- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlejohnny
aktív tag
Topiclakók! Adott egy Asus X541S notebook. A gazdája este használta, másnap már fekete képernyő fogadta villogó kurzorral. Nem indult el. Szólt. (Elvileg az Win energiagazdálkodása lőtte le a gépet.) Próbáltam elindítani, egy hosszan nyomott Powergomb után. Semmi. Próbáltam elindítani Boot menüből. Semmi. 2. Boot menüs próbálkozásra már nem is volt a listában semmiféle boot képes eszköz. Biosba belépve sem találok semmit, se beállítást, se egyebet. Nem lát merevlemezt (sem) a boot beállításoknál. Viszont érdekes, hogy a SATA Configuration menüpontban látja a merevlemezt is, meg az optikai meghajtót is.
Ötlet esetleg, hogyan tudnám rábeszélni az elindulásra? -
littlejohnny
aktív tag
válasz littlejohnny #35552 üzenetére
Bootképes eszközeim már lettek, de sajnos továbbra sem indul a rendszer...
-
Penguin95
senior tag
(#35553) littlejohnny: Én megpróbálnék egy BIOS/UEFI setup reset-et. Ha nem segít, rákérdeznék, hogy biztos nem történt-e valami a géppel. Akár egy kis ütődés, leejtés, folyadék... Van, mikor valami tényleg egyik napról a másikra adja meg magát, de ez elég sűrűn csak mellébeszélés. Aztán ha tagad a tulaj, ki és -visszaszerelném az eszközöket, hátha kontakthiba. Ha nem, akkor elkezdenék gyanakodni, nem-e adta meg magát a vezérlő. Ez utóbbit okozhatja folyamatos túlhevülés (takarítás hiánya, szakszerűtlen elvégzése), fizikai behatás, gyenge minőségű forrasztás/forrasztóanyag, gyári hiba, esetleg túláram. Aztán még tuti vannak opciók, de én ilyen irányba indulnék el. Főleg ha semmilyen bootolható eszköz nem látszik.
(#35554) rep3at: Ha ilyesmi kérdésed van, legközelebb érdemes lehet a Windows megfelelő topikját felkeresned, mivel ők jártasabbak az ilyen dolgokban, ráadásul jóval aktívabbak. Itt is segít az ember ha épp tud, de kisebb eséllyel kapsz választ.
-
badd
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5560 laptop és az a helyzet vele, hogy nem akarja magát leállítani. Szóval miután a Windowson kiválasztom, hogy leállítás, utána a Windows leáll és hallom, hogy a merevlemez is leáll (a visszajelző led se világít), de a ventilátor tovább pörög és a bekapcsolást jelző led is világít, és így manuálisan, hosszan nyomva a bekapcsoló gombot kapcsol csak ki.
Ez a jelenség jelentkezik Windows 7 és 10 esetén is (telepítés közben az újraindításoknál is nekem kell ki-bekapcsolnom, mert nem tudja magát újraindítani), BIOS-t frissítettem, CMOS elem kivétellel reseteltem is, de semmi változás.
Valami tipp esetleg?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
rokko99
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus X550CC-m, amiben szeretnék kijelzőt cserélni, mert foltos lett (15,6", HD 40pin, matt, slim). Ami most benne van gyári LCD sem rossz (színei, kontraszt..), de szeretnék bele egy sokkal jobbat, ami igazán szép, de ragaszkodok a matt kijelzőhöz. Tudtok ajánlani kijelző típusokat, ami tényleg nagyon szép?
Másik kérdés, hogy lehet bele Full HD kijelzőt rakni? Ha nem akkor lvds csere, vagy az alaplap eleve nem tudja?
[ Szerkesztve ]
-
rokko99
csendes tag
válasz littlejohnny #35552 üzenetére
Szia! Én is jártam már így hasonló Asussal. Az UEFI -legacy beállításnál lesz valami. Ha egyikből a másikba átkapcsolod a bootolásnál a biosban akkor van az, hogy nem lát olyan eszközt amiről tud bootolni. Én inkább arra tippelnék, hogy legacy-ból lett átállítva UEFI-re.
-
cynric
tag
Most jött meg szervizből a laptop, amiben alaplapot, hűtést cseréltek, szóval újrapasztázás is volt pl.
Prime 95 -> 4 mag közül egyik 95 fokra megy fel egy pillanat alatt, a többi 65-70 körül.Rosszul pasztáztak..? Segítséget előre is köszi!
7lövetű konyhakés
-
Papooo
senior tag
-
sebixxx
tag
Hellosztok!
Sajnos nem talalok megfelelobb topicot igy ideirom, ha nem nagy gond..
Mennyit erhetnek kb. az alabbi laptopok?
Lenovo Ideapad 110Touch - AMD A8-7410 APU , 8gb ram, 1TB HDD, Radeon R5 , - Nem igazan talalni neten( vagy csak en vagyok vak) csak a sima 110-est, de ez 110 TOUCH
DELL Atitude E7250 - I7 5600U. 16Gb ram, 500gb SSD Samsung, HD 5500 - Ilyet sem talalok , legalabbis pont ilyen parameterekkel egyet sem...
Mind a 2 laptop hasznalt, de nincsenek leharcolva,,,
Elore is koszonom!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
sebixxx
tag
Hellosztok!
Mennyit erhetnek kb. az alabbi laptopok?
Lenovo Ideapad 110 Touch
Proci- AMD A8-7410 APU
RAM -8GB
HDD -1TB
VGA - Radeon R5
LCD - 15,6" 1366 x 768 HD Fenyes
AKKU - Ismeretlen
Bill - Angol
Allapot - Jo allapot
Garancia - Nincs
Akku ido - ismeretlen
Tartozek - tolto
---------------------------------------------------------------------------
DELL Atitude E7250
Proci - I7 5600U
RAM -16Gb ram
SSD 500gb Samsung
VGA -HD 5500
LCD - 12,5" 1366 x 768 HD Matt
Bill : Angol, vilagitos
Allapot: A bal felso sarkanal a kulso boritasbol max 1 cm kivan torve - kijelzonek semmi baja, mukodest nem befolyasol. , A touchpadon latszik , hogy picit hasznalt, de nem veszes, minden mas normalis allapotban van.
Garancia nincs
Akku ido ismeretlen
Tartozek tolto
Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
Tim82
félisten
válasz sebixxx #35566 üzenetére
Helló, még mindig ott a megfelelőbb topik linkje az előző hozzászólásban...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sebixxx
tag
Ahhh ne haragudj csak 2x volt megnyitva a forum mert neztem az osszefoglaloban hogy milyen minta alapjan kerdezzek es azt hittem a joba irom....
Lehet torolni a hsz-t. Sorry
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Ha notebookba akarok memóriát tenni, ha nagyobb órajelűt teszek, mint ami most van benne, akkor is fog működni, csak a kisebb sebességen? Ugyanis 800MHz-est, ami most van, nem lehet kapni, csak 1333-1600MHz-est.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Papooo
senior tag
válasz Hegyirabló #35569 üzenetére
A 800-as ddr2 az 1066, 1333 és 1600 pedig ddr3.
Neked ddr2 kell, amit bőségesen találhatsz a hardveraprón.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Tim82
félisten
válasz Papooo #35570 üzenetére
A másik opció, hogy igazából DDR3-1600-as modulja van, amit egy csomó tesztprogram 800 MHz-esnek jelez, dehát ugye DDR3 RAM (DDR -> Double Data Rate)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Papooo
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz Papooo #35572 üzenetére
FYI, a hsz.-ben további linkkel. Amiket felsorolsz, mind effektív órajelek (ezek pedig a valós órajel kétszeres felszorzásával jönnek ki) és bizony, sok tesztprogram ehhez képest a valós órajelet fogja kiírni. És igen, a DDR4-nél is ugyanúgy az effektív órajelet adják meg specifikációban a gyártók, hiszen az is Double Data Rate.
Persze, a géptípus ismeretében lenne eldönthető valóban, hogy pontosan milyen RAM kellene.
[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Van egy bazi nagy problémám. Egyik napról a másikra bedöglött a notebook-om HDD-je. A laptop az egy Lenovo G50-45, a HDD pedig egy WD Blue 1tb.
Hol tudnék esetleg hasonló HDD-t venni? Keresgéltem, de mivel nem nagyon értek hozzá, kérlek segítsetekPS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
keszo
őstag
válasz szucstom #35574 üzenetére
Lehet jobban járnál egy ssd-vel, azon legyen az op.rendszer és egy külső hordozható vinyón meg az adatok. Esetleg a dvd író helyére egy sima vinyó az adatoknak. Sokat gyorsulna a rendszered. 2.5"-os kell bele, de azt még nézd meg, hogy 7mm v. 9.5mm vastag fér bele.
Ja és mindenképp új garanciális legyen, szerintem ez ssd, vinyó esetében alap.
[ Szerkesztve ]
Attila
-
Hegyirabló
veterán
válasz Papooo #35570 üzenetére
Azért érdekes, amit írsz, mert az alaplapra ráírt szerint DDR3-as kell bele (első kép), viszont az Aida szerint ami most benne van, az 800MHz-es (második kép). Ez tökéletesen ellentmond annak, amit írtál. Mi erről a véleményed?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Papooo
senior tag
válasz Hegyirabló #35578 üzenetére
A képen a lényeg: DDR3L kell bele.
Az aprón 4000-4500 forintért kapsz megfelelőtHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Papooo #35579 üzenetére
De nem ez volt a kérdés. Nem szeretnék apróról venni. De azért kösz.
[ Szerkesztve ]
-
keszo
őstag
válasz szucstom #35577 üzenetére
Amit linkeltél az árban 20000ft
akkor én már inkább ezt venném a helyedben ennek 2 év a garija, 7200 a sebessége és a cache 128mb. És csak 7mm vastag.[ Szerkesztve ]
Attila
-
laja80
tag
Sziasztok!
Van itt nálam telepítésre egy lenovo yoga 300-11br,de nem tudok belépni a biosba.
Van az oldalán egy kis gomb,kikapcsolt állapotban próbáltam azt nyomni,de nem történik semmi.
Hogyan tudom előhozni a biost??
KöszönömBárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
keszo
őstag
válasz Hegyirabló #35578 üzenetére
ebben semmi ellentmondás nincs a ddr3 a foglalat típusa, a 800MHz a sebessége
Attila
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Z580 típusú gépről másolás SanDisk USB 3.0 64Gb pendrive-ra, és a képen látható sebesség a maximum, de inkább 2-5mb/s. A pendrive 2 éves, előfordulhat hogy tönkre ment és ennyit bír ennyi pénzért, vagy a notebook-al lehet a hiba, hardveresen vagy driver terén?
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok.
Egy Acer E1-571 noti aksijával(?) vannak gondjaim. A Win szerint 55%-on áll, töltődik (telepre van dugva), de amint az aksikábelt kihúzom, azonnal kikapcsol a gép. Úgy két hete áll fenn a probléma. Pár napja előfordult, hogy működött aksiról is, de azóta egyetlen alkalommal sem, immáron be sem kapcsol a noti, csak ha be van dugva a 230-ba.
Nem értek hozzá, így csak tippelni tudok, hogy vagy az aksival van gond (vagy a töltővel, de ezt kétlem), vagy az alaplappal (nagyon remélem, hogy nem). Mivel tudnám kideríteni, mi a pontos hiba?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
Sziasztok,
remelem jo helyre irok, es nem lesz tulsagosan OFF topik, de nem talaltam igy hirtelen szerelos topikot.
Van egy Clevo laposom (ha szukseges, adatlapomon csekkolhato), amiben valami erintkezesi hiba lehet a vinyoval, mert nagyon ritkan, ha nezek valami videot a laposon, ami a HDD-n van tarolva, beleporgetek, erre kifagy a medialejatszo, aztan meg komplett eltunik a vinyo. Mint ha kihuztam volna. HDD Sentinel, eszkozkezelo, semmi sem latja, restart segit rajta. Restart utan pedig latom a Sentinelben, hogy kiirja, hogy problema volt a lemez adatkapcsolataval, ellenorizze a kabelt, stb, es novekszik a szamlalo/romlik picit a kondicio.
Nos, egyreszt ennek szeretnek utanajarni, masreszt szeretnem kicsit kifujni, kiporolni a gepet, de sajnos falakba utkoztem, pontosabban beszorult, agilisen ellenallo csavarokba:
Van elvileg passzolo csavarhuzo keszletem, de egyszeruen nem birom ezeket a csavarokat kimozditani a helyukrol. A tobbi oldalt/lent az nagyobb, azok mennenek, de ez a hatlap felettuk van, addig nem tudom leszedni a tobbit/hozzaferni a merevlemezhez, amig ezeket le nem szedem. Sajnos mar kisse "elnyalodtak" a fejeik, de csak nem akarnak jonni.
Van valakinek valami otlete, tippje, hogy mit lehetne veluk kezdeni?
Masik kerdesem, hogy a tapipadon a borito matrica vagy micsoda elegge csunyan el kezdett lekopni, van valami speci valtozat, amit erre kell neznem, vagy meretben/szinben passzolo barmelyik megfelelo mondjuk eBay-rol?
Koszonom a segitseget elore is.
Udv
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Adott egy Acer P236, ami szegény nagyon de nagyon fájdalmasan lassú. Kapott friss rendszert is, de még mindig siralmas a tempója. Azon gondolkoztam, hogy az asztalimból a hyperx shfs37a/120g ssd-t és átrakom a laposba, mert ahogy láttam leginkább az az ami elég nagy terhelésen pörög (nincs semmilyen vírus, nem az eszi a vinyót).
Mennyire járható út ez szerintetek?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Yeffy
veterán
ismerem a laptopszervizt, egyszer mar voltam is naluk mas ugyben, de kulfoldon elek, jelenleg ez nem opcio.
ezert kerdezem, hogy ilyen csavarokkal mit lehet tenni?gondoltam, h HDD hiba, azert akarnam szetkapni.
tapipad matricara javaslat valakinek esetleg?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
keszo
őstag
Ennyire elnyírt csavar kiszedése bonyolult.
Esetleg vegyél X-out sérült csavar kiszedőt, amivel meg lehet próbálni.vagy még ezt is megpróbálhatod
Ha nem teljesen kerek a furat, kerekítsd ki egy közeli méretű fúróval (2-3mm lehet). A fúró ha lehet fafúró legyen, ennek nem hegyes hanem csaknem vízszintes a vágó éle, a meddő él helyett egy kis heggyel. _|_ ilyesmi.A lényeg a minél laposabb fúróhegy kialakítás.
Ezután kopogtass bele egy imbuszkulcsot, aminek a laptávolsága legyen a körátmérő. Ekkor az imbusz sarkai belevájnak és megkapaszkodnak a csavarban. Kicsavarod a csavart az imbusszal.
Semmit sem kell venni. Fúró és imbusz mindenkinek van.szerk: a kicsavarás ne legyen folyamatos tekerés. Az ütve csavarozást kell utánozni, vert a réz anyában szorulása van.
Attila
-
Kbali
nagyúr
válasz Peterhappy #35586 üzenetére
Valószínűleg halott az akksi.
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok! Van egy Dell 7559-es laptopom, és a borítás hátul szétvált a fedő nyitásakor a zsanér mozgása miatt. Most épp bevizsgálják, de valószínűleg nem javítják garanciálisan. Esetleg tudtok szervizt, ahol olcsón gyorsan, és jó áron tudnák javítani? Az az érzésem, hogy a márkaszerviz árajánlata nem fog tetszeni.
-
The.Bali
aktív tag
válasz rasurosenpai #35596 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is hasonló gondom van egy DELL 5480-assal én is várom szervíz javaslataitokat.
Köszönöm előre is!
-
whited
addikt
Sziasztok
Lenovo T420-hoz szeretnék venni akksit, hogyan és hol érdemes?
Szabad külföldről, vagy inkább itthon?Köszönöm
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
veterán
válasz rasurosenpai #35596 üzenetére
Mennyi idős a gépet? Küld el privátban a service tagját és utánanézek.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Spórolós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest