-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
rabbit87
tag
Sziasztok fórumozók!
Olyan nyűgöm volna, hogy szeretném ha hangosabb volna a laptop belső hangszórója!
A gép egy Lenovo ideapad G570 GL.
A gép full hangerőre tekerve is (az eszközkezelőben és a lejátszókat is) olykor elég halk.Egyetlen médialejátszó van, ami rádöbbentett, hogy többet is tud a gép az a VLC. Ott ugyanis 200%-ra lehet tekerni a hangerőt, így már élvezhető vagyis inkább hallható a hang normálisan.
Kérdésem, hogy van-e erre valami utólagos program, ami a teljes rendszer hangerejét megemelné, nem csak az adott lejátszóban?
Köszönöm minden segitőnek!
Boldog új évet nektek!
Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy megvalósítható-e a tervem?
Adott egy Lenovo G570 GL laptop, 3x usb 2.0 és 1x usb 3.0 porttal.
SSD-t szeretnék a rendszernek, elég lenne egy 64 GB-os.
Viszont nem akarok a gépbe belenyúlni, mivel nincsen benne plusz hely a DVD meg kell, így külső SSD-re gondoltam.
Nem tudom létezik-e megoldás erre, hogy a gép mellett tartanám az SSD-t, mivel nem nagyon hurcolom, nem zavarna. Van olyan megoldás, amivel egy kábelen megoldhatok mindent nevezetesen az USB 3.0-ra kötve működne az egész? Értem ezalatt, hogy ott menne az adat, meg a tápellátása is az SSD-nek?!köszi a választ!
-
rabbit87
tag
válasz Buci21 #14472 üzenetére
üdv!
Azért akarom az SSD kintre, mert egyrész nem árt neki ha mozgatva van, szemben a HDD-nek..
A másik, hogy néha azért viszem a gépet, akkor meg a belső HDD-ről menne a win, mert kell a háttértár is olyankor!Amúgy miért hülyeség, nem lenne valami jó?
-
rabbit87
tag
válasz Buci21 #14474 üzenetére
Nos ezért kérdezek a hozzáértőktől, mint hogy elcsesszem!
Értem a hátrányát!
Csakhogy a külső HDD racknek kell külön táp is nemde?Esetleg ha beruháznék egy nagy ssd-re azt meddig tudnám használni, gondolok itt az élettartamra, átlagos felhasználás mellett bent a gépben?
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Valaki tudna tanácsot adni wifi ügyben?
Adott egy Lenovo G570 GL laptop, amiben ezidáig működött egy Atheros AR9285 802.11b/g/n wifi adapter. A gép előlapján van egy mechanikus kapcsoló, amivel a wifit ki és be lehet kapcsolni.
1-2 hete ez a kapcsoló teljesen néma, hiába kapcsolgatom, nem reagál semmire, illetve a funkcióbillentyűjre sem reagál..
Az eszközkezelőben már töröltem és újra fel is telepítettem a hálókártyát és a wifi adaptert is, de csak kábelről hajlandó működni.
A windoz hibaelhárítója azt irja, hogy ki van kapcsolva a wifi a kapcsolóval...Mi lehet a baj?
köszönöm!Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Segítség kéne!Adott egy Lenovo Ideapad G570GL.
Tönkrement benne az előlapi WIFI kapcsoló, gariban javitotta a Lenovo, arra most nem térnék ki, 1 hónapig várattak rá, telefonon elérni lehetetlen őket...
Mindegy alaplapot meg wifi modult cseréltek, most meg hogy visszakaptam, recseg a hangszórója...Beszéltem a bolttal és szervízzel is, a gépet a bolt csak a szerviz jóváhagyásával cserélheti, a szerviz meg a gyártó beleegyezésével adhat ilyen papírt, ha "sok" ideig nincs hozzá alkatrész vagy nem javítható..
Valahogy nincs kedvem még 1 hónapot vagy akár többet gép nélkül lenni, mivel cseregépet sem adnak...
Mi lehet a baja a hangomnak?
Olyan sistergés van alapban a hangszóróból, mint egy régi asztali pc 1000 éves Sound Blaster-éből..
Illetve bármilyen médiánál recseg mint a fene.
Viszont van, hogy egy ideig, 1 napig mondjuk hibátlan és csendes.Gyári hangkártya driverrel és korábbi rendszer-visszaállítási pont-on is csinálja.
Próbáltam már Wifi-n, kábelen, egér nélkül, akksi nélkül, hátha valami bezavar, de egyikre sincs érdemi változás...
Mit tudtok javasolni még?
köszi!Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
rabbit87
tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Adott egy Dell laptop, HDMI kimenettel, amire szeretnék külső LCD monitort kötni, ami sima VGA csatlakozós.
Tehát a következőképpen kötöttem össze!Monitor VGA csatlakozó -> VGA / DVI-A átalakító -> DVI-I / HDMI átalakító -> laptop HDMI port
Csak a kép átvitelére lenne szükségem, a minősége tudom, rosszabb lesz, mint amit a hdmi tudna.
Kérdésem, hogy működhet-e ez az összeállítás vagy sem?
Összedugva a csatlakozókat és külső megjelenítőre kapcsolva a laptopot nem történik semmi, a sötétségen kívül.képekben is megpróbálom szemléltetni:
köszönöm!
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék!Adott egy Dell Inspiron 3521, 4 GB ram, beépített SSD-vel és külsö usb 3.0 (500GB) rack.
Ezidáig nem volt gond, gyors a gép, viszont érdekelne, hogy mi zabálja a memóriát?
Feladatkezelőben a teljesítmény fülön a fizikai memória szabad része elég elenyésző, sokszor el is fogy üresjáratban is!
A futó folyamatok között nincs horribilis ram igényű dolog, a mozilla eszik max 3-400 MB-ot a többi mind kevesebb.
A lapozófájlt kikapcsoltam az SSD miatt, azóta jól is működött a rendszer.
Úgy fest a dolog, hogy elindul a gép, jelez ~ 2000 MB szabad memóriát és anélkül, hogy bármit csinálnék leesik, közel nullára..
Állítottam neki lapozófájlt, akkor is ezt csinálja..
Vírus, spyware stb nem található.Miért fogy el a memória?
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rabbit87
tag
válasz szabonagyur #20136 üzenetére
Eddig nem figyeltem, mert gyors volt.
De akkor fogy el, ha nincs.
Csináltam egy pár nappal ezelöttre rendszer visszaállítást, (ott sem volt lapozó), szinte megtáltosodott egy fél órára kb.Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
rabbit87
tag
válasz szabonagyur #20138 üzenetére
Próbáltam, de ugye az SSD-re nem akarok, a külsö 3.0 usb rackra meg a fenti képen látható üzenetet dobja és a C-re (ssd) állítja be.
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem!
Szeretnék egy SSD-re 2 db op rendszert tenni, külön partícióra!
Mindkét op win7 lesz, most nem az a lényeg miért, hanem hogy hogyan!Tehát adott egy SSD-re telepített W7, emellé szeretnék még egy W7-et külön partícióra.
Kérdésem, hogy elég egy MBR a lemezre és két külön partícióra a win-eket, aztán jó is lesz vagy ennél bonyolultabb?köszi!
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hátha valaki tudja a választ!
Dell 3521-es laptopba szeretnék ODD helyére beépítő keretet a HDD számára.
A HDD eredeti helyén SSD van.Kérdésem az volna, hogy a laptopban az ODD csatlakozója Sata3 vagy Sata2-es e?
A fő HDD foglalat tudom, hogy Sata3.
Olyan beépítő keretet vennék, ami tudja a Sata3-at!köszönöm!
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
A probléma a következő, kérnék egy sos segítséget!
Adott egy Samsung R50/51-es laptop XP SP3 32 bittel.
2 memória slottal rendelkezik. Elvileg a gép tud kezelni akár 4 GB RAM-ot is.
Volt benne 1+1 GB ram. Az egyik 1GB-osat kicseréltem egy 2GB-ra és a helyzet a következő:
BIOS látja hogy 1+2GB memoria van.
Windows viszont már nem. Azt írja 2 GB.
Aida 64 szerint 2GB rendszermemória van, de látja mindkettő ramot. Írja is, hogy 2 és 1 GB 667 MHZ mindkettő.
Mi a csel, hogy felismerje rendesen a win?Köszönöm!
-
rabbit87
tag
válasz tserrof77 #31222 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,próbáltam többféle 1GB-os RAM-mal is párosítani a 2GB-osat, de az egyik foglalatban fel sem ismeri a 2gigát, a másikban pedig ha egyedül van benn akkor 2 GB, ha mellé teszek bármilyen 1GB vagy 512-eset, akkor max 2GB-ot lát!Iphone 12, Dell Inspiron 3521
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest