-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
honyike
aktív tag
Megoldódott, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Hozzám került egy Albacomp M66SE noti azzal a problémával, hogy kb 1 perces használat után elkezd csipogni, majd innentől fél perc csipogás után kikapcsol. Minden körülmények között ezt csinálta, akár csak BIOS-ban voltam, akár oprendszer-indítás közben, de ha megállítottam a POST-nál, akkor is ez volt a jelenség.
Gondoltam ez biztosan valami melegedés, ezért újrapasztáztam minden borda alatt, de ugyanaz. Félretettem, és pár napja kivettem belőle a procit, hogy átrakjam egy másik notiba. Később visszakerült az Albacomp-ba, és azóta viszont hibátlanul megy a lapos. Nyüstölöm, ütöm vágom, de semmi baja. Telepítettem rá egy Win7-et, probléma nélkül működik.
Szerintetek? Arra tippelek, hogy a procinak azok a lábai, amik a hőfokról adnak infót (ha egyáltalán onnan veszi...), nem érintkeztek rendesen, és ezért tiltott le a lap. Néha eljutott Windows-ig, ekkor megnéztem az AIDA-t, de a procit 50 fokosnak írta a csipogáskor és a kikapcsolás előtt közvetlenül is, szóval eszerint mégiscsak jól mérte...
Van valami ötletetek?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
krups8
tag
Helló, Sziasztok!
Notebookos probléma vetődött fel egy barátomnál, mit tudtok mondani arra, ha egy Hp (pavilion dv5 1210eo) bekapcs után vinyót felpörget, képet nem ad és villogtatja a Caps és Scroll lockot? :? Hát köszönök előre minden segítséget, igazából a probléma mélysége érdekelne, hogy alaplap vajon?
-
tserrof77
őstag
-
csabyka666
veterán
válasz krups8 #20356 üzenetére
Kb egy 10-esért reballozzák, azzal még lehet neki adni egy esélyt. A gépnek dedikált videokártyája van? Ha igen, és ráadásul nVidia, akkor sanszos, hogy a túlmelegedés miatt van a hiba.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
tserrof77
őstag
válasz csabyka666 #20357 üzenetére
Ezekben az ati chipes is megdöglik, volt hozzájuk már szerencsém. A gondot az alul méretezett hűtés okozza, meg az ólommentes forrasz. Az ugye rideg. Ráadásul ezek a majmok a hápénál olyan cuccal rögzítik a chipet, amit szinte lehetetlen levakarni a sarkainál, a BGA-zósok utálják is őket. Ha meg valaki csak reflow-t csinál, max tüneti kezelésnek jó...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
csabyka666
veterán
válasz tserrof77 #20358 üzenetére
Én most küldtem szervizbe egy Dell M4300-ast, egyik napról a másikra nem adott képet. 1 hónap garit vállalnak az újragolyózásra, és az elmondások alapján van olyan is, hogy utána sokáig bírja, de sajnos olyan is, aminél - ahogy te is mondtad - csak tüneti kezelés.
Az a baj, hogy sokan játékra veszik a notit, és nem elég, hogy alulméretezett a hűtés, még tetézik azzal, hogy ágyon játszanak vele, süppedős takarón, hogy még kevesebb levegő jusson oda.
-
tserrof77
őstag
válasz csabyka666 #20359 üzenetére
Én két helyen javíttatok ilyet, 3 illetve 4+2 hónap garral Persze az árak is mások a két helyen.
[ Szerkesztve ]
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
csabyka666
veterán
válasz tserrof77 #20360 üzenetére
Azért mondd el az árakat és a feltételeket is, légyszi, akár privátban is. Nekem az ár fix 10k, és csak akkor kell fizetnem, ha sikerült megcsinálniuk, illetve ha 1 hónapon belül ismét előjön a hiba, akkor megcsinálják újra - ingyen (több alkalmat úgyse nagyon bír ki a pad...), vagy ha nem sikerült második nekifutásra, akkor visszaadják a pénzt.
Szóval kíváncsi lennék, hátha még postával együtt is megérné.
-
tserrof77
őstag
-
Probmx
csendes tag
Sziasztok! Egy ismerős elhozott hozzám egy laptopot (Acer emachines e528), hogy állítólag nagyon lassú és meg kéne csinálni, hogy gyorsabban menjen. Le futtattam a gépen egy CCleaner-t, a probléma ugyan úgy fent állt. A gép 12 perc alatt áll fel és le, használat közben is nagyon lassú! Mondtam neki, hogy lementek mindent majd újratelepítem. A problémát a lementés közben vettem észre, maximum 20Kb/s-el másol külső winchester-re és pendrive-ra egyaránt! Így a másolásra csekély 10 órát írt ki a laptop. Esetleg ha valaki tudna segíteni, hogy milyen irányba induljak el, illetve mi lehet a gép problémája, azt nagyon szépen megköszönöm! Üdv.: Gábor
tserrof77: Épp most próbálom telepíteni rá, köszi az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Probmx
csendes tag
válasz tserrof77 #20364 üzenetére
HDSentinel: Teljesítmény: 100% Kondíció: 99% (2 gyenge szektor) Hőmérséklet: 41°C (Az én asztali gépemé 29°C, nem tudom ez magas érték e)
Szerintem a HDD így még jó lehet egy darabig, 122 napot ment összesen. Mi lehet a probléma, ha nem a HDD? Win 7-en belül hol tudom megnézni a HDD-vel kapcsolatos dolgokat, átviteli sebesség stb.? Win 8.1-et és 8-at használok egy ideje és nem találom sehol.
-
crazyzozy
tag
Szisztok!
Olyan problémám van, hogy van e pacard bell laptopom. Bekapcsoláskor a kapcsolónál lévő visszajelző led kéken világít,a processzor hűtő forog(érzem a meleg levegőt kiáramolni), de a wincsesztert nem pörgeti fel.
A kijelzőn abszolúlt semmi nem jelenik meg. A wincseszter jó mert beraktuk egy másik laptopba,és ott működik. Egy jó wincsesztert is beleraktunk,de azzal se csinál semmit. Lehet hogy elszállt az alaplap ? -
jhos910
senior tag
Hali, mi lehet a hiba a géppel ha néha (inkább ritkán ~2 havonta) nem áll fel a rendszer, Acer logóig jut és lefagy? De mindig ezen a ponton, a windows nem fagy. Pihentetem kicsit és utána összekapja magát.
A típusa Acer aspire 5742g. Kb 4 éves lehet.Köszi a segítséget!
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem!
Szeretnék egy SSD-re 2 db op rendszert tenni, külön partícióra!
Mindkét op win7 lesz, most nem az a lényeg miért, hanem hogy hogyan!Tehát adott egy SSD-re telepített W7, emellé szeretnék még egy W7-et külön partícióra.
Kérdésem, hogy elég egy MBR a lemezre és két külön partícióra a win-eket, aztán jó is lesz vagy ennél bonyolultabb?köszi!
Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
aktív tag
Sziasztok,
Vettem ma este egy használt HP 8460p-t. Win7 volt rajta, minden jónak tűnt. Aztán felraktam rá egy Win8.1-et, és azt vettem észre, hogy amikor tápról megy, akkor kikapcsol a monitor. Kihúzom a tápot, visszakapcsol. Aztán bedugom, megint kikapcsol. Aztán letöröltem a Catalystot, amit a Win8.1 telepített fel, felraktam azt a Catalystot ami a 8460p driverek között van a HP honlapján, és most jónak tűnik. Szerintetek ez mennyire normális jelenség? Hardverhiba lehet, vagy csak valami szoftveres bug?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Tothgera30 #20372 üzenetére
Köszi a választ, valószínűleg tényleg az lehetett a gond, közben én is erre jutottam
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy Kb 3 hetes Fujitsu A544-em(legalapabb hdd, i3 4000m) A noti tetű lassú, friss rendszerrel, leállításnál általában lefagy és nem kapcsol ki. Netezés közbe is van, hogy csak úgy random lefagy. Touchpad csak minden második kattintásra reagál. Az akku max 80% töltés funció nem működik mindíg 100%-ra tölti(lenovo asszem 60%-nál nem töltött tovább) Valakinek volt ilyen problémája ezzel a modellel?[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
flash-
veterán
urak olyan kérdésem lenne hogy a notebookban van 1db. 4gb-os ddr3-as 1600mhz memória modul.
van nekem itthon tök feleslegesen 1db. 2Gb-os ddr3-as 1333mhz-as modul.
Ha azt betenném a másik üres ddr foglalatba, akkor a 4gb-os is 1333mhz-en menne 1600 helyett ugye?ha igen akkor gondolom jobban járok ha nem teszem be a 2 gigásat és marad csak a 4gb 1600mhz-en...
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz flash- #20375 üzenetére
Az első slot-ba kéne tenni a lassabb ramot, mert különben előferdülhet, hogy 1600-on akarja hajtani az 1333-ast és az remek kékhalálozásokhoz tud vezetni.
-
Shanyy
csendes tag
válasz flash- #20375 üzenetére
Add el az 1333-asat, vegyél egy ugyanolyan 1600-ast, és Dual-chanel-ben még jobb lesz a gép.
Próbáld ki, de az is lehet, hogy az 1333 Dual-chanel-ben jobb, mint egy modul 1600-on.
Edit: Ja, és figyelj, hogy ugyanolyan feszültségen üzemelnek-e. Nekem már volt ezzel bajom.
[ Szerkesztve ]
Van a közízlés, és van, akinek van ízlése.
-
Kbali
nagyúr
válasz csabyka666 #20379 üzenetére
Elég régóta működik már
-
csabyka666
veterán
Mármint dualban megy a 2 gigás meg a 4 gigás egymás mellett? Hm, fura. Az addig oké, hogy elkezeli, de szerintem nem dualozik vele.
-
Kbali
nagyúr
válasz csabyka666 #20381 üzenetére
Dehogynem. Ha megvan, miért nem próbálod ki? Veszteni nem vesztesz semmit, a gyengébb ram modul paramétereit fogja hozni, kb. nem érzed meg sem az időzítés, sem a mhz különbséget.
-
csabyka666
veterán
Ja, ez nem az én notim, csak válaszoltam egy kommentre.
Egyébként igen, az alacsonyabb órajelen futó ram sebességén fog menni mindkettő, és max csak a teszteken jön ki a különbség (ott is csak számokban), de ezt kb ember észre nem veszi pl. böngészés közben.
A kérdéses dolog nálam továbbra is az, hogy két eltérő méretű ram hogy mehet dualban, de ha azt mondod, hogy már láttál ilyet, akkor legyen úgy.
Ahogy írtam, itt nem az a kérdés, hogy megy-e vele a gép, hanem hogy kezeli-e dualban az alaplap az eltérő méretek miatt. (dual = dupla, de legalábbis nagyobb sebesség)Az én ősrégi konfigomon single módban 3100MB/s a ram olvasási sebessége, dual módban 6100MB/s, ami tekintélyes különbség, arányaiban majdnem +100%...
Persze kell hozzá jó lap is, na nem akarom isteníteni az én deszkámat, de kevés konfigban láttam ekkora mértékű különbséget single és dual között.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
jhos910
senior tag
válasz jhos910 #20367 üzenetére
Erre valaki?
"Hali, mi lehet a hiba a géppel ha néha (inkább ritkán ~2 havonta) nem áll fel a rendszer, Acer logóig jut és lefagy? De mindig ezen a ponton, a windows nem fagy. Pihentetem kicsit és utána összekapja magát.
A típusa Acer aspire 5742g. Kb 4 éves lehet.
Köszi a segítséget! " -
westcoastog
veterán
Üdv, van nálam egy lenovo g580, broadcom wifivel. Most volt szétszedve, kitakarítva újrapasztázva, de az a gondom hogy a wifi modult hiába látja a windows, nem látja a wifi hálózatomat a cucc, most raktam rá win 8.1-et, ott is fel van települve az eszköz, de ha rámennék nem engedi bekapcsolni a wifit, ki van szürkítve.
Újra telepítés előtt a win7 sem tudott csatlakozni sehová.
Nem érem el a tulajdonost, így nem tudom hogy eleve megdöglött e a wifi, vagy én csesztem e el valami.Volt már nálam ez a gép régebben, de akkor semmi ilyen gond nem volt. Valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz westcoastog #20387 üzenetére
Azt hiszem, más gépnél, de volt már szó róla, a Quick Launch vagy Launch Maneger kell hozzá. De nem a driverek között fogod megtalálni a letöltéseknél a Lenovo oldalán, hanem az Components --> Software and Utilities között.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz tserrof77 #20388 üzenetére
Eddig sosem kellett az a helyzet, másik g580-nál sosem volt ilyen, meg mikor ez a bizonyos gép nálam volt, akkor sem kellett semmi hozzá, csak driver fel és kész. De leszedem azt a launch managert.
Szóval most meg vagyok zavarodva hogy mi van itt.
Azért a wifi antenna kábelt csak nem nyírhattam el, hiszen azt nem szedtem ki csak az alaplapot.. Arra is minden vissza van dugva.
Utilitiesben csak lenovo souliton center van.[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz westcoastog #20389 üzenetére
Meg még ha el is nyírod, be akkor is tudod kapcsolni, meg ezekbe ugye 2 kábel is van, ergo valamit csak kéne látnia. Még egy hülye kérdés.. ezen nincs külön kapcsoló a gép elején vagy oldalán?? (Nekem a B575-ön van pl valami hasonló )
Azaz ezzel ki/be lehet HARDVERESEN kapcsolni, és még kell neki a Fn+F5 (vagy valamelyik) amivel SZOFTVERESEN kapcsolod.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #20391 üzenetére
fn+f5 sem csinál semmit.
De egy másik fórumon is láttam hogy valakinél ez van, de nem írtak semmit rá.
-
tserrof77
őstag
válasz westcoastog #20391 üzenetére
Még egy dolog. Jobban átnéztem, és úgy néz ki, hogy (legalábbis 8.1 64bit alá) a Broadcom benne van a 8.1-be, míg a többi (Atheros, Intel, LiteOn) meg kellene driver. Ne nézz hülyének, de tuti Broadcom van benne? Esetleg nézd meg, az illesztőprogramok/Hardverazonosítók alapján, nem-e egész "véletlenül" nem Braodcom van benne, és a 8-as rakott fel rosszat...
-
westcoastog
veterán
válasz tserrof77 #20393 üzenetére
BCM94313 HMGB
Ez a wifi kártya kódja, és ez broadcom.
Megáll az eszem komolyan most már, de egyáltalán win 7 alatt sem működött most, nem értem az egészet.
Minek vállalok ilyen egész szombatot elcseszős önszopatást állandóan. -
westcoastog
veterán
Úúr isten. Lenovo fórumon írták a lenovo energy management programot, sikerült bekapcsolni vele a wifit, atya úr isten.
Csak tudnám eddig miért nem volt rá szükség soha.
Köszönöm a segítséget. -
viktor82
őstag
Üdv,olyan kérdésem lenne ,hogy a billentyűzetre rá öntöttem a pudingot ami már meg is száradt rajta!kimosható a billentyűzet kiszerelt állapotában vagy ne is próbálkozzak vele!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Adam264
újonc
Üdv kedves fórumozók.
Segítséget szeretnék kérni. Tegnap újraraktam a windows 7-et és nem érzékelte az egeret/billentyűzetet. Gondoltam ez teljesen normális, mivel gamer billentyű/egér és kell a driver cd. A laptopon van 2db 2.0 1db 3.0 USB Fel is telepítettem mindent, de még így sem. Amikor még a POST megy addig világít, érzékel mindent, és a windows bootolásig is, de amint előhozza a fiókomat, és hogy bejelentkezés mintha a 2db usb 2.0-ás port meghalna. mindent érzékel a 3.0 ban de a 2.0 ban semmit. Érdekes, mivel áram jön a 2.0-ból (hűtőpad megy rajta). Akármilyen illesztőprogramot teszek fel, egyszerűen nem megy. Bejön a windows, meghal. Fogalmam sincs hogy mi lehet a hiba úgy gondolom itt vannak ehhez jobban értő emberek akik tudnának segíteni.
Előre is köszönöm(most próbáltam tolni egy stressztesztet aida64-ben és annyira felmelegedett, hogy kikapcsolt az egész laptop. Hűtőpad: notebook cooler maxi)
-
csabyka666
veterán
válasz viktor82 #20399 üzenetére
Én leszedném a billentyűket is róla, amennyiben persze leszedhetők. Azok műanyagok, moshatod őket bátran, és lehet, hogy ha nincsenek rajta, akkor nem is kell kimosni a billentyű paneljét, mert hozzáférsz a pudinghoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- LG V30 - vezércsel
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest