat?
[ Szerkesztve ]
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől függ, hogy GPU-Z -ben a Memory Buswidth 64bites és a Bandwidth 10,7 GB/s??? Csak a memóriától (4GB DDR3 1333Mhz Samsung) vagy esetleg nincs fent megfelelő illesztőprogram? Processzornak elvileg bírnia kéne a 2X ekkora BandWIdth-et (i5 2430m).
Azért kérdem, mert játékban feleannyi fps-t hoz a HD3000-em, mint egy i3 2350m-es, pedig Intel Graphics Driver ugyanaz és a két gép többi paramétere is hasonló.[ Szerkesztve ]
-
CTM
csendes tag
válasz Martin2876 #1002 üzenetére
Lehet már teljesen elhasználódtak az akksi cellái. Szerintem először nézd meg valamilyen diagnosztikával (pl AIDA 64), hogy az akkumulátor elhasználódás mértéke hány százalékos. Ha nem 99%, akkor lehet nem az akksival van a gond.
-
CTM
csendes tag
válasz Martin2876 #1005 üzenetére
Akkor elvileg még mennie kéne. Átnéztem akkumulátoros topikba: [link] Most hirtelenjében nem találtam megoldást a problémádra, de ajánlom neked is, hátha más is járt már így.
Amúgy későbbi válaszadóknak nagy segítséget jelentene, ha meg tudnád mondani, hogy mennyi időre volt kiszedve az akkumulátor a gépből (ha egyáltalán ki volt). Ha ki volt szedve, akkor kb. milyen töltöttségi szinten. Illetve anno a mostani OS-d alatt volt-e használva akksiról? (Olyat most nem látok, hogy le win alatt le lehet tiltani a töltést, linuxnál pedig nem tudom.) -
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm Lenovo Ideapadjára sikerült több folyadékot önteni (véletlenül), mint amennyi egészséges lenne így most nem kapcsol be a gép. Még garanciális, de balesetbiztosítás nélkül gondolom ezért biza elkérik a pénzt.
A kérdés: Van Budapesten partnerszervíz, ahol esetleg el tudnák végezni a javítást? (Gondolom az alaplap szálhatott el, de bármely tipp vagy javítási költség érdekel.) Viszont ha nincs szervíz lehetőség, akkor UPS-sel ki külföldre a szervízközpontba.
Sürgős lenne, válaszokat köszönöm!
-
CTM
csendes tag
válasz Dell XPS #1034 üzenetére
Köszi a tippet. Most úgy tűnik megy a gép és remélhetőleg "csak" pár billentyű érintkezése rossz. Ha mázli van, akkor csak billentyűzet csere. A tulaj úgy határozott, hogy megnézeti volt Lenovo partnerrel, hátha olcsóbban kijön, mint kiküldeni Lengyelországba. Jó tudni, hogy ideapad-ot sem javítanakak garanciaszervízben Mo-n, csak Thinkpad-et.
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy hogyan érhetem el Dell Latitude E5420-ason (i5 2430m), hogy 2 magot használjon a rendszer? Bios-ban 2 mag van bekapcsolva hyper-threading bekapcsolva, msconfignál szintén 2 magra van állítva a boot, de eddig semmi. Cpu-Z 1 magot és 2 szálat mutat. Feladatkezelőnél is 2 CPU látszik, ami ugye a 2 virtuális processzor 1 mag esetében. Tudnátok segíteni?
-
CTM
csendes tag
-
CTM
csendes tag
Igen, talán pont ebből a csomagból telepítettem. Illetve előbb ellenőriztettem le a Dell Client Update-tel, valamint online is ellenőriztem, hogy minden megvan-e. (Előbb végeztem el a boot előtt választható diagnosztikát, ott látta CPU0-tól CPU3-ig mindet. ) Azon gondolkodom, hogy lehet a driver letiltja, de azt nem tudom, hogy mit kéne tennem, hogy futás közben aktiválja. Egyáltalán most már tudnak ilyet csinálni energiamegtakarítási célból?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest